reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi powinnas zbadac p ciala p lozyskowe jesli nie masz bo mi tu pasuje
Ja mialam zarodek z dobrze bijacym sercem w 13 tyg ale rozmiar mial na 10ty wiec cos nie tak albo zakrzepowo albo cos go odrzuca czyli immunologia
Moze jakby sie wczesniej zaczelo brac te clexane i encortony byloby ok?
@Maciejka78 skad pomysl na stopniowe zwiekszanie encortonu

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marthi no czytałam te artykuły:) Ja myślę,że nie tylko ja mam tak,że się cieszy pomimo wszystko z innych ciąż czy dzieciaków. Co nie oznacza,że jakiś tam impuls nie targnie mną,gdy dowiaduję się o szczęściu innych:) Teraz też patrzę na 3 dzieciaków, o których się dowiedziałam w czasie akurat gdy ja ciąże traciłam. Czyli moje dzieci byłyby w tym samym wieku. Ale kocham je jak swoje i już;););)
A co do Twoich strat, to ja mam baaaardzo podobnie. zbyt wolny rozwój zarodka.Praktycznie za każdym razem.
Któraś z nowych dziewczyn pytała,czy jeśli ma się jedno zdrowe dziecko z bezproblemowej ciąży , to czy w organizmie może się tak poperdzielić. Ano może. Organizm kobiety w czasie ciąży szaleje jak huragan. I czasami nie wraca do swojego pierwotnego stanu. Tak najprościej można to ująć...

@marzycielka81 to zrob badania na HPV zeby miec spokoj ale dziwne faktycznie. Jaki parametr swiadczy o stanie zapalnym skoro nie ma bakterii?
@marshia walkujac temat Clexanu wyczytalam ze mutacja PAI utrudnia zagniezdzenie dlatego mi sie wydaje ze jest sens tego brania po owu.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Maciejka78 - a to widzisz, może tu faktycznie Encorton zadziałał, albo łut szczęścia? Tego się nie dowiemy, ale... miałaś przecucie, że w danym cyklu się udało, że zdecydowałaś się od razu brać steryd?
Który masz tc, kochana? :*

@iveo - Wydaje mi się, że robiłam te przeciwciała przeciw łożyskowe po II poronieniu i chyba wszystko wyszło ok... a jeśli coś jest z tymi przeciwciałami nie tak, to jak to się leczy?
Jak się je oznacza na wynikach badań? One mają jakiś symbol (skróconą nazwę, w stylu np. czegoś podobnego do badania: ANA?)

@marzycielka81 - ehh, biedulko nasza, męczysz się strasznie :( ale pytanie właśnie od czego ten stan zapalny ciagle :( ... ?

@burczuś - historia podobna, a widzę, że zalecenia też podobne... clexane 40, steryd (ja mam 7,5 Ty 10)... hmmm...

Do góry