reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 uwazam tak samo jak @dzoasia, kochana ja przed ciążą mialam dwoje dorastajacych dzieci,potrzeby ogromne,a pracuje tylko moj mąż,jako budowlaniec,tez musielismy utrzymac cały dom. Wiadomo nie wydalam tyle pieniedzy co inne dziewczyny. Ale zawsze wiedzialam ze jak zajde w ciążę to wydam ostatni grosz na leki i na lekarzy. Latalam od jesnego do drugiego,do trzeciego. Co tydzien prywatna wizyta. U innego drugi raz w tygodniu zeby wypisal mi clexane,wizyta 100zl,clexane na ryczalt,ale z wizyta to prawie jak na sto procent. Pozniej znalazlam strony internetowe gdzie ludzie odsprzedaja clexane,tak tez kupowalam. Najbardziej w tym momecie martwilabym sie o to,zeby zajsc,pozniej zeby ciaza sie rozwijala,a na samym koncu o pieniądze. Bo jak zdrowie jest,i praca jest,toi pieniadze sie znajda,a i szczescie dopisze. Ja bylam jeszcze w crusie ubezpieczona,pomyslalam ze wzgledu na ciążę,duzo wczesniej,to i chorobowe bralam,300 zl ale na leki było,wydalam trzy razy tyle,ale mezowi zawsze mowilam,na lekarza mam ;-).

reklama
@roxie123 zycze Ci aby sytuacja finansowa sie poprawiła moze zajmij sie tym co lubisz widzialam ze zdjecia robisz. Badania i leczenie jest drogie to przykre ze niektore kobiety bez problemu zachodza w ciaze a inne kupe kasy zostawiaja to niesprawiedliwe. Jesli chodzi o lekarza nie zawracalabym sobie narazie tym glowy skup sie na Twoim P a potem bedziesz kombinowac ;) napewno znajdzie sie rozwiazanie.

@roxie123 nikt Cię nie opiernicza, ze szukasz drugiego lekarza. Bo każda tu ma tych minimum 2, speca od poronień i gina, do którego się chodzi. Chodzi bardziej o sposób. Po co sama komplikujesz te sprawy wysyłając zapytania czy ktoś będzie Cię prowadził? Skoro ten poprzedni gin pisał Ci recepty na R to wracasz do niego jeszcze przed testem, mówisz jak wyglada sytuacja i jestem pewna, ze wychodzisz z receptą. A jak nie, to wtedy się zastanawiasz co dalej na szybko organizować.

@Lili81 ja bym powtórzyła to co było źle czyli NK i ANA ewentualnie antyTPO bo reszta wynikow OK a potem zależy jak się chcesz leczyć- immunospupesja? szczepienia? intralipid?
TE IgG IgA to p/ciała p/czemu?

@roxie123 nie tylko Ty masz taką sytuację z lekarzami. Ja mam Malinę w Łodzi i póki co tyle...

@Destino myślami jestem z Wami cały czas !
@magda1208 jak wrażenia z ośrodka?

@olaa90 - to źle mnie zrozumiałaś ;) Mi homocysteina spada jak biorę codziennie metyle, jak ich nie biorę - rośnie. Jak zmniejszyłam dawkę metyli i brałam co drugi dzień, to urosła o 2 jednostki w ciągu 3 tygodni. Czyli, tak jak napisałam - wg. mnie powinnam brać metyle bo wpływają pozytywnie na homocysteinę (zmniejszają ją). Warto też nadmienić, że jak ich w ogóle nie brałam i zbadałam homocysteinę 1x to miałam ponad 10... teraz biorę metyle i trzymam się około poziomu: 5 i to jest (jak wynika z mojej wiedzy) idealny poziom. Zgadza się? :)

@roxie123 - więcej dystansu ;) każdy ma większe lub mniejsze problemy i jestem pewna, że nie każdy się z nich tutaj tak uzewnętrznia, ale jakoś sobie radzimy... No niestety, taka jest "dorosłość" i prawdziwe życie. Życzę Ci i każdej tutaj osóbce z osobna, aby nie miała takich problemów, ale na Boga - niech nie zaczyna się tutaj kolejna "awantura", że niby wszystkie Cię opierniczają, nie rozumieją itd. - Co parę miesięcy jest tutaj ta sama sytuacja przerabiana... ;) Głowa do góry!

@Destino - jak radzicie sobie z synusiem? :)

@marshia - jesteś turbo pozytywną babką! ;*

@magda1208 - jak wrażenia z OA? Napisz coś więcej. ;*

reklama
Do góry