reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@roxie123 ja to Ci polecam Dębice :D :D no jak w daleko od noszy ;D kocham ten szpital choć PRL jak się patrzy i mimo,ze wiąże się z nie najlepszymi wspomnieniami. Mi to już wszystko jedno gdzie...byle by doczekać porodu. Może także mąż w domu odbierać :D ale u nas w Mielcu był czas,ze wszysscy do pro famili walili oknami. Teraz już opinia się pogorszyła,ze idą na ilość nie na jakość ;)
a nie gadaj bo dr P jest najlepszy w naszej okolicy :D aż żal do niego nie iść :D

To ja Wam zazdroszczę lekarzy ... u mnie jest zacofanie .
@nafoczka mi świadkiem jak ciężko znaleźć kogokolwiek co by pisał zastrzyki jak się nie ma jako tako do nich wskazań... jest nie bo nie .
Akurat ja mam mało zastrzykow w domu i bede musiała iść po receptę a jak wiadomo trzeba wiedzieć do kogo iść . Z tamtym lekarzem gadałam na luzie ze mi trzeba receptę na heparyne bo od pozytywu muszę brac powiedziałam mu o P to co wyszło... ze nie bedzie się wtrącal drugiemu itd .
No a ten moj byly po prostu nie miałam z nim kontaktu rozczarował mnie swoim podejściem i miałam nadzieję na innego lekarza ale napisałam do niego bo nie miałam wyjścia tylko tyle ze się staramy i trzeba mi receptę czy mi będzie pisał to napisał że będzie i po sprawie .
Ja wiem że fajnie jest kiedy ma się wskazania i lekarza co robi jak się mu zagra no ja takiego musiałam wynaleźć niestety ... :/
I możecie nie rozumieć tego skoro nie mualyscie takiej sytuacji ... Ja miałam pod górkę :/
Tylko większość tu u mnie chodzi do 2 czy 3 lekarzy i w większości tak jest ze jeden o drugim nie wie ...

@Auri_a no właśnie zaczynając od tego...
Tak samo bylo jak byłam na histero i anastezjolog pytał się co to mutacja i sie śmiał ze lekarze beda miec co robić z pisaniem papierów ...
Także tlumaczenie na moim zadupiu to szkoda ...

@ovli22 kariotypy to już Twoja decyzja ja zrobiłam [emoji4] cudny piesiu do tulenia [emoji7]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Może jak już nic mi nie pomoże i będę chciała wiedzieć przyczynę to może kiedyś zrobię [emoji33]nie mówię , że nie [emoji15]. Na dzień dzisiejszy chciałbym ta owulacje mieć itd ;) .
Wiem , że w Polsce dam radę bo do lekarza mogę iść kiedy chce i dla nich ciaza do 12 tyg też jest ważna nie odstawią mnie z kwitkiem jak w uk.
Także czuje moc tutaj [emoji1320][emoji1320][emoji1320].

Acha i o mutacji tez mi mówił , żeby zrobiła jak nie robiłam , ale ja nie wiem w czy robiłam bo nie ma całościowych badań z uk . Mieli mi wysłać i do dzisiaj nie mam.
Muszę ich znów napastować e - mailami !!

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@roxie123 czyli pro familia tez zacofanie :D
@ovli22 a nie kazał usuwać przegrody? ;*

Ola ja podobno już przegrodę miałam przecinaną ( tej przegrody nie zobaczy się na usg tylko trzeba zrobić histero lub laparo ) widać tylko dwuroznosc a z macica dwurożna nic nie da się zrobić to jest po prostu wada z która się rodzisz [emoji78][emoji78].mysle ze macica dwurożna to nie taki wielki problem , gdyż macica się rozciąga . Gorzej jak masz przegrodę wtedy zarodek może się ulokować na niej i na 100 % nie przeżyje .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

P to już nie moje województwo nawet [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja chciałabym profamile ze względu na ta opieke poporodowa no i sprzętu mają trochę no i higiene czystosc i łazienkę przed nosem, bo jak wspomnę szpital co byłam z poronieniem to nie chce wspominac ble . Z resztą wiesz nie wiem jeszcze w którym roku ten poród nastąpi xD

@ovli22 dasz radę tutaj pomogą Ci ;**

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Roxie, jak już będziesz w 8 miesiącu to będziesz szukać szpitala do rodzenia ;) Póki co, zajdź... potem będziesz szukać dobrego specjalisty do prowadzenia. Niektóre dziewczyny na ivf jeżdżą z krk do Łodzi, Wawy itp i też tak prowadzą ciąże. Myślę, że jak już będziesz w ciąży to spokojnie w kilka tyg znajdziesz dobrego lekarza, który cię poprowadzi. Jeśli P prowadzi do 12 tyg to moim zdaniem będziesz mieć na tyle czasu, żeby znaleźć swojego drugiego zaufanego. Co do leków i cen... pieniążki wykopiesz choćby spod ziemi.
Ja zarabiam 2500, mój 3000, nasze opłaty w kredytami to ponad 2 tys miesięcznie, transfer wyniósł nas 2500zł, leki po transferze 7 tys na mc łącznie z wlewem z immunoglobulin. Nie udało się. Zaraz czeka mnie powtorka z rozrywki... Czekam tylko aż w bankach będą przede mną drzwi zamykać... Clexane bez R to koszt ok 500 zł/mc w zależności od dawki, to naprawdę pikuś, uwierz. Na te rzeczy nie liczy się kasy i nie zastanawia się skąd wziąć, tylko idzie się do apteki i buli... Co najwyżej odpuścisz kino, dodatkowy ciuszek, fryzjera... Taka prawda. Rachunki zawsze możesz zapłacić z tygodniowym opóźnieniem, leki musisz mieć na już.
Noł stres, bo ci prolaktyna skoczy ;) Najpierw zaopatrz się w romantyczne świeczki, winko itp na odpowiedni czas ;) resztą się nie przejmuj bo sfiksujesz. Jak przyjdzie pora to i rozwiązanie samo się znajdzie. :*

reklama
Mamusie i brzuchatki czy możecie mi powiedzieć jak odczuwa się skurcze? Od 13tc czuje wzmożone ruchy jelit,tylko wcześniej to przypominało raczej jakby mrowienie i było wyżej, a od niedzieli z różną częstotliwością odczuwam takie coś jak wtedy gdy skacze mięsień na nodze np. Czuję to w różnych miejscach: pod pepkiem,zaraz nad wzgórkiem albo nawet na wzgórku. Trwa sekunde. Czasem mam też te mrowienia co wcześniej,one trwają dłużej. Podejrzewałam jelita,bo miewam gazy i czasem zaparcia i nawet jak się zalatwie,to mam wrażenie,że nie do końca i czuje podbrzusze. Brzuch jeśli jest twardy i napięty to cały przy wzdęciach, nie tylko w podbrzuszu, więc jako takiego twardnienia macicy nie czuję. Boję się,że to są jakieś skurcze. Co myślicie? W piątek mam wizytę i zapytam lekarki,ale trochę mnie to niepokoi. Biorę magnez regularnie i ostatnio nospe doraźnie.

Do góry