reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 ja tez nie do konca rozumiem co sie stalo z @roxie123. Szkoda ze to tak tez mi jej brakuje.
Fajnie by bylo zeby staraczki trzymaly sie razem bo mamusie trochę nam poznikaly.
@agatush zgodze sie ze nie kazdy jest traktowany tak samo ale to tak jak w zyciu a @roxie123 zbyt emocjonalnie do wszystkiego podeszla.
@matylda23 piekny brzusio odchudzisz sie po ciąży

reklama
@magda1208 ja tez nie do konca rozumiem co sie stalo z @roxie123. Szkoda ze to tak tez mi jej brakuje.
Fajnie by bylo zeby staraczki trzymaly sie razem bo mamusie trochę nam poznikaly.
@agatush zgodze sie ze nie kazdy jest traktowany tak samo ale to tak jak w zyciu a @roxie123 zbyt emocjonalnie do wszystkiego podeszla.
@matylda23 piekny brzusio odchudzisz sie po ciąży

Oczywiście. Nie każdy każdego musi kochać. Wystarczy się po prostu szanować. Zrobiło jej się przykro - miało prawo. A mamusie nie poznikały :) Jesteśmy, tylko też juz tyle nie piszemy, bo były prośby o to żeby się nie wymieniać informacjami o Maluchach na tym wątku, więc śledzimy Was bacznie i odzywamy się jak coś możemy podpowiedzieć, ale nie piszemy już tyle co wcześniej :)

@Asia2104 - wygladasz kwitnąco!!![emoji7][emoji7][emoji6]

@agatush - ja już swoje zdanie przedstawiłam i wybacz, ale nie chce mi się ciągnąć tego tematu w nieskończoność... ileż można. [emoji849] Każdy ma prawdo do własnego zdania... Ja znam inna wersje dlaczego część stałych forumowiczek usuwa się w cień (pomijając Mamusie), ale po co o tym pisać? Skoro każda ma inne zdanie na ten temat, nie widzę sensu. [emoji6] A jeśli mówisz o nowych osobach, to prawda jest taka, że każda z nas kiedyś była tu, np. „nowa” i musiała „walczyć”/„starać” się o Waszą atencję. Na moim przykładzie - mi też nie było łatwo, jak przyszłam po II stracie z zerową wiedzą, kiedy wszyscy się tu świetnie znali... nie umiałam odpowiadać na Wasze pytania, nie miałam takiej wiedzy jak Wy, gubiłam sie w tym wszystkim, ale wytrwałość, upór, próba wbicia się „w towarzystwo” i chęć nawiązania relacji - poskutkowało. Nie napisałam, ze każdy jest równo traktowany, ale też nie uważam, aby jakieś pytania czy posty były tu bagatelizowane czy olewane celowo. Nawet jak ktoś nie otrzyma odpowiedzi na pytanie od razu, bo gdzieś w gąszczu pozostałych postów to pytanie zginie, to po ponownej próbie te odpowiedz otrzyma. Ostatnio chyba nawet @marshia, czy ktoś tu o tym pisał [emoji6] Napisałam natomiast, że nie każdy musi się lubić i przyjaźnić, a to w aspekcie ostatnich akcji i komentarzy... Jednak mimo wszystko myśle, ze szacunek na tym forum panuje.
Nawiązując jeszcze do nowych użytkowników to widać tez, ze część nowych osób wpada tu tylko np. z 1 pytaniem/konsultacja i ucieka. Któraś z Was tu kiedyś napisała - „żeby brać, trzeba coś od siebie najpierw dać”. Pamiętam to do dziś, bo dość mocno to do mnie trafiło chociaż nie było do mnie typowo skierowane... i może dlatego ja sama już niewiele piszę o sobie a bardziej odnoszę się do Waszych spraw, bo wiem, że sporo się od Was dowiedziałam i chociaż w taki sposób mogę wyrównać „rachunki”. [emoji6] Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Nie chcę już ciągnąć tego tematu...[emoji6] Amen[emoji6]

A TERAZ WAŻNE INFO:

Dziewczyny, dzisiaj Pixi powiedziała mi, ze wyczytała, iz witamina K zagęszcza krew... Zamurowało mnie bo nigdy o tym nie słyszałam i osobiście łykam cały czas wit. D3 K2MK7... Nie dawało mi to spokoju i poszukałam teraz przed snem jeszcze informacji na ten temat i trafiłam na ciekawy artykuł. Zwróćcie na niego uwage bo Wam tez moze sie przydać, zwłaszcza tym ktore maja miec lub maja heparynę... [emoji33]

