reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi lykaj vigantoletten mozesz 1000 lub 2000 to zalezy czy masz jeszcze w czyms wit d np femibion albo prenatal.
Do tematu forum sie nie odniose bo kiedys mojej prywaty bylo za duzo i sie wycofalam z wiadomych powodow. Zapisujac sie na forum mialam pewne cele pierwsze znalezc pocieszenie po stracie aby nie zwariowac, drugie zobaczyc czy innym kobietom sie udaje, trzecie podpatrzec badania i leczenie u innych a i moze sie tym zainspirowac.

reklama
Cześć dziewczyny,
Staramy sie z mężem od prawie dwóch lat, w przyszłym cyklu mam mieć robioną drożność
Nasze wyniki Ok, cykle 28dniowe, owulacja na przemian raz z jednego raz z drugiego jajnika, ja mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto, ale chciałam Was zapytać bo ten cykl mam monitorowany jak kilka poprzednich i brałam estrofem, teraz luteinę na podtrzymanie i jest jakoś inaczej niż zwykle, od owulacji (17dc) bolą mnie jajniki szczególnie ten z którego była owulacja i brzuch wiec zrobiłam w 3tc betę, wyszła poniżej 0,1 i zastanawiam sie czy jest jeszcze cień szansy na ciąże mimo tak niskiej beth w 3tc?
Witaj, beta w tym 3tc to w którym dpo była? Bo to bardzo ważne. Jeśli współżyliście bez zabezpieczenia, to zawsze istenieje możliwość, że możesz być w ciąży, a beta zrobiona zbyt wcześnie po prostu jeszcze nie wyszła :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Cześć dziewczyny,
Staramy sie z mężem od prawie dwóch lat, w przyszłym cyklu mam mieć robioną drożność
Nasze wyniki Ok, cykle 28dniowe, owulacja na przemian raz z jednego raz z drugiego jajnika, ja mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto, ale chciałam Was zapytać bo ten cykl mam monitorowany jak kilka poprzednich i brałam estrofem, teraz luteinę na podtrzymanie i jest jakoś inaczej niż zwykle, od owulacji (17dc) bolą mnie jajniki szczególnie ten z którego była owulacja i brzuch wiec zrobiłam w 3tc betę, wyszła poniżej 0,1 i zastanawiam sie czy jest jeszcze cień szansy na ciąże mimo tak niskiej beth w 3tc?
Nawet jeśli wiadomo dokładnie kiedy miałaś owu, to implantacja u jedynych trwa 6 a u innych 10 dni. A dopiero po implantacji pojawia się beta. Myślę, że szansa jest zawsze póki nie ma okresu jest nadzieja :) ja 12 dpo miałam betę 0. A kilka dni później wyszła pozytywna.

@Marthi tak,witamina K zagęszcza krew i nie powinno się jej suplementowac przy lekach rozrzedzajacych. Na Facebooku jest grupa gdzie ludzie się na tym znają i coraz częściej kobiety z clexane w ciąży zastanawiają się nad podaniem wit k po porodzie dziecku i kilka szpitali to popiera, bodajże Szczecin (ale dokładnie teraz nie wypowiem się na ten temat-bo wypisałam się z tej grupy). Niby witamina d lepiej się wchłania z k.

Witaj, beta w tym 3tc to w którym dpo była? Bo to bardzo ważne. Jeśli współżyliście bez zabezpieczenia, to zawsze istenieje możliwość, że możesz być w ciąży, a beta zrobiona zbyt wcześnie po prostu jeszcze nie wyszła :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Betę robiłam w 24 dc, owulacja była w 16-17 dc

Nawet jeśli wiadomo dokładnie kiedy miałaś owu, to implantacja u jedynych trwa 6 a u innych 10 dni. A dopiero po implantacji pojawia się beta. Myślę, że szansa jest zawsze póki nie ma okresu jest nadzieja :) ja 12 dpo miałam betę 0. A kilka dni później wyszła pozytywna.
12 dni po owulacji miałaś 0?

reklama
@matulkaa gratulacje ! J jest piękna ♡♡♡♡♡♡!
@nevergiveup kochanie a Ty i Twój skarb ?! :)

@Auri_a Szok i niedowierzanie :p jakim cudem ktoś mnie jeszcze pamięta?? :p przyznaję, że bardzo rzadko zaglądam już na forum i podczytuję wybiórczo, ale widzę że accofil ma coraz większe "branie" :D U mnie dziś 39t1d, termin na piątek, ale nic wiele się nie dzieje i już drżę na myśl o potencjalnym wywoływaniu. Po wczorajszej wizycie niby szyjka skrócona i rozwarcie na opuszek, ale skurczy brak, więc sobie czekam nadal :p
Rozpakowanym dziewczynom gratuluję i zazdroszczę, że mają swoje Skarby przy sobie :) Brzuchatkom życzę dużo zdrówka i spokojnego przebiegu ciąży, a Fighterkom pozostającym dalej w grze mnóstwo sił i wytrwałości ! :)

Do góry