olaa90
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiecie co ja tak naczytałam się o tych szczepieniach i aż się boje efektów ubocznychTy nie masz podstaw do szczepień.
Totois tylko pisze ze Ana są przeciwwskazaniem wg niektórych immunologow ale tak niskie miana niekoniecznie są przeciwwskazaniem bo to wyniki graniczne
A te PC może być spowodowane np kwasem foliowym?Masz CBA godny pozazdroszczenia. Ten stosunek co masz 0.2 to właśnie jest idealna wartość. Powinna dla staraczek być 0.1-0.5. To jest najważniejszy wynik w tym badaniu na który zwraca uwagę Paśnik. Il10 wysokie, super, on chroni zarodek.
W imk jedyne do czego można się doczepić to stosunek cd4/cd8 =2,5. Powinno być ok 1.
Nk piękne.
PC antyfosfolipidowe podwyższone wiec coś z krzepliwością się dzieje.
Tyle ode mnie
A te PC może być spowodowane np kwasem foliowym?
Cholera ,ale to skomplikowanePrzeciwciała nie mają związku z przyjmowaniem kwasu foliowego. Sam kwas jest konieczny dla prawidłowego rozwoju ciąży, pozostaje problem rodzaju suplementacji: czy możesz przyjmować zwykły, czyli syntetyczny, czy metylowany. Jeśli masz zrobione badanie genu MTHFR i jest on uszkodzony to musisz przyjmować kwas foliowy w postaci folianów , ponieważ nie metabolizujesz syntetycznego. Ale do przeciwciał ma się to nijak.
A jeśli masz w ogole stwierdzone przeciwciała to lekiem pierwszego rzutu w ciąży jest steryd, ewentualnie wczesniej immunosupresja.