reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia mi sie tez zmienia co miesiac. Wiesz co ja mysle, ze jak 0.5 to nie bedzie owu tylko pusty pecherzyk ale to oceniam po tym cyklu co teraz mam. Piekne widoki na zdjeciach.

Basiawol witaj

Przepraszam nie nadrobie. Mam pelno spraw na glowie. Zwiazanycj ze zdrowiem mojego synka i teraz wszystko kreci soe wokol tego

@bertha trzymam kciuki.

@nafoczka kochana trzymam kciuki.

reklama
Dziewczyny mam pytanie z innaej beczki czy rozni sie posiew z pochwy od badania czystosci pochwy. Czy w posiewie piszą że sa lactobacillus

Przepraszam , że się nie odniosę do Waszych postów.
Mamusie @kas90 , @Destino , @agatush , @nafoczka , @Liluli @Porzeczka1234 i inne, których nie wymieniłam, zmagałyście się z uciążliwym twardnieniem macicy? Brzuchatki? @bobasek1990 , @Maciejka78 , @Asia2104 ? Ja już dostaje świra z tego powodu. Trwa to tydzień. Brzuch się stawia nawet jak leżę. Jak wstaję, chodzę, stoję ,siedzę jest twardy jak kamień. Od czasu do czasu pobolewa brzuch na dole i krzyż. Do tego siusiam max co 20minut. Mocz, crp w porządku. Tydzień temu szyjka trochę krótsza, dziś taka jak tydzień temu. Biorę mega dużo magnezu: asmag forte 3x2, aspargin 3x1, plus nospa forte 3x1 i progesteron besins 2 x200mg. Któregoś dnia wzięłam tylko dwie zwykłe nospy i było gorzej. Dodam, że jestem w 27+2 tc.
Do tego chyba skończę na insulinie. Chudnę, chodzę głodna i jak nie miałam do tej pory problemów z cukrem na czczo, tak dziś mi dowaliło 101!!! :/ a zawsze jest 72-81. szok. Mam jakiś kryzys od kilku dni :(
Jeszcze jedno pytanie do Mam i tych z Was w wyższej ciąży - czy Wasze maluchy miały/ mają czasem kilkusekundowe drgawki w brzuszku? Moja Marcelinka dwa razy wczoraj tak zadrżała, coś jak wzdrygnięcie? To normalne?
Matylda macica już ćwiczy do porodu i twardnienia są normalne. Grunt żeby nie powodowały szybkiego skracania się szyjki więc to kontroluj. Co do drgawek to czy to przypadkiem nie czkawka?

@agatush , to na pewno nie czkawka. To coś jakby wzdrygnięcie z zimna np? Lekarka mówiła, że dzieci czasem tak robią, choć jej pierwsze pytanie też było o czkawke :p ale chciałam zapytać czy któraś tak miała..

reklama
@matylda23 ja pamiętam ze jak maly mial czkawke to trzęsło całym brzuchem. Co do twardnienia brzucha to za SZYBKO raczej . Może bierzesz magnez? Według mnie 27 tydzien to za wczesnie na przygotowania. U mnie skurcze przepowiadajace to 36-37 ale kazda ma inaczej.

Do góry