reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jestesmy na stronie 6666.....
IMG_4626.jpg

Załączniki

• IMG_4626.jpg
    IMG_4626.jpg
    5,7 KB · Wyświetleń: 485
reklama
@ovli22 steryd od gina ... a jak sie nazywa ? ma doświadczenie z poronieniami immunologia ? bo wiesz badanie samego progesteronu to tak hm nieciekawie ;p :)

@Auri_a przeczytałam cały październik i wyczytałam coś tam xD z tego co zrozumiałam P pisał Ci clexan ale odstawiłas przy pamieniach wszystko ... i teraz powiedz mi czy przy kolejnej próbie będziesz na heparynie czy nie ? bo mi P i każdy inny lekarz mówi że nie mam wskazań do tego ... a ja znowu nie wyobrażam sobie bez...

No i własnie odnośnie potasu ja raz w życiu miałam spadek i wylądowałam półżywa w szpitalu .
Czy w ciąży bierzecie potas ? czy nie można ? jak tak to jaki ?

Tak ma doświadczenie bo prowadził i prowadzi takie kobiety w ciąży .
A badania zlecił tylko takie gdyż przyjął moje badania które mam .
Tarczyce mam unormowana .
Nk i zespół fosfolipidowy zaakceptował te z Londynu .
Teraz tylko jeszcE zrobię morfologię , pakiet tarczycowy i progesteron .
Roxie ja jeszcE nie miałam żadnej ciąży na żelaznym zestawie nie zdążyłam jeszcE ani razi zajść od postawienia diagnozy w maju , gdyż nie mam owulacji , mam leki tylko ciąży brak . Nie wiem czy zadziała czy nie i nie chce robić nie potrzebnie jeszcE jakiś wymyślnych badań . Muszę sprawdzić czy na zestawie uda mi się donosić . Taki plan ;) .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@roxie123 ja Cię nie rozumiem a dlaczego mu nie powiesz a jak Ci się coś będzie działo po accofilu to co pojedziesz do P np poźnym wieczorem? chyba raczej nie i z tego co dziewczyny piszą to on do 12 tygodnia prowadzi ciążę poza tym warto być chyba uczciwym bo chodzi o dziecko to po pierwsze a po drugie może ten twój by się przekonał do accofilu i innym dziewczyną takim jak my pomógł przemyśl to

@marshia kochana jak po wizycie bo nie pisałaś?

@ovli22 kciuki abyś miała piękna owu przy tym lekarzu!!!jak piesek?

@matulkaa trzymam kciuki i odliczam

Ja tez Cię @roxie123 nie rozumiem. Po co w ogole piszesz wczesnuej czy będzie prowadził ciążę? Jest ginem. Jak zajdziesz, to się zapisujesz, idziesz po recepty, mówisz dzuen dobry, potrzebuję to i to, mam zalecenie i do widzenia. I tyle. Chyba, ze Cię pogonił w 3 diabły, a nam tego nie pisałaś ;)
Szczerze to dziwi mnie tez, ze ten nowy odpisał, ze Cię nie poprowadzi. Ja, jak @bea25ta, idę gdzie pitrzebuję, mówię co mi trzeba i nie pytam czy dostanę może ewentualnie potencjalnie.... sama sobie dokładasz stresów. I popieram @Porzeczka1234 - powinnaś powiedzieć gdzie jeszcze chodzisz. Mój gin wie o Paśniku, wie, ze czasem konsultiję coś z byłym lekarzem z Invimedu, który w końcu jest specem od czegos innego niż mój gin. I nie ma z tym problemu. Jest uczciwie.
A co do wizyty @Porzeczka1234:
No u mnie problemem jest SM. Gdyby nie to zalecilby bez wahania szczepienia, ale przy SM się boi. Ja tez. Wiec pozostały nam mniej skuteczne, ale bezpieczne metody.
Intralipid i accofil, ale tylko domacicznie 5 dni przed owu. Iniekcje podskórne mają za dużo skutków ubocznych i mogą obudzić SM. Do tego 10 encortonu, bo dobrze na niego reagowałam. Więcej nie ma sensu, bo nie mam żadnych przeciwciał i pomimo SM żadnych immunizscyjnych skłonności w układzie immuno. Stos cd4docd8 idealny, limfocyty T super, brak hashimoto czy innych tarczycowych problemów.
M ma brać profertil na poprawę plemników i zobaczymy jak to będzie wygladalo.
Taki plan. Połowicznie satysfakcjonujący, ale z SM nie mogę nic więcej.

@ovli22 a co mowil na „domek”?:)

@ Ola mój domek ma przegrodę w macicy ! Dwa piękne rogi [emoji33], ale tak jak wcześniej pisałam i to samo lekarz stwierdził , że to na 100 % nie jest wina tez przegrody , że poraniam !!!
Gdyż on ma dużo pacjentek z tą wadą i spokojnie donoszą ciąże ;) także u mnie to pewnie problem z tymi Nk i zespołem fosfolipidowy .

@ Roxie zrobił mi jeszcE cytologię i coś gadał o kariotypach ale ja chyba raczej nie będę tego robić bo to mi nic nie da . Narazie nie myśle o tym .
Chce spróbować na tym żelaznym zestawie :) a później się zobaczy ;) .

@porzeczka dzięki bardzo mam nadzieje , że kiedyś za milion lat świetlnych ta owulacja przyjdzie i mi się w końcu uda [emoji848][emoji848][emoji848].

A piesek jest cudowny . Zaczyna wszystko gryźć !!
1518038571-94d4445896f80a06-aaaaaa.jpeg
1518038586-1aa3fb0baec451b5-aaaaaa.jpeg

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
1518038693-3034bcac5b29e79c-aaaaaa.jpeg

reklama
Jak ja pojechałam do szpitala na izbę u siebie w mieście to lekarza się mnie pytali jak się pisze ten "akofil" bo muszą znaleźć w Google co to jest :D nawet nie będę pisać co było jak się już doedukowali bo byłam w drodze do Krakowa :D

Do góry