reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Lili81 tak Przybycien wysyła do Sachy,ale podobno jak się od razu powie mu ze się nie decydujesz na szczepienia/wlewy etc to on zleca Accofil i sterydy.
Dr Gawlik z Dębicy tez stosuje takie leczenie.
Nie rozumiem dlaczego niektórzy są przeciwni sterydom w ciąży a niemowlętom na każda jedna chorobę przepisuje się sterydy ;/;/ a potem pieczętuje się je dodatkowo szczepieniami - good luck

reklama
@Dżoana1234 ja u Ciebie widzę na pierwszy rzut oka problemy z tarczycą .Miałaś za niską dawkę euthyroxu na taki poziom TSH . Według zaleceń ginów poziom TSH powinien wynosić 1-1,5 .I przede wszystkim za mała dawka sterydu .Możesz poczytać moją historię.Stracilam 5 ciąż.W szóstej zakończonej szczęśliwie brałam 15 mg encortonu,100 euthyroxu (przed ciążą bralam 50) ,Siofor 1500,clexane 1,0 ,polocard,ACC optima i pregnyl

@Dżoana1234 ja u Ciebie widzę na pierwszy rzut oka problemy z tarczycą .Miałaś za niską dawkę euthyroxu na taki poziom TSH . Według zaleceń ginów poziom TSH powinien wynosić 1-1,5 .I przede wszystkim za mała dawka sterydu .Możesz poczytać moją historię.Stracilam 5 ciąż.W szóstej zakończonej szczęśliwie brałam 15 mg encortonu,100 euthyroxu (przed ciążą bralam 50) ,Siofor 1500,clexane 1,0 ,polocard,ACC optima i pregnyl[/QUOTE

Dziękuję Ci bardzo za komentarz. Widze, ze clexane miałaś tez więcej.
Poczytam Twoja historię.
A u kogo się leczylas/ kto zalecił te wszwszystkie leki?

@Lili81 - ja badałam kariotyp w Poznaniu na Polnej, to jest szpital Ginekologiczno-Położniczy. Badałam na NFZ.

@Dżoana1234 - Witaj, przykro mi z powodu Twoich strat. Przytulam mocno.

@Lili81 - do którego lekarza dzwoniłaś w Poznaniu? Ja dzisiaj idę do MedArt do dr Brębowicza... Coś mnie wczoraj naszło i chcę go posłuchać.

@Maciejka78 - dziękuję za wiadomość, jakie dawki metyli przy tym bierzesz?
@Marthi do Żaka

Więcej napisze później bo w pracy nie mam za dużo czasu a wszyscy patrza

Poczytam Twoja historię.

Poczytam Twoja historię.

Moim lekarzem prowadzącym był Tomasz Milewicz .Przyjmuje w Krakowie na ul.Sadowej i pracuje w szpitalu na ul.Kopernika .Też zleca dużo badań min.na zespół antyfosfolipidowy, mlr.Z tego co kojarzę to nie robiłam u niego Nk.Ja jeździam do niego z Katowic .On jest bardzo specyficznym człowiekiem ale wiem jedno że jak byłam w ciąży czułam się przez niego zaopiekowana .A i jeszcze jedno od niego nie miałam sterydu bo jest temu przeciwny i to ja sama podjęłam decyzję że będę go brała w takiej dawce , kazał mi też odstawić metformine ale ja i tak ją brałam do 24 tygodnia ciąży.

Moim lekarzem prowadzącym był Tomasz Milewicz .Przyjmuje w Krakowie na ul.Sadowej i pracuje w szpitalu na ul.Kopernika .Też zleca dużo badań min.na zespół antyfosfolipidowy, mlr.Z tego co kojarzę to nie robiłam u niego Nk.Ja jeździam do niego z Katowic .On jest bardzo specyficznym człowiekiem ale wiem jedno że jak byłam w ciąży czułam się przez niego zaopiekowana .A i jeszcze jedno od niego nie miałam sterydu bo jest temu przeciwny i to ja sama podjęłam decyzję że będę go brała w takiej dawce , kazał mi też odstawić metformine ale ja i tak ją brałam do 24 tygodnia ciąży.[/QUOTE

A powiedz dlaczego akurat taka dawka sterydu? Miałaś jakieś przeciwciala?I taka duza dawka clexane? Profilaktycznie?

reklama
Do góry