reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Totois30 pcna ... (++ ilościowo 26) do kwietnia muszę się tak z tym gnębić bo wtedy wizyta u immuno...czyli po poronieniu coś mi musiało urosnąć... a Ty który antygen? Ja nawet nie mam żadnych objawów ...z 10 lat temu tylko jakaś wysypka skórna

reklama
Masz CBA godny pozazdroszczenia. Ten stosunek co masz 0.2 to właśnie jest idealna wartość. Powinna dla staraczek być 0.1-0.5. To jest najważniejszy wynik w tym badaniu na który zwraca uwagę Paśnik. Il10 wysokie, super, on chroni zarodek.

W imk jedyne do czego można się doczepić to stosunek cd4/cd8 =2,5. Powinno być ok 1.
Nk piękne.

PC antyfosfolipidowe podwyższone wiec coś z krzepliwością się dzieje.

Tyle ode mnie :)
A te PC może być spowodowane np kwasem foliowym?

A te PC może być spowodowane np kwasem foliowym?

Przeciwciała nie mają związku z przyjmowaniem kwasu foliowego. Sam kwas jest konieczny dla prawidłowego rozwoju ciąży, pozostaje problem rodzaju suplementacji: czy możesz przyjmować zwykły, czyli syntetyczny, czy metylowany. Jeśli masz zrobione badanie genu MTHFR i jest on uszkodzony to musisz przyjmować kwas foliowy w postaci folianów , ponieważ nie metabolizujesz syntetycznego. Ale do przeciwciał ma się to nijak.
A jeśli masz w ogole stwierdzone przeciwciała to lekiem pierwszego rzutu w ciąży jest steryd, ewentualnie wczesniej immunosupresja.

@olaa90 generalnie jakas choroba tkanki lacznej ale nie mialam z nia kontaktu, ja do ciazy okaz zdrowia duzo sportu bardzo aktywna czasem cos na skorze ale po stracie, 2 mce zaczely bolec stawy i obecnie leze na reumatologii w celu diagnozy.ja mam ro-52w takim mianie co Ty pcna

Przeciwciała nie mają związku z przyjmowaniem kwasu foliowego. Sam kwas jest konieczny dla prawidłowego rozwoju ciąży, pozostaje problem rodzaju suplementacji: czy możesz przyjmować zwykły, czyli syntetyczny, czy metylowany. Jeśli masz zrobione badanie genu MTHFR i jest on uszkodzony to musisz przyjmować kwas foliowy w postaci folianów , ponieważ nie metabolizujesz syntetycznego. Ale do przeciwciał ma się to nijak.
A jeśli masz w ogole stwierdzone przeciwciała to lekiem pierwszego rzutu w ciąży jest steryd, ewentualnie wczesniej immunosupresja.
Cholera ,ale to skomplikowane

Posiedzisz tu chwilę i wszystko ogarniesz. Napisz coś o sobie więcej. Ile ciąż? Jakie straty? Skad jesteś? Itp.

reklama
Do góry