reklama
dżoasia
Fanka BB :)
IVF to naprawdę rozbieżne koszty - wszystko zależy od przypadku, leków, dodatkowych "bajerów" jak np metoda zapładniania i wiele wiele innych... Ja licząc wszystko wszystko (procedury, badania, leki, badania na własną rękę, wizyty, 3 transfery, mrożenie zarodków, 2 wlewy z immunoglobulin itp) od kiedy przestąpiłam próg kliniki do dnia dzisiejszego jestem "lżejsza" o jakieś 45-50tys. Serio. Dodając wcześniejsze operacje, zabiegi badania i IUI u innej dr daje łączny koszt ponad 70tys. Kredyt na kredycie, kasa która była odkładana na nadpłatę kredytu na mieszkanie - wszystko popłynęło. I tu jest ten największy psychiczny dręczyciel... Ja chyba poronienia aż tak nie przeżywam jak tego, że nie będę miała za co podejść kolejny raz. Teraz jakieś drobne zostały, do tego wypłata niedługo więc może na kolejny transfer uzbieram, zresztą raczej 1 cykl będę musiała odczekać, więc jest szansa. Jak się nie uda to nie wiem jak to przeżyję. Zanim nazbieram na procedurę z badaniem zarodków to się rok skończy@dżoasia ja dopiero zaczynam jazdę z diagnostyka, mam tylko kilka badań zrobionych. Wyszło mi mthfr hetero 1298 i chyba IO bo na tym wskaźniku homa mi wychodzi ponad 1... no i amh mam wysokie bo 4,9 wiec pewnie słabej jakości komórki jajowe w środę mam 1 wizytę u dr Przybycienia i bardzo mnie to stresuje. Nie wiem czy wchodzić z mężem czy sama ehh? 2 ciąże obumarłe (1-kwiecień, po 4 ms się dostałam do lekarza który zaczyna kumac temat zlecił mi badania hormonalne niektóre przeciwciała leiden i ten mthfr no i wyszło. Ale kazał się starać z acardem. W tym samym dniu co była wizyta z tej euforii nas poniosło i co... niby już było po owu a ja zaszłam w ciąże... w ciąże zachodzę od strzała...ale coś później się psuje... tylko tym razem był acard i jakoś rozwój ciąży był większy bo zarodek był (tak sobie to tłumaczę) a w 1 ciąży niestety pęcherzyk był ale zarodka jakoś widać nie było... ale mam koleżankę,która od 4lat się stara... i ciąży brak, obiecał jej nasz miejscowy gin ze po hsg zajdzie no i już 5ms minęło i nic... w sumie myślałam do tej pory,ze wolałabym nie zachodzić ale teraz tak analizując Twoj przykład to chyba jednak zmieniam zdanie bo te koszta o których piszesz rozumiem,ze in vitro to ponad 15tys - 1 próba ? ehh...
dżoasia
Funia to może teraz musimy rozluźnić te kciuki, żeby i Tobie się co nieco rozluźniło, jak my tak zaciskamy to pewnie dlatego rozwarcie się nie zwiększa! Więc ja dla Ciebie loooozuję@roxie123 alez to beda owocne walentyki[emoji23]tak sie ciesze[emoji5]
Ale jesli chcesz moj brzuch to rezerwuj juz a pozwol oproznic sie jak najszybciej bo psychicznie wysiade.
Dziewczyny dzis zalamanie.
Ciagle mam skurcze mniej lub bardziej regularne ale 80-100 i to na prawde meczy bo ilez mozna,od czwartku to trwa.
Aktualnie co 6 min
Wczoraj mialam wpisana oxy ale rano co 7 min piekne skurcze i decyzja ,ze oxy niepotrzeba bo sama dam rade.
Tylko problem polega na rozwarciy,szyjka ma cm a rozwarcie ledwie dwa.
Mialam dzis isc na porodowke ale zjechalo sie full rodzacych a tu sa dwa lozka.
I tak leze i sie mecze ,juz nawet nje chodze po schodach bo to nic nie daje
Caly oddzial mnie zna[emoji16]
Szczerze jestem zmeczona,a jak ktos mowi ,ze to pewnie az tak nie boli to trochw jest w bledzie bo po tylu dniach boli.
Takze z watku styczniowki jestem ostania i jeszcze moge zostrac lutuwka[emoji15]
Dzieki za wszystkie kciuki ale postarajcie sie bardziej[emoji6]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
roxie123
@Funia90 ;* wiem ... z chęcią bym Ci to przyśpieszyła i oszczędziła czekania , gdybym miała takie moce
@bertha w końcu mogę z Tobą testować jak miło, znaczy po Tobie , bo u mnie @ to nie wiem kiedy teraz będzie
@matylda23 kochana powiedz jak tam jest dobrze jechac na podglądanie w jakich godzinach ? zdarzyło się , ze P kogoś nie przyjął już ?
