reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jestesmy na stronie 6666.....
IMG_4626.jpg

Załączniki

• IMG_4626.jpg
    IMG_4626.jpg
    5,7 KB · Wyświetleń: 481
reklama
@ovli22 steryd od gina ... a jak sie nazywa ? ma doświadczenie z poronieniami immunologia ? bo wiesz badanie samego progesteronu to tak hm nieciekawie ;p :)

@Auri_a przeczytałam cały październik i wyczytałam coś tam xD z tego co zrozumiałam P pisał Ci clexan ale odstawiłas przy pamieniach wszystko ... i teraz powiedz mi czy przy kolejnej próbie będziesz na heparynie czy nie ? bo mi P i każdy inny lekarz mówi że nie mam wskazań do tego ... a ja znowu nie wyobrażam sobie bez...

No i własnie odnośnie potasu ja raz w życiu miałam spadek i wylądowałam półżywa w szpitalu .
Czy w ciąży bierzecie potas ? czy nie można ? jak tak to jaki ?

Tak ma doświadczenie bo prowadził i prowadzi takie kobiety w ciąży .
A badania zlecił tylko takie gdyż przyjął moje badania które mam .
Tarczyce mam unormowana .
Nk i zespół fosfolipidowy zaakceptował te z Londynu .
Teraz tylko jeszcE zrobię morfologię , pakiet tarczycowy i progesteron .
Roxie ja jeszcE nie miałam żadnej ciąży na żelaznym zestawie nie zdążyłam jeszcE ani razi zajść od postawienia diagnozy w maju , gdyż nie mam owulacji , mam leki tylko ciąży brak . Nie wiem czy zadziała czy nie i nie chce robić nie potrzebnie jeszcE jakiś wymyślnych badań . Muszę sprawdzić czy na zestawie uda mi się donosić . Taki plan ;) .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@roxie123 ja Cię nie rozumiem a dlaczego mu nie powiesz a jak Ci się coś będzie działo po accofilu to co pojedziesz do P np poźnym wieczorem? chyba raczej nie i z tego co dziewczyny piszą to on do 12 tygodnia prowadzi ciążę poza tym warto być chyba uczciwym bo chodzi o dziecko to po pierwsze a po drugie może ten twój by się przekonał do accofilu i innym dziewczyną takim jak my pomógł przemyśl to

@marshia kochana jak po wizycie bo nie pisałaś?

@ovli22 kciuki abyś miała piękna owu przy tym lekarzu!!!jak piesek?

@matulkaa trzymam kciuki i odliczam

Ja tez Cię @roxie123 nie rozumiem. Po co w ogole piszesz wczesnuej czy będzie prowadził ciążę? Jest ginem. Jak zajdziesz, to się zapisujesz, idziesz po recepty, mówisz dzuen dobry, potrzebuję to i to, mam zalecenie i do widzenia. I tyle. Chyba, ze Cię pogonił w 3 diabły, a nam tego nie pisałaś ;)
Szczerze to dziwi mnie tez, ze ten nowy odpisał, ze Cię nie poprowadzi. Ja, jak @bea25ta, idę gdzie pitrzebuję, mówię co mi trzeba i nie pytam czy dostanę może ewentualnie potencjalnie.... sama sobie dokładasz stresów. I popieram @Porzeczka1234 - powinnaś powiedzieć gdzie jeszcze chodzisz. Mój gin wie o Paśniku, wie, ze czasem konsultiję coś z byłym lekarzem z Invimedu, który w końcu jest specem od czegos innego niż mój gin. I nie ma z tym problemu. Jest uczciwie.
A co do wizyty @Porzeczka1234:
No u mnie problemem jest SM. Gdyby nie to zalecilby bez wahania szczepienia, ale przy SM się boi. Ja tez. Wiec pozostały nam mniej skuteczne, ale bezpieczne metody.
Intralipid i accofil, ale tylko domacicznie 5 dni przed owu. Iniekcje podskórne mają za dużo skutków ubocznych i mogą obudzić SM. Do tego 10 encortonu, bo dobrze na niego reagowałam. Więcej nie ma sensu, bo nie mam żadnych przeciwciał i pomimo SM żadnych immunizscyjnych skłonności w układzie immuno. Stos cd4docd8 idealny, limfocyty T super, brak hashimoto czy innych tarczycowych problemów.
M ma brać profertil na poprawę plemników i zobaczymy jak to będzie wygladalo.
Taki plan. Połowicznie satysfakcjonujący, ale z SM nie mogę nic więcej.

@ovli22 a co mowil na „domek”?:)

@ Ola mój domek ma przegrodę w macicy ! Dwa piękne rogi [emoji33], ale tak jak wcześniej pisałam i to samo lekarz stwierdził , że to na 100 % nie jest wina tez przegrody , że poraniam !!!
Gdyż on ma dużo pacjentek z tą wadą i spokojnie donoszą ciąże ;) także u mnie to pewnie problem z tymi Nk i zespołem fosfolipidowy .

@ Roxie zrobił mi jeszcE cytologię i coś gadał o kariotypach ale ja chyba raczej nie będę tego robić bo to mi nic nie da . Narazie nie myśle o tym .
Chce spróbować na tym żelaznym zestawie :) a później się zobaczy ;) .

@porzeczka dzięki bardzo mam nadzieje , że kiedyś za milion lat świetlnych ta owulacja przyjdzie i mi się w końcu uda [emoji848][emoji848][emoji848].

A piesek jest cudowny . Zaczyna wszystko gryźć !!
1518038571-94d4445896f80a06-aaaaaa.jpeg
1518038586-1aa3fb0baec451b5-aaaaaa.jpeg

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
1518038693-3034bcac5b29e79c-aaaaaa.jpeg

reklama
Jak ja pojechałam do szpitala na izbę u siebie w mieście to lekarza się mnie pytali jak się pisze ten "akofil" bo muszą znaleźć w Google co to jest :D nawet nie będę pisać co było jak się już doedukowali bo byłam w drodze do Krakowa :D

Do góry