reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia, @iveo - żeby nie męczyć @kas90, znalazłam opis jej historii. Faktycznie, Kasia traciła ciąże w 6tc samoistnie i nie było ani zarodków, ani serduszek.

Poniżej przeklejony urywek z jej historii. Reszta dostępna tutaj: Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

Kas90 - 26 lat

Ciąża trzecia, cykl starań trzeci.

Dwa poronienia samoistne w 6 t.c. (2015 i 2016 r.) - pęcherzyki ciążowe zbyt małe do wieku, niecharakterystyczny kształt, brak widocznego zarodka i akcji serca, bardzo słabe przyrosty BhCG, brak problemów z zajściem w ciążę.

Lekarz diagnozujący i prowadzący ciążę: dr Agnieszka Rajtar-Ciosek ginekolog-endokrynolog (Szpital Kopernika, oddz. endokrynologii ginekologicznej - Kraków / "Superior"- Kraków - Link do: Nasi lekarze / "Feminia"- Słomniki" - Link do: Specjalistyczny Gabinet Ginekologiczno-Położniczy "Feminia" Agnieszka Rajtar-Ciosek)

Cześć dziewczęta!

Wpadam zobaczyć co u Was, bo dawno mnie tu nie było ;).

Dla przypomnienia napiszę, że jestem po 2 udanych ciążach i 3 poronieniach, wszystkie dotychczasowe badania wychodzą idealnie, nie ma się do czego przyczepić, czekam jeszcze na wyniki mutacji i kariotypów.
Wszyscy lekarze (ginekolog, hematolog i genetyk) z którymi się widziałam, mówią, że utrata moich ciąż to był pech. Ale czy na pewno...
Mam różne dni, obecnie bez większych stresów czekam na to co przyniesie mi los.

@marshia mam nadzieję, że z Twoją Mamą jest wszystko dobrze :)

Nieustająco jestem pełna podziwu dla Waszej wiedzy!

@Marthi w piatek jestem w Novum :-) do Medart jadr dzis musze odebrac wynik cytologii. Posiewy ok. A mam jakis dzowny sluz. Denerwuje mnie to wszystko. A co do lekow bylam stumulowana puregonem.

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy któraś może mi rozszyfrować moje wyniki?bo mysle,ze coś nie tak jest:mad:

Załączniki

• ADBC3CAD-2CD8-4289-B31E-5EAF89AD0258.jpeg
    ADBC3CAD-2CD8-4289-B31E-5EAF89AD0258.jpeg
    390,6 KB · Wyświetleń: 111
@Szczescie1986 mamy tu specjalistki od ANA, tylko ruch trochę mniejszy niż na wątku "kto po in vitro" :) Poczekaj cierpliwe :)
A CBA i IMK masz pięęękne. Nie ma się do czego przyczepić :)
@Locja dziękuję, ze pytasz i w ogole pamiętasz :) Mama znosi kolejne chemię całkiem niezle, wola walki niezłomna :) Przypomnij jakie masz te badania już zrobione?

@Szczescie1986 mamy tu specjalistki od ANA, tylko ruch trochę mniejszy niż na wątku "kto po in vitro" :) Poczekaj cierpliwe :)
@Locja dziękuję, ze pytasz i w ogole pamiętasz :) Mama znosi kolejne chemię całkiem niezle, wola walki niezłomna :) Przypomnij jakie masz te badania już zrobione?
Czekam kochana cierpliwieo_O jestem tutaj w immunologii nowa wiec ciemna ze mnie masa :mad:

reklama
Do góry