reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo kochana wszystko będzie dobrze zobaczysz chodź rozumiem twój strach.

@marshia ja podobnie jak @Maciejka78 bardzo ci kibicuję nie możesz się poddać wierzę, że i Tobie się uda mimo tylu przeciwności losu. Sciskam Cię bardzo mocno

@matylda23 już niedługo bardzo się cieszę!!!

@nafoczka gdzieś mi umknęł twój wpis dużo zdrowia dla męża i dla Ciebie również.

@Nadja_n oby teraz się udało masz aż 3 miesiące chodź wiem ,że presja czasu robi swoje.

@magda1208 kochana kilka słów również do Ciebie po pierwsze te gulki twoje to zrosty ja miałam ich mnóstwo mój brzuch po porodzie wyglądał jak jeden wielki siniak teraz gdzieniegdzie mam jeszcze taki tyci siniaczek. Drętwienie rąk miałam od jakiegoś 4 miesiące nadgarstki tak mnie bolały ,że nie mogłam butelki odkręcić to właśnie te cieśnie nadgarstków ustąpiło może 1 miesiąc po porodzie. Po trzecie to nie przepraszaj za to , że o coś pytasz , że panikujesz, że się boisz to jest normalne ja bałam się całą ciążę a teraz też się boję myślę ,że lepiej zapytać tu nas coś doradzimy troszkę uspokoimy zawsze to lepsze niż zadręczanie się i stres. Ściskam

@Auri_a dawka heparyny 0,6 to dawka lecznicza a 0,4 terapeutyczna

@Maciejka78 trzymam kciuki za te liście malin oby poszło gładko i bezboleśnie informuj bo ja już nóżkami przebieram

ps Dziecko śpi to mam czas żeby coś napisać chciałam się odnieść jeszcze do kwestii umieralności forum poniekąd zgadzam się z @marshia ,że tak jest ja jak tu trafiłam jako "ciemna masa immunologiczna" to tak mnie dziewczyny przeszkoliły , że jak pojechałam do Malinowskiego to mąż mnie pytał skąd to wszystko wiem bo może nie rozmawiałam jak równy z równym ale też nie jak "ślepy z głuchym". Mam też trochę niedosyt , że tak mało nas tu pozostaje po urodzeniu ale z drugiej strony rozumiem , że niektore osoby chciałyby zamknąć pewien etap. Niemniej jeśli mogę to coś doradzę niezmiennie polecam prof. Malinowskiego dzięki nim nasze marzenie z mężem się spełniło czego życzę każdej z Was

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny,ktore stosowaly ziola ojca sroki,czy to dzialalo?
Czy to przez internet czy w zielarskim sklepie gdzie to najlepiej kupic?
Zawsze czulam owulacje,dni plodne,mialam duzo sluzu,od szczepien czyli od konca lutego,sie zmienilo nie czuje juz takiego sluzu tz duzo mniej.
Mam presje jeszcze tylko czerwiec,lipiec i sierpien potem od nowa szczepionki skoro dzialaja do pol roku.
Najgorzej do organizacyjnie do Lodzi jezdzic znowu.

@Nadja_n ja stosowałam polecam owulacja była szybciej bo po poronieniach miałam przesunięta na 20 dzień.

Ze szczepienia mi to nie tak ze ważne pół roku tylko w zależności od mlr jakie się miało po jak 40 to 4 miesiące jak 60 to 6.

@iveo napisz prosze czy to konkretna mieszanka .gdzie to kupic przez internet?jaka patrze to tyle tego.co konkretnie stosowalas?
Moze na priv napisz,obojetne.
Ja mialam 23 mlr przed szczepieniami.
Jakbym miala meza ktory wspolpracuje to mlr bym zbadala po szczepieniach.Niestety nie licze juz na Niego.To caly problem bo mieszkamy w Berlinie.Tu tego nie ma -tych szczepien,wiec on tego nie uznaje.
Minie pol roku bede jeczala bo potrzebny do zbadania mlr przed kolejnymi szczepionkami.Trzymam sie tego do Pasnik mowi do pol roku - nie mam innego wyjscia,natomiast sama uwazam ze Malina dobrze radzi badac to mlr.
Meza nie zaciagne sila na to badanie znowu teraz:mad:

@magda1208 - super, że prenatalne wypadły dobrze!;*

@Destino - Nataniel wygląda super na balkonie, zazdroszczę u relaksu :))

@bertha - kciuki zaciśniete i nie puszczam do poniedziałku!!! <3

@marshia - u mnie bilans podobny, 2 straty podczas obecności na BB :( przyszłam tu po 1 poronieniu.

@magda1208 - ja nie mam tego zespołu, ale wiem, że bardzo istotne jest badanie Anty-Xa po 4h od podania zastrzyku (w Twoim wypadku fraxi).
Badanie to jest drogie (w Poznaniu +/- 200 zł), ale warto je wykonywać, bo nawet na ulotce Clexane jest napisane, że to jedyne badanie, ktore potwierdza czy dawka jest dobrze dobrana.
Ja oprócz tego mialam kontrolować aptt i inr, wiem, że dziewczyny badają też regularnie d-dimery i fibrynogen.

@Nadja_n - super nastawienie;* podziwiam...

Trzymam kciuki za najblizsze tygodnie, za szybkie i „bezbolesne” rozpakowanie oraz za te, ktore sa na poczatku tej drogi. Mam nadzieje ze sie szczesliwie zakonczy.
@Nadja_n mi tez Pasnik powiedzial pol roku. Mija 28 czerwca, wiec w maju jeszcze gin kazal sie starac, w czerwcu juz odpuszczamy. We wtorek mialam 4 szczepienie, bo nie chcialam czekac rownego pol roku a na poczatku lipca ide do Maliny.

@magda1208 - super, że prenatalne wypadły dobrze!;*

@Destino - Nataniel wygląda super na balkonie, zazdroszczę u relaksu :))

@bertha - kciuki zaciśniete i nie puszczam do poniedziałku!!! <3

@marshia - u mnie bilans podobny, 2 straty podczas obecności na BB :( przyszłam tu po 1 poronieniu.

@magda1208 - ja nie mam tego zespołu, ale wiem, że bardzo istotne jest badanie Anty-Xa po 4h od podania zastrzyku (w Twoim wypadku fraxi).
Badanie to jest drogie (w Poznaniu +/- 200 zł), ale warto je wykonywać, bo nawet na ulotce Clexane jest napisane, że to jedyne badanie, ktore potwierdza czy dawka jest dobrze dobrana.
Ja oprócz tego mialam kontrolować aptt i inr, wiem, że dziewczyny badają też regularnie d-dimery i fibrynogen.

@Nadja_n - super nastawienie;* podziwiam...

Ja badam aptt i krwinki, hematokryty.
D-dimery fibrynogen od kolejnej wizyty u Maliny.
Muszę zbadać ten anty-xa.

@dżoł cieszę się że idziesz do profesora pomimo tego że nie jestem za jego schematem leczenia, uważam że fajnie jest mieć u niego konsultację, bo to przede wszystkim dobry ginekolog o dużej ogromnej wiedzy z zakresu immunologi właśnie w położnictwie, a nie takiej ogólnej. Popatrzy na wszystkie wyniki a przede wszystkim na pewno zobaczy jakość komórek jajowych być może nasienie. Cieszę się bardzo ! Chociaż oczywiście życzę Ci abyś do lipca zaszła w szczęśliwą ciążę <3

reklama
Do góry