reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@magda1208 bierzesz coś na tarczyce?
Ja też biorę femibion 1 teraz 2 i magne b6 ja też swirowalam bo tak mnie bolała macica jak na miesiączkę jak bóle minęły to przyszły mdłości a co z krwawienie minęło już?

@magda1208 pytaj kochana o wszystko ją wiem że to bardzo stresujący czas i wyłącza się zdroworozsądkowe myślenie. Bierzesz eutyrox?
Niskie stężenie TSH w ciąży
W opiece nad ciężarną najwięcej kontrowersji pojawia się w związku z ustaleniem właściwych wartości referencyjnych stężeń TSH i HT w poszczególnych trymestrach ciąży oraz z izolowaną hipotyroksynemią w II i III trymestrze ciąży.

Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l. Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. Jest jednak możliwe, że kobieta w ciąży będzie naznaczona niskim stężeniem hormonu tyreotropowego. Może to być spowodowane różnymi czynnikami. Poziom TSH musi być zbadany przez prowadzącego lekarza ginekologa, najlepiej w konsultacji z endokrynologiem.

Moim zdaniem nie jest źle ale bym do lekarza napisała

@basiawol cieszę się oby tak dalej

@magda1208 pytaj kochana o wszystko ją wiem że to bardzo stresujący czas i wyłącza się zdroworozsądkowe myślenie. Bierzesz eutyrox?
Niskie stężenie TSH w ciąży
W opiece nad ciężarną najwięcej kontrowersji pojawia się w związku z ustaleniem właściwych wartości referencyjnych stężeń TSH i HT w poszczególnych trymestrach ciąży oraz z izolowaną hipotyroksynemią w II i III trymestrze ciąży.

Poziom hormonu TSH waha się na różnych etapach ciąży. Podstawowe jego wartości dla pierwszego trymestru wynoszą od 0,01 do 2,32 mIU/l. Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. Jest jednak możliwe, że kobieta w ciąży będzie naznaczona niskim stężeniem hormonu tyreotropowego. Może to być spowodowane różnymi czynnikami. Poziom TSH musi być zbadany przez prowadzącego lekarza ginekologa, najlepiej w konsultacji z endokrynologiem.

Moim zdaniem nie jest źle ale bym do lekarza napisała

@basiawol cieszę się oby tak dalej

Nie biorę nigdy nie brałam.

Magda to jest dolna norma dla 1 teymestru, przynajmniej w moim laboratorium.
Poza tym wspaniale wiesci:*

Totis skad jeztes? Jak masz mthfr nalea ci sie bezplatne prenatalne (1 i 2 trymestr)

Dziewczyny moje tsh - 0,0100 ???
I trymestr? Jednostki mIU/l? To norma jest zapewne właśnie od 0,01. Nie masz na wynikach napisanych norm w rozpisce na 3 trymestry? Wg mnie nie ma sensu iść do endo, bo i tak nic nie zrobi. Czasem piszą, że jod nie zaszkodzi (w Femibionie jest jakby co). Jakby chodziło o mnie, to zbadałabym tsh za kilka tygodni albo na początku II trym.

@basiawol Powodzenia!

Jak masz mthfr nalea ci sie bezplatne prenatalne (1 i 2 trymestr)
Serio? A 3 trymestr już nie? Bez kryterium wieku? Ale musi wystawić gin z umową z NFZ? Wiesz coś, jak to się załatwia?

reklama
@bertha 3mam mocno za dzieciaczki!!!
@Porzeczka1234 Ja brałam 15mg i okazało się za mało. Teraz biorę 30mg w dawkach 15-15-0
@marshia jakoś funkcjonuję... chodzę do pracy, a tam mnóstwo roboty i może nawet dobrze, bo nie ma czasu myśleć. Jutro idę u mnie w mieście do zwyklej ginki, takiej fajnej, byłam u niej na pierwszym usg w 5t0d kiedy to jeszcze wszystko wyglądało super. Nie robiłam bety od soboty kiedy to było 7731. Jutro się okaże co tam u mojego Maluszka. Bardzo się boję, że zobaczę Go jutro już bez bicia serduszka...
@magda1208 super, że z dzieciątkiem wszystko dobrze!!! Oby tak dalej!!!

Do góry