reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi na wszystko sa leki, to dobrze, ze cos wyszlo. Wiesz z czym walczyc dostaniesz leki będzie ok[emoji6]

U mnie cykl do niczego, nie robię stymulacji, bo mam po torbieli na każdym jajniku, po 4cm[emoji52]dostałam tabletki anty, zeby sie wchlonely.

Docent mi zalecil heparyne i acard przy moich mutacjach, a mam pai i czynnik v r2 hetero, a u mnie w klinice nic! Bo hetero a nie homo. Nie wiem sama komu wierzyc. Ale heparyna w małych dawkach to chyba nie szkodzi?

reklama
@iveo - powiem Ci, że ręce mi opadły i już mi się odechciało.... :( Jak w sierpniu dostanę jeszcze kijowe wyniki immuno to już w ogóle opadnę z sił :(

@kas90 - co Ci zalecali na to Pai homo? Pewnie do gina pójdę, a myślę czy nie iść do jakiegoś diabetologa czy kogoś takiego....

@Oczekujaca123 - Rozumiem :( Może faktycznie było to nagle... Powtarzałam tą krzywą, bo zależało mi na zbadaniu insuliny, a w kwietniu lab się zapomniał i nie zbadał mi insuliny po 1h i po 2h tylko na czczo:/
Jak widzisz, ja i glukoze i insuline na czczo mam ok, potem zaczynaja sie cyrki :/
Heparyne i acard, ale powiem Ci szczerze ze jak to zbadalam to byla wtedy nowosc i za bardzo nikt na ten temat nie mowil

@bobasek1990 niestety tak sie zdarza. Ja mialam piekna akcje zapisana na ktg. Cala noc i caly dzien a potem sie rozlazlo. Kochana niech nie trzyma cie w niepewnosci i daje sie przytulic twoje malenstwo. Szybkiego porodu
Od rana znowu boli delikatnie podbrzusze jakby takie rozciąganie no może coś ruszy oby bo jutro jadę do szpitala i chce tam szybko urodzić a nie leżeć i czekać

@anna_kat ja mam pai i VR2 hetero i Paśnik zalecił mi 0,6 heparyny. Na 0,4 u mnie i tak były biochem i puste jaja. Oczywiście + acard.
A jaka dawke acardu masz? Przy 100 plamilam od poczatku, wiec sie zastanawiam nad 50. To moge sobie sama wykupic. Ale z heparyna to będzie ciezko, moze moja normalna ginka mi wystawi. Lekarka w klinice mi dzisiaj tlumaczyla, ze hetero nie maja wplywu i tylko przy homo daja heparyne, a cala reszta jest nieistotna, chyba ze ktos mial jakis epizod z trombofilia no to wtedy tez przy hetero daja.

@anna_kat ja biorę Aspirin cardio, czyli dawka 100.
A czynnik V R2 nie zahacza lekko o trombofilię? Przyznam szczerze, że w to nie wnikałam.
Od mojego ginekologa od razu dostałam na ryczałt heparynę po pokazaniu wyników. I Paśnik też potwierdził że powinnam brać heparynę (0,6) i acard. Podobnie jak lekarz u którego konsultuję się w Invimedzie.
Ten to w ogóle jedzie po bandzie i każe mi brać 15 MG sterydu, IntraLipid co 3-4 dni i nie odwodził absolutnue od heparyny.

@anna_kat ja biorę Aspirin cardio, czyli dawka 100.
A czynnik V R2 nie zahacza lekko o trombofilię? Przyznam szczerze, że w to nie wnikałam.
Od mojego ginekologa od razu dostałam na ryczałt heparynę po pokazaniu wyników. I Paśnik też potwierdził że powinnam brać heparynę (0,6) i acard. Podobnie jak lekarz u którego konsultuję się w Invimedzie.
Ten to w ogóle jedzie po bandzie i każe mi brać 15 MG sterydu, IntraLipid co 3-4 dni i nie odwodził absolutnue od heparyny.
Ja powiem tak, lekarze z mojej kliniki powoluja sie na jakies niemieckie towarzystwo ginekologiczne, cos w tym stylu. Osobiscie grzebalam troche na necie i badan na temat vr2 nie ma za duzo, wyniki sa sprzeczne, raz czytalam ze nie ma wplywu na poronienia, potem, ze ma. Mam bardzo ograniczone zaufanie do moich lekarzy. Muszę jakos dostac taka recepte. Bede chyba blagac moja ginekolog. Wole jednak brac niż nie. A jak u Ciebie wygladaja wyniki bialek s, c, przeciwciala antykardiolipinowe itp?

Ja powiem tak, lekarze z mojej kliniki powoluja sie na jakies niemieckie towarzystwo ginekologiczne, cos w tym stylu. Osobiscie grzebalam troche na necie i badan na temat vr2 nie ma za duzo, wyniki sa sprzeczne, raz czytalam ze nie ma wplywu na poronienia, potem, ze ma. Mam bardzo ograniczone zaufanie do moich lekarzy. Muszę jakos dostac taka recepte. Bede chyba blagac moja ginekolog. Wole jednak brac niż nie. A jak u Ciebie wygladaja wyniki bialek s, c, przeciwciala antykardiolipinowe itp?

Przeciwciała ok. A Białko C i S oraz Antykoagulant tocznia w górnej granicy normy.

Przeciwciała ok. A Białko C i S oraz Antykoagulant tocznia w górnej granicy normy.
A badalas je po poronieniu czy w normalnym cyklu? U mnie wszystko w normie, ale badalam 1,5 miesiaca po poronieniu, nie wiem czy to ma jakis wplyw.

A co do intralipidu i sterydu, jak masz wskazania to bierz, jeszcze jak Ci zalecaja i nie musisz się prosic to juz w ogole. Lepiej w tę stronę niż w drugą. Ja żałuję, ze tak długo zwlekalam z badaniami w pl, leczeniem i w ogole, ze tak naiwnie wierzylam, ze bedzie ok.

reklama

@Auri_a i @marshia Kochane moje!! ;* tiaaa kope lat!tak się cieszę, że mnie tknelo i tutaj zagladnelam ;) babki u mnie.. Hmm nic się nie zmieniło. Znaczy psychicznie chyba lepiej...Bo jednak potrzebowalam odpoczynku od tego tematu albo tak się przynajmniej oszukuje ;) brakowało mi Was :)

Do góry