reklama
Marthi
Fanka BB :)
@marshia, @iveo - żeby nie męczyć @kas90, znalazłam opis jej historii. Faktycznie, Kasia traciła ciąże w 6tc samoistnie i nie było ani zarodków, ani serduszek.
Poniżej przeklejony urywek z jej historii. Reszta dostępna tutaj: Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Kas90 - 26 lat
Ciąża trzecia, cykl starań trzeci.
Dwa poronienia samoistne w 6 t.c. (2015 i 2016 r.) - pęcherzyki ciążowe zbyt małe do wieku, niecharakterystyczny kształt, brak widocznego zarodka i akcji serca, bardzo słabe przyrosty BhCG, brak problemów z zajściem w ciążę.
Lekarz diagnozujący i prowadzący ciążę: dr Agnieszka Rajtar-Ciosek ginekolog-endokrynolog (Szpital Kopernika, oddz. endokrynologii ginekologicznej - Kraków / "Superior"- Kraków - Link do: Nasi lekarze / "Feminia"- Słomniki" - Link do: Specjalistyczny Gabinet Ginekologiczno-Położniczy "Feminia" Agnieszka Rajtar-Ciosek)
Poniżej przeklejony urywek z jej historii. Reszta dostępna tutaj: Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Kas90 - 26 lat
Ciąża trzecia, cykl starań trzeci.
Dwa poronienia samoistne w 6 t.c. (2015 i 2016 r.) - pęcherzyki ciążowe zbyt małe do wieku, niecharakterystyczny kształt, brak widocznego zarodka i akcji serca, bardzo słabe przyrosty BhCG, brak problemów z zajściem w ciążę.
Lekarz diagnozujący i prowadzący ciążę: dr Agnieszka Rajtar-Ciosek ginekolog-endokrynolog (Szpital Kopernika, oddz. endokrynologii ginekologicznej - Kraków / "Superior"- Kraków - Link do: Nasi lekarze / "Feminia"- Słomniki" - Link do: Specjalistyczny Gabinet Ginekologiczno-Położniczy "Feminia" Agnieszka Rajtar-Ciosek)
Szczescie1986
Czyli jeśli masz dodatnie to trzeba się szczepić ?@olaa90 ja mam ANA 1:160 czyli wynik graniczny bo do 160 nie ma a powyzej 160 sa. Szczepie sie i sie nie zastanawiam co by nie zwariowac[emoji6]
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Szczescie1986
Jakie to szczepienia? Czy przy dodatnim bo mam takie same i do tego plamiste?Mnie dr Pasnik zlecil szczepionki.moje ana sa 1:160 slabe miano i mnie zlecil szczepionki pulowane.
Locja
Cześć dziewczęta!
Wpadam zobaczyć co u Was, bo dawno mnie tu nie było .
Dla przypomnienia napiszę, że jestem po 2 udanych ciążach i 3 poronieniach, wszystkie dotychczasowe badania wychodzą idealnie, nie ma się do czego przyczepić, czekam jeszcze na wyniki mutacji i kariotypów.
Wszyscy lekarze (ginekolog, hematolog i genetyk) z którymi się widziałam, mówią, że utrata moich ciąż to był pech. Ale czy na pewno...
Mam różne dni, obecnie bez większych stresów czekam na to co przyniesie mi los.
@marshia mam nadzieję, że z Twoją Mamą jest wszystko dobrze
Nieustająco jestem pełna podziwu dla Waszej wiedzy!
Wpadam zobaczyć co u Was, bo dawno mnie tu nie było .
Dla przypomnienia napiszę, że jestem po 2 udanych ciążach i 3 poronieniach, wszystkie dotychczasowe badania wychodzą idealnie, nie ma się do czego przyczepić, czekam jeszcze na wyniki mutacji i kariotypów.
Wszyscy lekarze (ginekolog, hematolog i genetyk) z którymi się widziałam, mówią, że utrata moich ciąż to był pech. Ale czy na pewno...
Mam różne dni, obecnie bez większych stresów czekam na to co przyniesie mi los.
@marshia mam nadzieję, że z Twoją Mamą jest wszystko dobrze
Nieustająco jestem pełna podziwu dla Waszej wiedzy!
marzycielka81
Szczescie1986
marshia
@Szczescie1986 mamy tu specjalistki od ANA, tylko ruch trochę mniejszy niż na wątku "kto po in vitro" Poczekaj cierpliwe
A CBA i IMK masz pięęękne. Nie ma się do czego przyczepić
@Locja dziękuję, ze pytasz i w ogole pamiętasz Mama znosi kolejne chemię całkiem niezle, wola walki niezłomna Przypomnij jakie masz te badania już zrobione?
A CBA i IMK masz pięęękne. Nie ma się do czego przyczepić
@Locja dziękuję, ze pytasz i w ogole pamiętasz Mama znosi kolejne chemię całkiem niezle, wola walki niezłomna Przypomnij jakie masz te badania już zrobione?
Szczescie1986
Czekam kochana cierpliwie jestem tutaj w immunologii nowa wiec ciemna ze mnie masa@Szczescie1986 mamy tu specjalistki od ANA, tylko ruch trochę mniejszy niż na wątku "kto po in vitro" Poczekaj cierpliwe
reklama
marshia
Czekam kochana cierpliwie jestem tutaj w immunologii nowa wiec ciemna ze mnie masa
Zrobiłam Edit na gorze doczytaj
Podziel się: