reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Totois30 Ja na prenatalnych z pappa w ramach nfz szyjki nie mialam mierzonej. Szyjka powinna miec minimum 3 centymetry (zdanie lekarzy w jednym z lodzkich szpitali) ale widac na moim przykladzie, ze krotsza tez daje rade :) Zalezy tez czy jest twarda i czy sie nie rozwiera. Jak nie bedziesz podczas prenatalnych szyjki sprawdzanej to popros o to na wizycie swojego gina.
Trzymam kciuki za prenatalne &&& bedzie dobrze :)

reklama
@iveo ja jestem obecnie w drugiej ciąży dzięki profesorowi, nie udzielam się jednak od czasu do czasu podczytuje.
Jeśli chodzi o pesar to miałam zarówno w pierwszej jak i obecnej ciąży. Nie powoduje żadnego dyskomfortu, jesi jest założony na wszelki wypadek tak jak to robi profesor to nie ogranicza. Ja jak go pytałam czy mogę chodzić na ćwiczenia powiedzia ze tak ale ostatecznie się bałam jako ze wszedzie czytałam ze odradzają. Co dwa dni bierzesz gynopevaryl wiec infekcje chyba ciężko złapać. Ja miałam wcześniej i przed założeniem pesara zrobiłam posiew i się jeszcze przeleczylam na wszelki wypadek (profesor nie zleca posiewu przed założeniem ale moja lokalna gin uważała ze trzeba)
Jeśli chodzi o leki ja wszystko stosowałam tak jak zaleca w pierwszej ciąży brałam to co Ty na insulinę jednak profesor kazał praktycznie na samym poczatku odstawić i tak zrobilam. Encorton w tej ciąży brałam nawet tydzień krócej niż zalecał bo coś poplątałam:/
@magda1208 ja w pierwszej udanej ciąży tez na początku miałam nadczynność tarczycy, choć we wszystkich wcześniejszych ciążach i generalnie miałam niedoczynnosc. Tak jak Tobie endo powiedziała mi ze zaraz mi się to pewno wyrówna i tak tez było. Trzymam kciuki żeby u Ciebie to tez była oznaka zdrowej ciąży.

@Totois30 na kazdym usg gin moze zmierzyc szyjke na prenatalnych tez mi mierzył
@Maciejka78 zakladac czy nie pessar ile lekarzy tyle opinii moja siostra miała szyjkę 2,5 niby obserwowana i poród przedwczesnyy w 28 tyg...
@kinga_86 bardzo Ci dziękuje za odpowiedź pocieszyłaś mnie :)

@marzycielka81 , trzymam mocno kciuki za betkę, sikańce lubią mylić :* zdrowia dla synka
@Marthi , bardzo mi przykro :( cieszę się,że dalej działasz i do wizyty u dr Paśnika tak niedaleko!
@iveo , ja brałam glucophage do 22tc , miałam odstawić dwa tygodnie przed krzywą cukrową. Od 18tc jakoś miałam mniejszą dawkę. Mimo że brałam tak długo, mam cukrzycę ciążową, a jakoś myślałam,że mnie to ochroni.

@dzoasia - dzieki[emoji8]

@czarna_mala - tez mi sie tak wydaje[emoji6]

@matylda23 - wczoraj byłam aktywna a dzisiaj skręcam sie z bolu jajnika :( na wieczor mnie za to mega krzyże bolały. Wczoraj chwila krwawienia i znowu cisza :( Ehh kiedy to sie rozkręci...

@basiawol - Dzieki Kochana! Bede dzwonic o 12 jak tylko otworza[emoji8]

reklama
Do góry