reklama
olaa90
Fanka BB :)
@roxie123 ja to Ci polecam Dębice no jak w daleko od noszy ;D kocham ten szpital choć PRL jak się patrzy i mimo,ze wiąże się z nie najlepszymi wspomnieniami. Mi to już wszystko jedno gdzie...byle by doczekać porodu. Może także mąż w domu odbierać ale u nas w Mielcu był czas,ze wszysscy do pro famili walili oknami. Teraz już opinia się pogorszyła,ze idą na ilość nie na jakość
a nie gadaj bo dr P jest najlepszy w naszej okolicy aż żal do niego nie iść
a nie gadaj bo dr P jest najlepszy w naszej okolicy aż żal do niego nie iść
To ja Wam zazdroszczę lekarzy ... u mnie jest zacofanie .
@nafoczka mi świadkiem jak ciężko znaleźć kogokolwiek co by pisał zastrzyki jak się nie ma jako tako do nich wskazań... jest nie bo nie .
Akurat ja mam mało zastrzykow w domu i bede musiała iść po receptę a jak wiadomo trzeba wiedzieć do kogo iść . Z tamtym lekarzem gadałam na luzie ze mi trzeba receptę na heparyne bo od pozytywu muszę brac powiedziałam mu o P to co wyszło... ze nie bedzie się wtrącal drugiemu itd .
No a ten moj byly po prostu nie miałam z nim kontaktu rozczarował mnie swoim podejściem i miałam nadzieję na innego lekarza ale napisałam do niego bo nie miałam wyjścia tylko tyle ze się staramy i trzeba mi receptę czy mi będzie pisał to napisał że będzie i po sprawie .
Ja wiem że fajnie jest kiedy ma się wskazania i lekarza co robi jak się mu zagra no ja takiego musiałam wynaleźć niestety ... :/
I możecie nie rozumieć tego skoro nie mualyscie takiej sytuacji ... Ja miałam pod górkę :/
Tylko większość tu u mnie chodzi do 2 czy 3 lekarzy i w większości tak jest ze jeden o drugim nie wie ...
@Auri_a no właśnie zaczynając od tego...
Tak samo bylo jak byłam na histero i anastezjolog pytał się co to mutacja i sie śmiał ze lekarze beda miec co robić z pisaniem papierów ...
Także tlumaczenie na moim zadupiu to szkoda ...
@ovli22 kariotypy to już Twoja decyzja ja zrobiłam [emoji4] cudny piesiu do tulenia [emoji7]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Może jak już nic mi nie pomoże i będę chciała wiedzieć przyczynę to może kiedyś zrobię [emoji33]nie mówię , że nie [emoji15]. Na dzień dzisiejszy chciałbym ta owulacje mieć itd .
Wiem , że w Polsce dam radę bo do lekarza mogę iść kiedy chce i dla nich ciaza do 12 tyg też jest ważna nie odstawią mnie z kwitkiem jak w uk.
Także czuje moc tutaj [emoji1320][emoji1320][emoji1320].
Acha i o mutacji tez mi mówił , żeby zrobiła jak nie robiłam , ale ja nie wiem w czy robiłam bo nie ma całościowych badań z uk . Mieli mi wysłać i do dzisiaj nie mam.
Muszę ich znów napastować e - mailami !!
2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
Ola ja podobno już przegrodę miałam przecinaną ( tej przegrody nie zobaczy się na usg tylko trzeba zrobić histero lub laparo ) widać tylko dwuroznosc a z macica dwurożna nic nie da się zrobić to jest po prostu wada z która się rodzisz [emoji78][emoji78].mysle ze macica dwurożna to nie taki wielki problem , gdyż macica się rozciąga . Gorzej jak masz przegrodę wtedy zarodek może się ulokować na niej i na 100 % nie przeżyje .
2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
dżoasia
Roxie, jak już będziesz w 8 miesiącu to będziesz szukać szpitala do rodzenia Póki co, zajdź... potem będziesz szukać dobrego specjalisty do prowadzenia. Niektóre dziewczyny na ivf jeżdżą z krk do Łodzi, Wawy itp i też tak prowadzą ciąże. Myślę, że jak już będziesz w ciąży to spokojnie w kilka tyg znajdziesz dobrego lekarza, który cię poprowadzi. Jeśli P prowadzi do 12 tyg to moim zdaniem będziesz mieć na tyle czasu, żeby znaleźć swojego drugiego zaufanego. Co do leków i cen... pieniążki wykopiesz choćby spod ziemi.P to już nie moje województwo nawet [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja chciałabym profamile ze względu na ta opieke poporodowa no i sprzętu mają trochę no i higiene czystosc i łazienkę przed nosem, bo jak wspomnę szpital co byłam z poronieniem to nie chce wspominac ble . Z resztą wiesz nie wiem jeszcze w którym roku ten poród nastąpi xD
@ovli22 dasz radę tutaj pomogą Ci ;**
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zarabiam 2500, mój 3000, nasze opłaty w kredytami to ponad 2 tys miesięcznie, transfer wyniósł nas 2500zł, leki po transferze 7 tys na mc łącznie z wlewem z immunoglobulin. Nie udało się. Zaraz czeka mnie powtorka z rozrywki... Czekam tylko aż w bankach będą przede mną drzwi zamykać... Clexane bez R to koszt ok 500 zł/mc w zależności od dawki, to naprawdę pikuś, uwierz. Na te rzeczy nie liczy się kasy i nie zastanawia się skąd wziąć, tylko idzie się do apteki i buli... Co najwyżej odpuścisz kino, dodatkowy ciuszek, fryzjera... Taka prawda. Rachunki zawsze możesz zapłacić z tygodniowym opóźnieniem, leki musisz mieć na już.
Noł stres, bo ci prolaktyna skoczy Najpierw zaopatrz się w romantyczne świeczki, winko itp na odpowiedni czas resztą się nie przejmuj bo sfiksujesz. Jak przyjdzie pora to i rozwiązanie samo się znajdzie. :*
reklama
matylda23
Mamusie i brzuchatki czy możecie mi powiedzieć jak odczuwa się skurcze? Od 13tc czuje wzmożone ruchy jelit,tylko wcześniej to przypominało raczej jakby mrowienie i było wyżej, a od niedzieli z różną częstotliwością odczuwam takie coś jak wtedy gdy skacze mięsień na nodze np. Czuję to w różnych miejscach: pod pepkiem,zaraz nad wzgórkiem albo nawet na wzgórku. Trwa sekunde. Czasem mam też te mrowienia co wcześniej,one trwają dłużej. Podejrzewałam jelita,bo miewam gazy i czasem zaparcia i nawet jak się zalatwie,to mam wrażenie,że nie do końca i czuje podbrzusze. Brzuch jeśli jest twardy i napięty to cały przy wzdęciach, nie tylko w podbrzuszu, więc jako takiego twardnienia macicy nie czuję. Boję się,że to są jakieś skurcze. Co myślicie? W piątek mam wizytę i zapytam lekarki,ale trochę mnie to niepokoi. Biorę magnez regularnie i ostatnio nospe doraźnie.
Podziel się: