reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia, @iveo - żeby nie męczyć @kas90, znalazłam opis jej historii. Faktycznie, Kasia traciła ciąże w 6tc samoistnie i nie było ani zarodków, ani serduszek.

Poniżej przeklejony urywek z jej historii. Reszta dostępna tutaj: Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

Kas90 - 26 lat

Ciąża trzecia, cykl starań trzeci.

Dwa poronienia samoistne w 6 t.c. (2015 i 2016 r.) - pęcherzyki ciążowe zbyt małe do wieku, niecharakterystyczny kształt, brak widocznego zarodka i akcji serca, bardzo słabe przyrosty BhCG, brak problemów z zajściem w ciążę.

Lekarz diagnozujący i prowadzący ciążę: dr Agnieszka Rajtar-Ciosek ginekolog-endokrynolog (Szpital Kopernika, oddz. endokrynologii ginekologicznej - Kraków / "Superior"- Kraków - Link do: Nasi lekarze / "Feminia"- Słomniki" - Link do: Specjalistyczny Gabinet Ginekologiczno-Położniczy "Feminia" Agnieszka Rajtar-Ciosek)

Cześć dziewczęta!

Wpadam zobaczyć co u Was, bo dawno mnie tu nie było ;).

Dla przypomnienia napiszę, że jestem po 2 udanych ciążach i 3 poronieniach, wszystkie dotychczasowe badania wychodzą idealnie, nie ma się do czego przyczepić, czekam jeszcze na wyniki mutacji i kariotypów.
Wszyscy lekarze (ginekolog, hematolog i genetyk) z którymi się widziałam, mówią, że utrata moich ciąż to był pech. Ale czy na pewno...
Mam różne dni, obecnie bez większych stresów czekam na to co przyniesie mi los.

@marshia mam nadzieję, że z Twoją Mamą jest wszystko dobrze :)

Nieustająco jestem pełna podziwu dla Waszej wiedzy!

@Marthi w piatek jestem w Novum :-) do Medart jadr dzis musze odebrac wynik cytologii. Posiewy ok. A mam jakis dzowny sluz. Denerwuje mnie to wszystko. A co do lekow bylam stumulowana puregonem.

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy któraś może mi rozszyfrować moje wyniki?bo mysle,ze coś nie tak jest:mad:

Załączniki

• ADBC3CAD-2CD8-4289-B31E-5EAF89AD0258.jpeg
    ADBC3CAD-2CD8-4289-B31E-5EAF89AD0258.jpeg
    390,6 KB · Wyświetleń: 109
@Szczescie1986 mamy tu specjalistki od ANA, tylko ruch trochę mniejszy niż na wątku "kto po in vitro" :) Poczekaj cierpliwe :)
A CBA i IMK masz pięęękne. Nie ma się do czego przyczepić :)
@Locja dziękuję, ze pytasz i w ogole pamiętasz :) Mama znosi kolejne chemię całkiem niezle, wola walki niezłomna :) Przypomnij jakie masz te badania już zrobione?

@Szczescie1986 mamy tu specjalistki od ANA, tylko ruch trochę mniejszy niż na wątku "kto po in vitro" :) Poczekaj cierpliwe :)
@Locja dziękuję, ze pytasz i w ogole pamiętasz :) Mama znosi kolejne chemię całkiem niezle, wola walki niezłomna :) Przypomnij jakie masz te badania już zrobione?
Czekam kochana cierpliwieo_O jestem tutaj w immunologii nowa wiec ciemna ze mnie masa :mad:

reklama
Do góry