reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha - właśnie nie wiem czy owu przypadkiem wczoraj nie było, czyli w 17dc... jak było to trochę słabo, bo w 16 dc endo miało 6,5 mm, choć z drugiej strony pęcherzyk miał 19mm to chyba trochę za mało do pęknięcia?

@iveo - wrogi śluz? nie słyszałam o czymś takim. Możesz rozwinąć?
Wrogi śluz - to jak przeciwciala przeciwplemnikowe w śluzie są i one zabijają plemniki. Bada sie to tak, ze odpowiednia liczbe godzin przed badaniem musi byc stosunek, i idziesz na wizyte i pobieraja ci śluz z szyjki. i tam weryfikuja czy nie ma przeciwciał.

a to jak mial 19mm w 16dc, to owu pewnie w 18dc, czyli dzisiaj. Czujesz jakies wzdecie, ból podbrzusza?
endo pewnie bedziesz miala juz 7,5! :) kciuki

reklama
Wrogi śluz - to jak przeciwciala przeciwplemnikowe w śluzie są i one zabijają plemniki. Bada sie to tak, ze odpowiednia liczbe godzin przed badaniem musi byc stosunek, i idziesz na wizyte i pobieraja ci śluz z szyjki. i tam weryfikuja czy nie ma przeciwciał.

a to jak mial 19mm w 16dc, to owu pewnie w 18dc, czyli dzisiaj. Czujesz jakies wzdecie, ból podbrzusza?
endo pewnie bedziesz miala juz 7,5! :) kciuki
@bertha ileś godzin po stosunku??? Really??? ja pier...le...w tych klinikach czasami tak nie szanują cudzych pieniędzy...Ja miałam to badanie,ale nikt nic nie gadał o czasie po stosunku. Czyli badanie nie miarodajne??

Paśnik. Wytłumaczyl mi, ze to poprawia trofikę endometrium poprzez polepszenie jego receptorów. Moje endo jak ma 8 mm to szał i karnawał, poza tym u mnie problem strat jest na samym początkowym etapie, wiec to ma pomoc. Podobnie zaleca Sacha (to wiem od @matulkaa :)
Trzymam w takim razie kciuki na maxa. Tez tracę 4-6 tydz wiec kibicuje Ci podwójnie.
No właśnie teraz mam dylemat co do immunologa Pasnik czy Sydor. Widzę że ich leczenie jest podobne, generalnie nie chciałabym się szczepić i wiem ze Pasnik Chyba Nie Stosuje Szczepień a Sydor? Kto wie? No i czy obaj stosują intralipid? Gdybym mieszkała bliżej to bym pewnie zawitała do obu ale jestem z Bydgoszczy wiec musze przeanalizowac wybór.

@burczuś mi to opisywala ze po stosunku w dni plodne lekarz pobiera ten sluz i cos tam patrzy
@bertha a u meza byly badane we krwi i nasieniu?
@Lili81 w Krakowie dr Sydor nie zajmuje sie szczepieniami tylko dr Sacha ktory rowniez pisze accofil

@Lili81 nie znam Sydora,ale Paśnik na pewno podejdzie do Ciebie indywidualnie. W sensie nie wali wszystkim szczepień. A jeśli powiesz,że nie bardzo je chcesz np pomimo wskazań, to na pewno znajdzie inną drogę. w nicku 81 to rocznik? :)

Trzymam w takim razie kciuki na maxa. Tez tracę 4-6 tydz wiec kibicuje Ci podwójnie.
No właśnie teraz mam dylemat co do immunologa Pasnik czy Sydor. Widzę że ich leczenie jest podobne, generalnie nie chciałabym się szczepić i wiem ze Pasnik Chyba Nie Stosuje Szczepień a Sydor? Kto wie? No i czy obaj stosują intralipid? Gdybym mieszkała bliżej to bym pewnie zawitała do obu ale jestem z Bydgoszczy wiec musze przeanalizowac wybór.

Paśnik jak najbardziej stosuje szczepienia. Ale nie jest to jego jedyna droga, tak jak w przypadku Maliny.
W moim przypadku powiedział że gdyby się nie bał, to od razu zaproponowałby właśnie szczepienia. Ale się boi, wiec zostajemy przy bezpieczniejszych dla mnie metodach działania.
Także jak widzisz u Paśnika jesteś w stanie dostać szczepienia, IntraLipid, accofil (albo wlew albo iniekcje 1 razowo po stosunku - nie szafuje accofilem za bardzo), immunosupresje, 3 wersje sterydów. Także do wyboru do koloru, całe spektrum działania.

1497365kkv8vpp09j.gif
życzę Wam dużo milości :*

Załączniki

• 1497365kkv8vpp09j.gif
    1497365kkv8vpp09j.gif
    35,4 KB · Wyświetleń: 744
Dziewczyny ja tylko dopiszę, że raczej wrogość śluzu robi się gdy nie można zajść w ciążę bo taki jest skutek śluz kobiety zabija plemniory wiec jak ktoś zachodzi to raczej problemu ze śluzem nie ma.
Ale @bertha tak teraz myślę , że moj mąż miał p/p plemnikowe w spermie a we krwi nie a ja nie zachodziłam w ciążę w ogóle dopiero Malina je wykrył mąż brał steryd i zaszłam w pierwszym cyklu badaliście sperme pod tym kątem??

@Auri_a gdzie jesteś?
@mickey* a ty kochana?

... albo co byscie, bysmy wszystkie swietowaly walentynki zwyczajnie... np o tak...
IMG_20180214_113222.jpg
IMG_20180214_113323.jpg

I nie mialy czasu myslec o walentynkach [emoji12]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20180214_113222.jpg
    IMG_20180214_113222.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 687
  • IMG_20180214_113323.jpg
    IMG_20180214_113323.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 785
reklama