reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@basiawol dla mnie bez problemu, to nasze ciaze na lekach z roznymi incydentami. Ale jakby nie bylo udalo sie, a zatem nadzieja jest ogromna. Tak wielka, jaka w sobie rozpalisz, a poniewaz nasze dzieci to cudaczki, to nadziei tu nie brak

Dziewczynki mam dola moj synek pol godziny tak histerycznie plakal i nie dal sie utulic. Teraz spi a ja siedze i rycze. Tak mi go szkoda. On tak bardzo sie boi i nie ma do mnie chyba zaufania. To wszystko przez ten inkubator. Ta trauma zostanie z nami na zawsze. Jest takim cudnym i pogodnym chlopcem, a jednak ze skaza. Czuje sie ogromnie winna

reklama
Nie mam. MTHFR hetero ale typu A i insulina których i tak nikt nie brał pod uwage. Reszta zespół, przeciwciała, kariotypy, hormony itd bylo ok
U mnie wyszła tylko ta homocysteine... Ale ja nie badalam immunologii i pai
Dziewczyny jeszce jedno pytanie a czy znacie historie kobiet ktore mialy dwie straty lub trzy a potem bez problemu juz donosily ciaze? nie jedna ale np dwie trzy kolejne.
Ja dwie straty pod rząd, a z trzeciej Michalina się urodziła.

@Destino kochana a co Ty pitolisz. Żadna skaza. Dorosły człowiek miewa humory. Różne nastroje. A co dopiero dziecko,ktore nie umie sobie jeszcze radzić z emocjami.
Dzieci mają swoje bunty. Uwierz. Moja corka,ktora nie miala styczności z inkubatorem,rownież wpadała w spazmy. Mojej siostry dziecko również. Też se poryczała...a za kilka dni,gdy humorki przeszły wszystko wrociło do normy. Nic nie szukaj żadnego braku zaufania itd. Zresztą sama się przekonasz z każdym dniem do przodu :)
@iveo czekam na wieści z zaciśniętymi kciukami;*

Ostatnia edycja:
@Destino ja też uważam że to po prostu emocje. Natus teraz 'chlonie' całym sobą z otoczenia... Płacz to sposób na odreagowanie. Myślisz że ja nie miałam tak że nie mogłam uspokoić Michaliny? Nie raz tak było.... On po prostu się rozwija... I to nie kwestia inkubatora Kochanie. Ściskam :-*

@Destino @agatush właśnie takie historie daja nadzieję. Chociaż zaraz z tyłu głowy pojawia się głos: to że im sie udało toi nie znaczy że tobie" oj czemu niektóre z nas mają tak cieżko a inne rodzą jedno za drugim i nie przejmują się kazdym nawet kichnieciem w ciazy. Ja nei wiedzilalam jakie to szczescie nie widziec o tylu rzeczach. A teraz glowa mi peka.

Dziewczyny obym kiedys to ja mogla dawac nadzieje i opowiadac o swojej histori jako histori z happy endem. Nie wiem ale szukam zajecia ktore pochlonie moja glowe.
Dostalalm kopa zeby przemyśleć życie. Nie chce żyć na stresie .

Dziewwczynki powiedzcie ze bedzie dobrze i ze nie jestem stara bo jakos sie dzis czuje starooo iźle

Ostatnia edycja:
U mnie w porzadku małe ma już 2.4 cm wymiar z USG zgadza się z OM czyli 9 tydz 2 dzień
Jeszcze nigdy tak nie miałam zawsze był za mały do wieku ciazy.
Serce bije 170/min czyli tez OK
Żeby nie było calkiem rózowo pojawił się krwiaczek ok 1 cm doktor radzi zmniejszyć Acard bo biorę teraz 150 mg

@Destino @agatush właśnie takie historie daja nadzieję. Chociaż zaraz z tyłu głowy pojawia się głos: to że im sie udało toi nie znaczy że tobie" oj czemu niektóre z nas mają tak cieżko a inne rodzą jedno za drugim i nie przejmują się kazdym nawet kichnieciem w ciazy. Ja nei wiedzilalam jakie to szczescie nie widziec o tylu rzeczach. A teraz glowa mi peka.

Dziewczyny obym kiedys to ja mogla dawac nadzieje i opowiadac o swojej histori jako histori z happy endem. Nie wiem ale szukam zajecia ktore pochlonie moja glowe.
Dostalalm kopa zeby przemyśleć życie. Nie chce żyć na stresie .

Dziewwczynki powiedzcie ze bedzie dobrze i ze nie jestem stara bo jakos sie dzis czuje starooo iźle
Myśle że nawet nie wyobrażasz sobie ile z nas jest duuuzo starszych od ciebie wiec proszę. ..

@basiawol dla mnie bez problemu, to nasze ciaze na lekach z roznymi incydentami. Ale jakby nie bylo udalo sie, a zatem nadzieja jest ogromna. Tak wielka, jaka w sobie rozpalisz, a poniewaz nasze dzieci to cudaczki, to nadziei tu nie brak

Dziewczynki mam dola moj synek pol godziny tak histerycznie plakal i nie dal sie utulic. Teraz spi a ja siedze i rycze. Tak mi go szkoda. On tak bardzo sie boi i nie ma do mnie chyba zaufania. To wszystko przez ten inkubator. Ta trauma zostanie z nami na zawsze. Jest takim cudnym i pogodnym chlopcem, a jednak ze skaza. Czuje sie ogromnie winna
Destino skarbie gorsze dni będą jeszcze nie raz i taki placz czy zły humor i twój pot na czole. Nie tulko u ciebie tak jest, uwierz ♡ wiemy jak się czujesz ale pomys ze każda mama tak przechodzi prędzej czy później a dzieci idealne cóż nikt nie obiecywał ze będzie łatwo. Ciesz się tym co masz dziubasku ♡
@iveo wspaniale, ogromnie się ciocie cieszą :*

Powoli małymi kroczkami posuwam się do przodu i cieszę się z kazdego dnia w którym jest dobrze
@burczuś ja wierzę że niedługo do mnie dołaczysz z dobrym MLR i odpowiednio ustawionym Clexanem i innymi lekami. Niepokoję się czy na pewno masz dobrego gina

reklama
Powoli małymi kroczkami posuwam się do przodu i cieszę się z kazdego dnia w którym jest dobrze
@burczuś ja wierzę że niedługo do mnie dołaczysz z dobrym MLR i odpowiednio ustawionym Clexanem i innymi lekami. Niepokoję się czy na pewno masz dobrego gina
W tym momencie nie mam żadnego gina. Ale po szczepieniach wrócę do Katowic do dr Cygal. Myślę,że jest dobra.

Do góry