reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia Fajnie, że masz taką gin ja też mam takiego skarba :) Mojej bym na nikogo nie zamieniła. Czyli zostajesz w tej klinice ale zmieniasz lekarza? Wiadomo juz kiedy mozecie robic transfer?

Dziewczyny mam pytanie ile dni od odstawienia progesteronu dostawałyscie okres? Ja wlasnie walcze z ta torbiela i czekam na okres jak na walentynki :D:D:p
kochana transfer bym chciała jak najszybciej, ale nie wiem jak to wyjdzie "w praniu"
lekarza zmienię...

A co do @ po odstawieniu progesteronu to u mnie tak 2-5 dni

reklama
@Destino tak mysle zrobic. @Porzeczka1234 tak juz robilam ale nic nie dalo
Moze mialas grzybicza skad wiesz ze bakteryjna?
Iveo... ja jak miałam grzybka to sama sobie zdiagnozowałam... lusterko, grafila google i wyszło, że to to. Pisałam do gin, zostawiła receptę na recepcji bo w tym dniu była króciutko w pracy, ale leczenie trafione, szybko przeszło :)

Dziewczyny szczęśliwych Walentynek Wam życzę :)

Załączniki

• walenty 2.jpg
    walenty 2.jpg
    7,1 KB · Wyświetleń: 50
@Lili81 na pewno mozna je tez zrobic w Lodzi
Ale wyczytałam ze w diagnostyce w Bydgoszczy chyba tez mozna. Poszukaj na ich stronie badanie się u nich nazywa test MLR
No widzisz będę musiała chyba sprawdzić tak jak mówisz sama w ich rozpisce badań bo dzwoniłam i pani powiedziała ze nie robią. Może na odczepnego bo nie wiedziała o co chodzi.

@iveo ja jestem w trakcie szukania piguły, która mi poda intralipid na poczatku cyklu. Potem doktorek zrobi hokus pokus w samej macicy (accofilem...... żeby nie było :p) i potem droga będzie otwarta.
No chyba, ze accofil zablokuje owu, jak teraz doczytałam co kiedyś napisała @matulkaa... ze wg P podaje accofilu przed owu blokuje ją.... Pożyjemy - zobaczymy :D
Tobie życzę wykurowania się szybko i oby tam się coś zadomowiło :)
Hmm acofil do macicy, kto Ci zlecił jeśli można zapytać.

Hmm acofil do macicy, kto Ci zlecił jeśli można zapytać.

Paśnik. Wytłumaczyl mi, ze to poprawia trofikę endometrium poprzez polepszenie jego receptorów. Moje endo jak ma 8 mm to szał i karnawał, poza tym u mnie problem strat jest na samym początkowym etapie, wiec to ma pomoc. Podobnie zaleca Sacha (to wiem od @matulkaa :)

@Porzeczka1234 grzybice znam wyglada tak jak piszesz wiec faktycznie u mnie ta bakteryjna jest. Zrobie jutro rano wymaz a na wieczor wezme ten lek.
Zastanawiam sie czy M powienien tez smarowac i w ktorym miejscu
@bertha uslyszlalam dzis nowa historie- dziewczyna 5 lat sie starala chodzila po super specach badania hromonow plemników we wszystkich rodzajach i nic w koncu zwykly lekarz odkryl przyczyne wrogi sluz i p/ciala p/plemnikowe u męża. Wzieli oboje steryd i maja juz dwójkę. Czy badalas sie od tej strony?
Niezłe są takie historie! U M. badałam pc plemnikowe, nie ma. ja badalam u siebie w krwi. kiedys mi sie pojawiły na jeden +, a powtórzylam w innym lab po kilku miesiacach i byly ujemne.
w śluzie nie robilam. natomiast steryd biore (raz po owu, innym razem przed owu, mialam tez przeciez immunosupresje), wiec jakby mial pomóc to juz by pomógł.

Dziekuje jednak za tą historie @iveo!
Jakbyscie mialy jeszcze jakies pomysły co moze pomoc na zajscie, znaly takie historie, to dawajcie prosze znac, a nuż w koncu trafi sie cos co mnie dotyczy.

Aha! po accofilu wczorajszym nie mam najmniejszych skutków. jakbym nic nie brała.
jutro zbadam morfologie, to zobacze co tam sie dzieje.

reklama
@Totois30 - dziękuję, może wybrałam złe labolatorium do tych badań... no, cóż. Pożyjemy, zobaczymy ;)
Ale wiedzę masz sporą, więc dziękuję za próbę pomocy! ;* :)

@Porzeczka1234 - nieustanne kciukaski za ciocię! :)))
@marshia - za Twoją mamusię również! ;* idę dziś na kontrolę do gina, to dam znać jak endo ;) Oby qrna podrosło, tak jak mówisz;p

@Funia90 - jesteś dzielną mamusią i na pewno świetnie sobie radzisz! :* :)))

@matulkaa - ale jesteś bliziutko :) super!!! :* trzymam kciuki!

@bertha - właśnie nie wiem czy owu przypadkiem wczoraj nie było, czyli w 17dc... jak było to trochę słabo, bo w 16 dc endo miało 6,5 mm, choć z drugiej strony pęcherzyk miał 19mm to chyba trochę za mało do pęknięcia?

@iveo - wrogi śluz? nie słyszałam o czymś takim. Możesz rozwinąć?

@burczuś - tobie również happy valentines day! ;* <3 i wszystkim pozostałym!

OBYŚMY W PRZYSZŁYM ROKU TAK ŚWIĘTOWAŁY WALENTYNKI!!! <3

Załączniki

• 5929986-900-665.jpg
    5929986-900-665.jpg
    44,7 KB · Wyświetleń: 58
Do góry