reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 z mojej strony kciuki za ciocię. Niech szybko wraca do zdrowia :*. Moja mama ok. Jest po 2 chemii i całkiem dobrze to znosi. W piątek TK kontrolny, troszkę trzęsiemy portkami. W pon kładzie się do szpitala na dodatkowe badania i będzie trochę stresu. Ale jestem dobrej myśli :).
Co do przystojniaka - cieszę się, ze się podjął i nie muszę biegać po innych ginach :) Jak wiadomo jego pozytywne fluidy dobrze na mnie działają, wiec wolę się oddać w jego rece :p Będę chyba pierwsza na tym forum z accofilem domacicznie. Pionierka :D
@Maciejka78 @bobasek1990 @matylda23 kurcze.... ja pamietam Wasze pierwsze testy i bety, a Wy juz tak daleko. I tak dobrze! To najważniejsze :).
@dżoasia uwielbiam Twoje pozytywne nastawienie :)
@bertha kłułaś się już accofilem??? Dawaj znaka regularnie jak się czujesz.
@Marthi tak jak pisakam wg mnie pęcherzyk podrośnie i endo tez ze 2-3 mm powinno. Sama jestem ciekawa jak wyjdzie :)
@czarna_mala @mała79 @marzycielka81 kciuki za Was :)

Klulam sie o 17:15. :) jak dziewczyny sugerowały, wzielam tez paracetamol. Na razie nic nie czuje nietypowego :)

@Marthi, ty jesteś jakies 4 dni przed owu. Ja 4 dni przed owu miałam 7,5mm. W dzien owu juz 10mm. Takze spokojnie jeszcze ze 2-3mm podrośnie u ciebie!

reklama
@Lili81 napisalam Ci 3 strony wczesniej o badaniu.....
@Porzeczka1234 ale na pewno bakteryjne? mi w grzybicy takie rzeczy dzialaly a teraz nie.
Napisałam do Gynemedu czy to brac ciekawe czy odpisza
@Destino wstrzymałam się z lekiem jeden dzień i jutro jadę na wymaz. Pisza zeby ograniczyc zabiegi higieniczne to myślę umyć sie sama woda
Jednak dalej nie wiem czy wstrzymać sie z lekiem czy już brac. Różne sa opinie co bardziej może zaszkodzić gdyby była ciąża lek czy bakterie
@bertha jednak Metronidazolu bym nie ryzykowała
@marshia TY juz w trakcie staran?

@iveo ja jestem w trakcie szukania piguły, która mi poda intralipid na poczatku cyklu. Potem doktorek zrobi hokus pokus w samej macicy (accofilem...... żeby nie było :p) i potem droga będzie otwarta.
No chyba, ze accofil zablokuje owu, jak teraz doczytałam co kiedyś napisała @matulkaa... ze wg P podaje accofilu przed owu blokuje ją.... Pożyjemy - zobaczymy :D
Tobie życzę wykurowania się szybko i oby tam się coś zadomowiło :)

@iveo jak juz pobiora wymax to zacznij lek. Potem skorygujesz jak bedzie wynik wymaxu. W ciaxy to ciezko powiedziec co gorsze. Na poczatku ciazy tez mialam infekcje grzybiczo bakteryjna, a teraz M usiluje uspac Nataniela bo sie drze o cyca

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo czytałaś mój post bierzesz priobiotyk doustnie i dopochwowo po 4-5 dniach będziesz czuła już ulgę

@marshia jesteśmy pierwsza która bierze dowcipnie accofil trzymam za Was bardzo mocno kciuki teraz musi być dobrze i nic niczego nie zablokuje bedzie piękne jajo i super plemnior = bobofrut

@Lili81 napisalam Ci 3 strony wczesniej o badaniu.....
@Porzeczka1234 ale na pewno bakteryjne? mi w grzybicy takie rzeczy dzialaly a teraz nie.
Napisałam do Gynemedu czy to brac ciekawe czy odpisza
@Destino wstrzymałam się z lekiem jeden dzień i jutro jadę na wymaz. Pisza zeby ograniczyc zabiegi higieniczne to myślę umyć sie sama woda
Jednak dalej nie wiem czy wstrzymać sie z lekiem czy już brac. Różne sa opinie co bardziej może zaszkodzić gdyby była ciąża lek czy bakterie
@bertha jednak Metronidazolu bym nie ryzykowała
@marshia TY juz w trakcie staran?

Ja uważam ze infekcja gorsza dla potencjalnej ciąży niż lek. Szczególnie jak ciąża nawet nie jest jeszcze zaimplantowana albo dopiero co się implantuje. Zreszta w tych globulkach to jest chyba mała dawka tego leku , tak symbolicznie. Skończę brać do czasu potencjalnej implantacji.
Wiecie co, u mnie, gdybym miała ograniczać wszystko zawsze po owu, to już 3 lata bym się woziła złudnymi nadziejami bez ciąży, a z pogarszającymi się infekcjami bo nie leczonymi od razu. Także ja żyje normalnie, a po potencjalnej implantacji dopiero ograniczam rzeczy niebezpieczne. I jak widać, na razie i tak niepotrzebnie się po 6dpo ograniczam bo ciąży jak nie było tak nie ma.

@iveo bo jednak grzybica to i upławy żółto zielonkawe nieprzyjemny zapach itd zresztą lekarz przy badaniu widzi bo grzybica podrażnia bardzo śluzówkę pochwy i jest tam tak jakby serek sory za taki opis a zapalenie bakteryjne lekko ją czerwieni tak mniej więcej tłumaczyła mi dr zapalenie bakteryjne daje uczucie takiego szczypania że tak powiem i upławy są "normalne" i mam papierki do badania ph pochwy
Ja popieram @bertha moja dr twierdzi , że lepiej wyleczyć nawet jeśli jest ciąża niż pogarszać już istniejący stan

reklama
@Porzeczka1234 grzybice znam wyglada tak jak piszesz wiec faktycznie u mnie ta bakteryjna jest. Zrobie jutro rano wymaz a na wieczor wezme ten lek.
Zastanawiam sie czy M powienien tez smarowac i w ktorym miejscu
@bertha uslyszlalam dzis nowa historie- dziewczyna 5 lat sie starala chodzila po super specach badania hromonow plemników we wszystkich rodzajach i nic w koncu zwykly lekarz odkryl przyczyne wrogi sluz i p/ciala p/plemnikowe u męża. Wzieli oboje steryd i maja juz dwójkę. Czy badalas sie od tej strony?

Do góry