Link do: Naturalna medycyna - Witamina K2, mało znana witamina która może ocalić zdrowie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja tez chcę wtrącić swoje 3 grosze do rozmowy.
Osobiście uważam, ze od jakiegoś tygodnia/dwóch (nie pamietam dokładnie) forum stało się przejrzyste i konkretne. Posty są na "temat", a odpowiedzi kompetentne. Jest ich mniej, to prawda, ale nie są to posty o niczym. A może inaczej - nie tyle o niczym, co wciąż o tym samym.
Ile razy pojawiały się w przeciągu ostatnich 2-3 miesiącu nowe osoby i pytania, które pozostawały bez reakcji, bo znikały w gąszczu dziesiątek postów. I osoby zniknęły tak szybko jak się pojawiły, bo weszły na forum "leczenie immunologiczne", a okazało się, ze tutaj posty o dupie maryni..... zadały pytanie, nuestety po 20 stronach z jednego dnia w wiekszości 1 osoby, nikt nie mógł nawet odpowiedzieć na jakieś pytanie, bo go nie doczytał. Ile razy pojawiał się u KAŻDEJ z nas tekst "przepraszam, nie nadrobię". I bynajmniej nie dlatego, ze kazda z nas produkowała po 20 postów dziennie.
I nie zgadzam się z opinią, ze forum umarło. Stało się na nowo polem wymiany konkretnej wiedzy. Jest jej ostatnio trochę mniej, bo stałe bywalczynie nie produkują wciąż postów o tym samym- to logiczne i sporo siedzi w krzaczorach, ale przynajmniej niczego żadna nie przeoczy. A nowa osoba, która chce znaleźć "wiedzę" może się cofnąć kilkaset/kilkadziesiąt stron do tylu, czytać i czerpać z tego konkrety. Ja tak zrobiłam, zanim pierwszy raz się odezwałam i podziwiałam wtedy merytorykę tego wątku, która ze 3 miesiące temu prawie zupełnie się ulotniła.
Nie zgadzam się też, ze nierówno się tu traktuje osoby. Jak ktoś się mało udziela, to jest mniej zapamiętany. To naturalne. Ale to nie znaczy, ze "nierówno". To ja nie pamiętałam, ze to @Totois30 ma tą wiedzę odnośnie ANA. Przyznaje się. Wiedziakam, ze ktoś z mniej udzielających się dziewczyn i serio starałam się sobie przypomnieć, ale jest nas dużo. Nie sposób zapamiętać każdej, jeśli ktoś nie udziela się codziennie. Nie sposób tez codziennie dopytywać się każdej o każdą.
Tyle w tym temacie.
@matulkaa gratulacje!!! ♥️♥️♥️
@matylda23 wygladasz przecudnie. Tzn Twój brzusio :)
@Asia2104 Ty tez już masz się czym cieszyć :), ale do czerwca to jeszcze troszkę :)

Ostatnia edycja:
Auri bo ja czekam i czekam!!!!
Matulka mnie nie ma na zamknietym, ale wyobrazam sobie tą śliczną Jagode :) gratuluję dzielnym rodzicom. Podzielisz sie szczegółami na temat porodu? Szybko poszlo?

U nas kolejny dzien do przodu. Dziś mała sie tak rozpycha, ze az mnie to boli.

Dziewczyny ale macie śliczne brzuszki:) ja to mam taka miniaturkę brzuszka :/ zawsze chcialam miec duzy brzuch, a tu go ledwo widac a koncowka tuż tuż.

Cześć dziewczyny,
Staramy sie z mężem od prawie dwóch lat, w przyszłym cyklu mam mieć robioną drożność
Nasze wyniki Ok, cykle 28dniowe, owulacja na przemian raz z jednego raz z drugiego jajnika, ja mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto, ale chciałam Was zapytać bo ten cykl mam monitorowany jak kilka poprzednich i brałam estrofem, teraz luteinę na podtrzymanie i jest jakoś inaczej niż zwykle, od owulacji (17dc) bolą mnie jajniki szczególnie ten z którego była owulacja i brzuch wiec zrobiłam w 3tc betę, wyszła poniżej 0,1 i zastanawiam sie czy jest jeszcze cień szansy na ciąże mimo tak niskiej beth w 3tc?

reklama
Do góry