reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Teraz to i tak się czuję lepiej początki to nawet nie chcę pamiętać taka trauma.
Nie mam jakiś nudności tylko pod brzuchem pobolewa jak idę siusi to też i jajniki bolą i kują wraz z macicą . Mam wrażenie że krocze mi chce rozerwać. Czasami głowa no i plecy od leżenia chyba.
Cycki to różnie ale czasami jak zakuje.
Dla mnie to wszystko nowość więc pewnie to też wpływa na psychikę.

Oby dotrwać do 12 tyg a później dalej będziemy się martwić.
Nieustannie proszę o modlitwe za nas.
Z góry dziękuję.

@magda1208 ja tak mialam takie bole w ciazy z corka kolo 12 tygodnia-macica sie rozciaga,ja jestem bardzo szczupla i kazdy lekarz mowil ze przez to tak mocno odczuwalam,a ciaza byla prawidlowa.
Tak jak piszesz rwanie w kroczu,ciagniecia,bez krwawien.

CO DO PRENATALNYCH
przyslugują bezplatnie
-po 35rz
- po wczesniejszych ciazach z dziecmi z wadami
- po urodzeniu dziecka z wadą
- w innych okolicznosciach wplywajacych na ryzyko wad, np mthfr (moja gin miala dokladną rozpiske co kwalifikuje)

I tak, lekarz wystawia skierowanie, dopisujac z jakiego powodu. Musialam dolaczyc dokumenty o mthfr. Ja chodzilam doojej doktor prywatnie i pieczatke prywatnego gabinetu przybijala, ale ona pracuje tez w szpitalu na Kopernika, wiec nie wiem jak to jest.
Ja sie umowilam do prywatnej placowki(Volumed), ktora ma kontrakt z nfz. Bylam bardzo zadowolona, super sprzet, specjalisci i zadnych kolejek bo wizyta na godziny. Destino i inne dziewczyny tez tam robily. Te prenaralne obejmują usg do 12 tc, test pappa, wolnebhcg oraz usg genetyczne ok 20 tygodnia (budowa serca itd)

Dziewczyny zapisalam sie na to badanie genetyczne oczywiscie nie wiem czy ja bylam jakas zakrecona, czy gin mi cos slabo tlumaczyl no tak nie ogarnelam sprawy. Czytalam o tych badaniach wczesniej, a jakos mi tak namieszal tymi nazwami ze jakis reset mozgu sie uczynil.Normalnie 300 zl kosztuje badanie+za 80 zl wyjda mnie pappa i beta. Robia tez za 250 badanie ale juz pojde do tego poleconego @kas90 ja nie badalam mthfr:/ bo i tak lekarz mi daje clexane, wiem ze dawka moze powinna byc inna, ale oby bylo ok:)

@Totois30 ale piekny i duzy dzidziol Super!!!
Ja jestem przed 40cha i robilam wg zalecen gina test pappa+ usg genetycznej wszystko na NFZ z racji wieku u gina z certyfikatem. Wyszlo w niskim ryzyku (dzieki Boze!) dlatego tez nie robilam nifty czy am
@bertha do cudu wystarczy tylko jeden zarodeczek wiec wiary Kobieto!!!
@magda1208 cudne wiesci tak sie ciesze !!! :D tsh moze bardzo skakac w ciazy mi obnizylo sie do 0.012 nawet choc wczesniej mialam ksiazkowe wiec na to tylko bym Ci polecila kontrolowanie tsh+ft4 co 3 tyg i dobrego endo. Nawet jak Ci spadnie tak jak u mnie to spokojnie jest na to rada :)

reklama
Do góry