reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi powinnas zbadac p ciala p lozyskowe jesli nie masz bo mi tu pasuje
Ja mialam zarodek z dobrze bijacym sercem w 13 tyg ale rozmiar mial na 10ty wiec cos nie tak albo zakrzepowo albo cos go odrzuca czyli immunologia
Moze jakby sie wczesniej zaczelo brac te clexane i encortony byloby ok?
@Maciejka78 skad pomysl na stopniowe zwiekszanie encortonu

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marthi no czytałam te artykuły:) Ja myślę,że nie tylko ja mam tak,że się cieszy pomimo wszystko z innych ciąż czy dzieciaków. Co nie oznacza,że jakiś tam impuls nie targnie mną,gdy dowiaduję się o szczęściu innych:) Teraz też patrzę na 3 dzieciaków, o których się dowiedziałam w czasie akurat gdy ja ciąże traciłam. Czyli moje dzieci byłyby w tym samym wieku. Ale kocham je jak swoje i już;););)
A co do Twoich strat, to ja mam baaaardzo podobnie. zbyt wolny rozwój zarodka.Praktycznie za każdym razem.
Któraś z nowych dziewczyn pytała,czy jeśli ma się jedno zdrowe dziecko z bezproblemowej ciąży , to czy w organizmie może się tak poperdzielić. Ano może. Organizm kobiety w czasie ciąży szaleje jak huragan. I czasami nie wraca do swojego pierwotnego stanu. Tak najprościej można to ująć...

@marzycielka81 to zrob badania na HPV zeby miec spokoj ale dziwne faktycznie. Jaki parametr swiadczy o stanie zapalnym skoro nie ma bakterii?
@marshia walkujac temat Clexanu wyczytalam ze mutacja PAI utrudnia zagniezdzenie dlatego mi sie wydaje ze jest sens tego brania po owu.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Maciejka78 - a to widzisz, może tu faktycznie Encorton zadziałał, albo łut szczęścia? Tego się nie dowiemy, ale... miałaś przecucie, że w danym cyklu się udało, że zdecydowałaś się od razu brać steryd?
Który masz tc, kochana? :*

@iveo - Wydaje mi się, że robiłam te przeciwciała przeciw łożyskowe po II poronieniu i chyba wszystko wyszło ok... a jeśli coś jest z tymi przeciwciałami nie tak, to jak to się leczy?
Jak się je oznacza na wynikach badań? One mają jakiś symbol (skróconą nazwę, w stylu np. czegoś podobnego do badania: ANA?)

@marzycielka81 - ehh, biedulko nasza, męczysz się strasznie :( ale pytanie właśnie od czego ten stan zapalny ciagle :( ... ?

@burczuś - historia podobna, a widzę, że zalecenia też podobne... clexane 40, steryd (ja mam 7,5 Ty 10)... hmmm...

Do góry