@dżoasia tak u mnie magicznym środkiem ma być accofil kochana Ty masz tyle za sobą ...ale ja ciągle Ci kibicuję i wierzę , że się uda w końcu ;*
@mokka25 ja też tak mam ... to na tle nerwowym :/ też miałam wiotką zastawkę
@olaa90 no gość jak już wiemy jest specyficzny i nie każdemu podpasuje , mi akurat jak w mordkę strzelił wierzę mu , że pomoże "zrobić" mi to dziecko ech ...
Co do kolejki niby nie woła każda wie na która godz ma , i się tylko pytasz pań co siedzą na którą mają , tak tam kolejka funkcjonuje . Ja dzisiaj siedziałam na wizycie godzine co do ubioru to hm najpierw się rozebrałam niby sam dół , a że miałam pod sweterkiem długą bokserkę to akurat jak w sukience byłam , zbadał mi dół kazał się ubrać i ściągnąć górę wtedy , to poszłam ubrałam się ściągłam górę i poszłam na usg w drodze tylko się rękoma zasłoniłam żeby nie było ;p
@bertha w końcu mogę z Tobą testować jak miło, znaczy po Tobie , bo u mnie @ to nie wiem kiedy teraz będzie
@matylda23 kochana powiedz jak tam jest dobrze jechac na podglądanie w jakich godzinach ? zdarzyło się , ze P kogoś nie przyjął już ?
@dżoasia tak u mnie magicznym środkiem ma być accofil kochana Ty masz tyle za sobą ...ale ja ciągle Ci kibicuję i wierzę , że się uda w końcu ;*
@mokka25 ja też tak mam ... to na tle nerwowym :/ też miałam wiotką zastawkę
@olaa90 no gość jak już wiemy jest specyficzny i nie każdemu podpasuje , mi akurat jak w mordkę strzelił wierzę mu , że pomoże "zrobić" mi to dziecko ech ...
Co do kolejki niby nie woła każda wie na która godz ma , i się tylko pytasz pań co siedzą na którą mają , tak tam kolejka funkcjonuje . Ja dzisiaj siedziałam na wizycie godzine co do ubioru to hm najpierw się rozebrałam niby sam dół , a że miałam pod sweterkiem długą bokserkę to akurat jak w sukience byłam , zbadał mi dół kazał się ubrać i ściągnąć górę wtedy , to poszłam ubrałam się ściągłam górę i poszłam na usg w drodze tylko się rękoma zasłoniłam żeby nie było ;p
olaa90
@dżoasia kurcze... to ja trzymam kciuki kochana,żeby To,co na teraz zaplanowałaś się udało i żeby do tego wszystkiego choć pieniądze nie stały się aż tak dużym problemem... cenię i szanuję za siłę i zdeterminowanie :* wiem,ze to długa i Wyboista droga ale miejmy nadzieje,że warta każdego kroku...
roxie123
@smerfik88 ja nigdy z zajściem większych problmów nie miałam , tym bardziej , że teraz tez będe mieć stymulacje to powinno załapać ... nie nastawiam się oczywiście idę na żywioł , co tam się będę stresować planowaniami cieszę się , że w końcu mogę odrzucić gumki w kąt jak się uda to żeby już zostało bo sam test to dopiero kropelka
reklama
dżoasia
Olaa, pomyśl o heparynie przy kolejnym podejściu. MTHFR jest wskazaniem do stosowania przynajmniej w pierwszym trymestrze. Jak Ty taka zdrowa jesteś to może ten accofil albo steryd - zobaczysz co ci dr powie. Mam nadzieję, że badanie zarodka mimo wszystko nie wykaże wad genetycznych, odpadnie Ci dodatkowy stres moim zdaniem. Mam nadzieję, że kolejny raz będzie szczęsliwy :*@dżoasia kurcze... to ja trzymam kciuki kochana,żeby To,co na teraz zaplanowałaś się udało i żeby do tego wszystkiego choć pieniądze nie stały się aż tak dużym problemem... cenię i szanuję za siłę i zdeterminowanie :* wiem,ze to długa i Wyboista droga ale miejmy nadzieje,że warta każdego kroku...
@roxie123 a ten accofil wiesz jak długo będziesz brać? w sumie u mnie bez niego była tylko cb a po accofilu ładnie się implantują, poprzednio trzeba było je siłą wyciągać, tak się trzymały z tym, że ja pierwszą dawkę mam domacicznie, ale wiem od Was, że P nie daje domacicznie
@bertha nie dość że ivf to od razu z pgsem zaleca przy dłuuugich staraniach podobno
Podziel się: