reklama
agatush
Moderatorka
Z tego co mi mówiła to czyje się tylko jak jest zakładany (jeżeli nie jesteś w znieczuleniu). Ona nie miała żadnej infekcji w ciąży po założeniu krążka. Robiła wymaz 2 tygodnie przed założeniem i wyszła infekcja, przeleczyli ja u założyli krążek. Wymazy później robiła co 2 tygodnie. Z krążkiem funkcjonowała normalnie. Wiadomo że nie brała na siebie nie wiadomo ile. Na wakacje nie pojechała, ale to je było spowodowane krążkiem :-* z tego co dobrze kojarzę nasza @nafoczka miała też krążek :-*@agatush czy ten krazek sie czuje cały czas? Czy miała infekcje? Czy robiła wymazy i jak często?
Czy się z tym normalnie funkcjonuje typu mozna jechac na wakacje, chodzić normalnie czy jakos oszczedzac? Ja mam go miec profilaktycznie póki co.
Porzeczka1234
Fanka BB :)
@iveo a chcesz odstawić encorton? Kiedy masz wizytę? ile masz encortonu? możesz sobie załatwić receptę ?
Co do metmorfiny wiem, że prof. odstawia bo jeszcze troszkę i będziesz robić krzywą a co twój endo na odstawiewnie?
Co do pesara zakładanie to taki podobno dyskomfort prof. robi to szybciutko i sprawnie zrób posiew przed założeniem ale prof. pewnie go nie będzie chciał haha. Co 2 tygodnie robi się posiew mając pesar nie będziesz go czuła tylko czasem jak się szyjka obniży. Nie można dźwigać podróży 1000 km chyba odpada ale 500 km myślę że jak będziesz dobrze się czuć można nie przeznaczać się ale jak będziesz miała wielki brzuszek to i chęci na wojarze coraz mniejsze . Wszystko bedzie dobrze zobaczysz
Pesar miało tu dużo dziewczyn @nafoczka @fondi @Avita i jeszcze kilka osób tylko nikow już nie pamiętam wszystkie to pacjentki Maliny kiedyś tu bylo mnóstwo jego pacjentek zaszły urodziły i tylko czytają w ukryciu bądź czasem jak @Avita piszą ale wszystkie mają już maluchy
Co do metmorfiny wiem, że prof. odstawia bo jeszcze troszkę i będziesz robić krzywą a co twój endo na odstawiewnie?
Co do pesara zakładanie to taki podobno dyskomfort prof. robi to szybciutko i sprawnie zrób posiew przed założeniem ale prof. pewnie go nie będzie chciał haha. Co 2 tygodnie robi się posiew mając pesar nie będziesz go czuła tylko czasem jak się szyjka obniży. Nie można dźwigać podróży 1000 km chyba odpada ale 500 km myślę że jak będziesz dobrze się czuć można nie przeznaczać się ale jak będziesz miała wielki brzuszek to i chęci na wojarze coraz mniejsze . Wszystko bedzie dobrze zobaczysz
Pesar miało tu dużo dziewczyn @nafoczka @fondi @Avita i jeszcze kilka osób tylko nikow już nie pamiętam wszystkie to pacjentki Maliny kiedyś tu bylo mnóstwo jego pacjentek zaszły urodziły i tylko czytają w ukryciu bądź czasem jak @Avita piszą ale wszystkie mają już maluchy
burczuś
@marzycielka81 dopóki nie masz zrobionej bety, to moja nadzieja na powodzenie u Ciebie nie umiera.
@Destino ucałuj królewicza:*
@Destino ucałuj królewicza:*
iveo
@Porzeczka1234 z recepta na encorton nie mam problemu. Chyba odstawie ale moze troche wolniej niz kazał.
Jesli chodzi o metformine cukrów nie miałam wysokich tylko insulina nie spadala jak powinna - do endo nie chodze ale chyba odstawiaja kolo 15 tyg to tak zrobie? @matylda23 tak odstawialas?
Posiewu nie robię bo kazal sie przeleczyc macmirorem teraz to bez sensu w trakcie kuracji
Wiem że duzo dziewczyn miało pessar tylko nie ma ich juz teraz a @nafoczka to chyba dopiero pod koniec ciazy
Mi chodzi o to czy mogę normalnie z tym chodzić np na zakupy pojechac duzo mam takich z urzadzaniem mieszkania zwiazanych np i byłby na to w koncu czas
Trochę sie denerwuje bo mam szyjke teraz prawidłowa i zeby to nie zaszkodziło jakos
@magda1208 a Ty nie panikujesz z tym krazkiem?
Jesli chodzi o metformine cukrów nie miałam wysokich tylko insulina nie spadala jak powinna - do endo nie chodze ale chyba odstawiaja kolo 15 tyg to tak zrobie? @matylda23 tak odstawialas?
Posiewu nie robię bo kazal sie przeleczyc macmirorem teraz to bez sensu w trakcie kuracji
Wiem że duzo dziewczyn miało pessar tylko nie ma ich juz teraz a @nafoczka to chyba dopiero pod koniec ciazy
Mi chodzi o to czy mogę normalnie z tym chodzić np na zakupy pojechac duzo mam takich z urzadzaniem mieszkania zwiazanych np i byłby na to w koncu czas
Trochę sie denerwuje bo mam szyjke teraz prawidłowa i zeby to nie zaszkodziło jakos
czarna_mala
Kochana, moja znajoma czuła pessar póki się nie przyzwyczaiła ale trwało to pół dnia. Normalnie w nim funkcjonowała w obu ciążach kiedy jej wyjęli to moment odeszły wody i urodziła tego samego dnia jedyne co to robiła często badanie moczu i posiewy czy nie ma grzybka@Porzeczka1234 z recepta na encorton nie mam problemu. Chyba odstawie ale moze troche wolniej niz kazał.
Iveo pessara się w zasadzie nie czuje chyba ze wypada to czuć. Możesz normalnie funkcjonować z tym ze pamiętaj o oszczednym trybie. Tak ja miałam w 32tc bo w 20 założyli szew a szyjka nadal się skracala. Oczywiście rodzi to pewne ryzyko infekcji ale ja no nie miałam żadnej. Nie boli ani zakładanie ani ściąganie. Gorzej z szwem. Pytaj co chcesz.@Porzeczka1234 z recepta na encorton nie mam problemu. Chyba odstawie ale moze troche wolniej niz kazał.
A u mnie tak. Mały dostał antybiotyk na uszy a mąż cóż. .. biedak nadal cierpi na ketonalu. Choroby ostatecznie nie zdiagnozowano tzn na pewno nerka ale nie wiedzą od czego, coś podejrzewają ze to choroba roznoszona przez... uwaga... myszy?! Ale on mi przysięgal ze ruszał tyko moją ;P taki zarcik a poważnie. .. to strasznie się o tego dziada martwię!
marzycielka81
reklama
Podziel się: