reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha mam nadzieje ze bedzie duzo jajeczek i tym razem wszystko sie uda. Masz dobrane dobre leczenie immunologiczne?
@bea25ta ide na razie robie normalnie u Maliny moze to wystarczy
@magda1208 czasem cala ciążę ktos czuje sie zle a ciaza trwa do 9 miesiaca. Licze ze u Ciebie tak wlasnie będzie.

reklama
Dziewczyny chciałabym bardzo aby to była prawda. Strach jednak mnie paraliżuje od środy zwiększyłam luteine 2x2 i aplikuje ją aplikatorem dołożyłam duphastone w środę i nospe. Wczoraj i dziś tylko luteinę 2x2. Krwawienie ustało. Chociaż w środę plamiłam czerwoną krwią. Martwią mnie te silne bóle jajników i macicy.
Czy to normalne. Dzisiaj czuje się o niebo lepiej i już się martwię ,że po wszystkim.
Tak mało we mnie wiary, że aż mi wstyd.
Zastanawiałam się czy te bóle i plamienia mogły być spowodowane zbyt małą ilością luteiny i jej złą aplikacją.Odstawiłam też acard.

Ostatnia edycja:
@magda1208 bierzesz wszystko co mozesz ja bym duphaston zostawila zaszkodzic nie zaszkodzi a tak pisza na poczatku np 4 luteiny i 2 duphastony.
Ja sie tyle napatrzylam nasluchalam ze niczego nie traktuje jak koniec swiata ale dopoki nikt Ci nie powiedzial ze to koniec to trzymam sie nadziei ze moze byc dobrze.
Myślę ze to juz taki czas ze niedlugo bedziesz wiedziec co i jak. Ciągle jest szansa na pozytwne wiesci!
@magda1208 zla aplikacja nie ale za mala iloscia progesteronu tak. Badalas poziom?

Ostatnia edycja:
@bea25ta czytałam wszystkie. i kurcze weiem ze teraz natłok mysli itp ale sie nie poddam ja jestem wieczna optymistką. A ide idę plewić nie martwcie sie mam duzo obowiazków tylko mało zapału

Ostatnia edycja:
@Nadja_n jak wejdziecie na @nafoczka ;);) udane ciążę tam jest na prawdę dużo potrzebnych informacji wklejam kiedyś zamieściłam przelicznik z pracy prof. Maliniowskiego o pronieniach nawykowych. Jak u Ciebie jest ciąża ?
Przelicznik
40 mg Clexane = 5000 J.M./0,2ml Fragmin = 0,6 ml Fraxyparine
60 mg Clexane = 7500 J.M./0,3ml Fragmin = 0,8 ml Fraxyparine
80 mg Clexane = 1000 J.M./0,4 Fragmin = 1,0 ml Fraxyparine
To jest przelicznik Maliny z jakiegoś opracowania ale czytałam kiedyś dużo jego opracowań jak się szczepiłam teraz nie bardzo wiem gdzie to znaleźć.\

@magda1208 będzie dobrze zobaczysz wierze może u Ciebie na prawdę za mało tego progesteronu bylo ją też brałam 2x2 a nawet 3x2 czułam się jak kluska od tego proga od ilości ale bylo warto. Ja zbadałam i miałam ok 60 więc do ok 12 tygodnia bylo 2x2 później zmniejszyłam 1x2 później przestałam i od 29 tygodnia pod język 2 dziennie ale to dlatego że podejrzenie hipotrofi ale Ty to wierz bo byłaś u mnie w szpitalu.

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 i inne specjalistki od heparyny: a można użyć fragmin albo fraxi, a potem przejść na clexane? Bo ja mam tez fraxi 0,6, tylko czy jeśli zużyję najpierw to, to czy potem można przejść na clexane? Z tego co kojarzę z Waszych wcześniejszych wypowiedzi to chyba nue powinno się mieszać? Można chyba tylko jako zamienniki traktować clexane z neoparinem, prawda?

Boze co za dzien chodzę i rycze, teraz nie wiem czemu aż tak płakałam. Pokłóciłam sie z meżem nie wiem juz w sumie od czego sie zaczęło. Dziewczyny czy zycie musi być takie skomplikowane i ciężkie?

reklama
@Porzeczka1234 i inne specjalistki od heparyny: a można użyć fragmin albo fraxi, a potem przejść na clexane? Bo ja mam tez fraxi 0,6, tylko czy jeśli zużyję najpierw to, to czy potem można przejść na clexane? Z tego co kojarzę z Waszych wcześniejszych wypowiedzi to chyba nue powinno się mieszać? Można chyba tylko jako zamienniki traktować clexane z neoparinem, prawda?
Kochana wszystkie heparyny to to samo tylko jedna dawka nie odpowiada drugiej już to kiedyś potwierdziła @Destino u swojej lekarki.

@magda1208 jak u Was?

Do góry