reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo mnie Malina chciał odstawić encorton w 16 tygodniu miałam przez 2 tygodnie brać 10 mg a brałam pierwotnie 15 mg tydzień 5 mg i odstawić. Ja nie posłuchałam go brałam encorton do 20 tygodnia a recepty przepisywała mi lokalna gin nigdy mu tego nie powiedziałam. Steryd brałam do 20+6 fraxi i acard do końca luteina z przerwami . Który ty masz tydzień? go nie przekonasz w ostatecznym rozrachunku może tydzień dwa ci przedłuży i skwituje, że to on jest lekarzem bo ja to strasznie męczyłam go i byłam wredny znerwicowanym pacjętem. Co chce ci odstawić?

@marzycielka81 czekam na bete

@Marthi wczoraj myślałam o tobie i o tym co pisałaś lekarzom bez względu na to kto nim jest nie ufa się do końca i tak ci radzę jeśli 7,5 mg się nie udało od testu może warto pomyśleć o 10 mg od owu poronienia to nie tylko wady genetyczne ja roniłam i moje córki były zdrowe. Pisałaś o podziale komórek owszem one mogą źle się dzielić ale na to też wpływ ma immunologia. Pisze to dlatego ponieważ mi mówiono że to genetyka a dzieci były zdrowe to wymyślili ,że to kariotypy i co prawidłowe byłam wściekła jak proponowali mi in vitro z pge i mówiono ,że to jedyna szansa cena ok 18 tyś ja zrobiłam inaczej poszłam w immunologię i dobrze zrobiłam. Nie pisze tego żeby Cię przekonywać, że robisz źle ,że twój lekarz się nie zna tylko po to aby jak tu dziewczyny piszą słuchać też siebie mamy tyle tu udanych ciąż może warto zajrzeć na ten wątek pomocniczy i jakaś średnią co do leków wybrać dla siebie patrząc na swoje wyniki. Ściskam Cię mocno

@Nadja_n jak zdrowie??

@Destino ♥️

@magda1208 jak się czujesz?

@marshia where are you ?

@czarna_mala jaki etap u Ciebie ?

@burczuś Kiedy szczepienia?

Pozdrawiam wszystkie niewymienione

reklama
@Porzeczka1234
U mnie 12 tydzien 5 dzien
Encorton ja od poczatku biore 10 juz w 14 tyg chce odstawic ja na razie zmniejszyłam na 7.5
Glucophage czyli metformine tak samo
Luteine zmniejszyc z 2x100 na 2x50
Acard za to kaze brac 150 ja biore 75 bo mialam krwiaka. Ty mialas zespół antyfosfolipidowy?
A najbardziej mnie przeraza załozenie pesara bo mam skłonnosc do infekcji co sobie tam nie wsadze.
@Destino teraz prawie kazdemu dziecku stwierdzaja to wzmozone napiecie i kaza sie rehabilitowac.
Zwykle niczego to nie oznacza chyba ze u skrajnych wczesniaczków to naprawde powazna sprawa.
Powodzenia w odzyskaniu mleczka !!

@iveo my niestety naprawde mamy wzmozone zwlaszcza w raczkach i lewa nie funkcjonujaca dobrze, co widac jak lezy na brzuszku. jakos nie wariuje z tego tytulu, ale roboty jest troche. No i kp lepiej, ale tez pilnowac musze jedzenia, duzo gotowac, picia tez zwlaszcza kompoty i laktator. A synek juz wiecej czasu chce z mama spedzac. Jest fajniutki. Buziaki dla was [emoji8]

@Porzeczka1234 u nas dlugi weekend w DE i jestem nad naszym polskim morzem w Pogorzelnicy kolo Niechorza.Polecam Wam,oaza spokoju,Przepieknie lasy i morze.
Ratuje zdrowie jodem morskim.
Jeszcze kaszle od 2 tygodni ale i tak duzo lepiej.
Dziekuje ze pytasz.
Na plazy tu wygrzewaja sie foki.
Chcialam.dolaczyc fotke jak to zmniejszyc?

@czarna_mala - dobre :) dzisiaj juz boli brzuch i kręgosłup wiec oby cos juz sie działo. O dziwo w czwartek mi progesteron w badaniu urósł w stosunku do wyniku robionego w sobotę i w poniedziałek ale to akurat wiem ze moze sie wydzielać pulsacyjnie.

@Nadja_n - dziękuję Kochana. Dzisiaj juz mi lepiej. Przeszłam do działania :) Nie ma poddawania sie. Walczymy razem! :)

@marzycielka81 - mi teraz 3 sikacze wyszły negatywne, a dopiero beta prawde powiedziała. Lec na bete a nie na te sikance oszukańce patrzysz!!! [emoji8]

@magda1208 - Madziu Dziekuje. Jak Ty sie czujesz?

@Destino - Dzieki Kochanie. Juz staje na nogi. Bedzie dobrze. Musi byc. Doczekam sie tak samo jak Ty! Wierze w to[emoji6][emoji6][emoji6] trzymam kciuki za Twoja laktację. Podeslij na pokrzepienie serca zdjecie swoje przystojniaka[emoji173]️

@Porzeczka1234 - Ja nie napisałam ze ufam moim lekarzom w 100%. Oni zalecili mi 7,5 mg a i tak brałam od razu 10 mg encortonu. Zapomniałam zmienic sygnaturkę;) Wątek o udanych ciążach czytam co kilka dni, dlatego tez wlasnie zmieniłam sobie np encorton. Dziekuje jednak za pomoc, każda wskazówka jest cenna.

Dziewczyny, dzisiaj poszłam o krok do przodu. Wizyta u Pasnika - 6 lipca. Gdyby jednak ktoras z Was miała szybszy termin i chciała zrezygnować - dajcie prosze znac. Chętnie przyjme[emoji6]

Miłego dnia! Walczymy dalej[emoji6]

@Destino jesli tak wczesnie zauwazone to rehabilitacja jest bardzo skuteczna
@aspekt z prof do którego chodze raczej sie nie dyskutuje a siostra ma wczesniaczka z 28 tyg przez niewydolnosc szyjki wiec raczej go poslucham ale sie boje tego pesaru. Moze dlatego ze malo kto mial na forum i nic sie nie mozna dowiedziec

@Porzeczka1234 jade dzis do katowic na akupunkture na lepsza laktacje, bo lekarze krzyzyk juz postawili. Pomacham ci [emoji1]

@Marthi [emoji177]
IMG_20180517_124037.jpg

Załączniki

• IMG_20180517_124037.jpg
    IMG_20180517_124037.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 434
@Destino jesli tak wczesnie zauwazone to rehabilitacja jest bardzo skuteczna
@aspekt z prof do którego chodze raczej sie nie dyskutuje a siostra ma wczesniaczka z 28 tyg przez niewydolnosc szyjki wiec raczej go poslucham ale sie boje tego pesaru. Moze dlatego ze malo kto mial na forum i nic sie nie mozna dowiedziec
Iveo a co chciałabyś o tym krążku wiedzieć? Ja nie miałam ale mam bardzo bliska znajoma która chodziła z pessarem :-)

reklama
@agatush czy ten krazek sie czuje cały czas? Czy miała infekcje? Czy robiła wymazy i jak często?
Czy się z tym normalnie funkcjonuje typu mozna jechac na wakacje, chodzić normalnie czy jakos oszczedzac? Ja mam go miec profilaktycznie póki co.
Będę wdzieczna jesli popytasz.

Do góry