reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia A na jakim etapie wogole Twoje maluchy coś psuje? :( widać zarodki na usg czy po prostu od początku nie za bardzo widać cokolwiek... przepraszam,ze Cię o to pytam ale przed diagnostyka to ja sama nie wiele wiem i co gdzieś podsłucham to sobie dopieram do głowy... :( W Tez ciąży nie badałam bhcg ale w poprzednio miałam w 5tyg jakoś ponad 4tys, w 7 jak zrobiłam to miałam 40tys a po 2 dniach jakoś 45 tys czyli ona mi cały czas rosła mimo,ze kijowo a u Ciebie zawsze spada?

@mokka25 u mnie tez gorszy dzień, wyniku z Genesis nadal brak a w środę już wizyta :( myślałam,ze choć to pójdzie po mojej myśli... wzięli zarodek 12 grudnia do badania a dzisiaj mamy 29 styczeń :( z zachodzeniem masz kochana problem ze in vitro proponują?

reklama
Kochana ! Nie sledze Was od poczatku ,ale czy bylas w ciąży bliźniaczej i poronilas? Dwójkę ? Napiszesz mi swoją historię...

Dziewczyny bo nie wiem jak to jest po poronieniu .. Bol brzucha jest bardzo delikatny i mam teraz takie gilgotamie w podbrzuszu.. Krwi minimalnie.. Endometrium po poronieniu miało 4 mm.. Nie wiem czy to tak ma być.. Cos w środku mi mówi ze coś tam się dzieje w tym moim brzuchu, a może to tylko pragnienie bycia mama... Juz sama nie wiem..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Eve, ja też tu raczej mało "przesiaduję", ogólnie podchodzę do in vitro więc na tamtym wątku spędzam więcej czasu. Teraz straciłam 3 ciążę, w tym już drugi raz bliźniaczą. A być może wcześniej nawet jeden z dwóch podawanych zarodków mógł się podzielić i mogły być 3... Tego już na 100% się nie dowiem... Pokręcona historia. Ogólnie u mnie naturalnie ciąży brak, IUI też be efektu więc zostało tylko IVF.
@dżoasia A na jakim etapie wogole Twoje maluchy coś psuje? :( widać zarodki na usg czy po prostu od początku nie za bardzo widać cokolwiek... przepraszam,ze Cię o to pytam ale przed diagnostyka to ja sama nie wiele wiem i co gdzieś podsłucham to sobie dopieram do głowy... :( W Tez ciąży nie badałam bhcg ale w poprzednio miałam w 5tyg jakoś ponad 4tys, w 7 jak zrobiłam to miałam 40tys a po 2 dniach jakoś 45 tys czyli ona mi cały czas rosła mimo,ze kijowo a u Ciebie zawsze spada?

@mokka25 u mnie tez gorszy dzień, wyniku z Genesis nadal brak a w środę już wizyta :( myślałam,ze choć to pójdzie po mojej myśli... wzięli zarodek 12 grudnia do badania a dzisiaj mamy 29 styczeń :( z zachodzeniem masz kochana problem ze in vitro proponują?
Olaa - u mnie za pierwszym razem była to tylko cb i beta była minimalna, po czym szybko spadła. Za drugim i trzecim razem dostaje krwotoku dokładnie w 36dc - czyli na samym początku 6tc, z czego poprzednio transfer miałam w 19dc a teraz w 17dc, czyli teoretycznie w wieku ciąży było 2 dni różnicy. We wrześniu beta ładnie rosła, potem minimalnie przywolniła a potem znów wyskoczyła do góry. Pęcherzyk w macicy był widoczny przy becie 850. Przy 2100 krwotok, w macicy nic nie było widać, beta spadła do 1100 więc kazali odstawic leki. Po półtora tygodnia się okazało, że w macicy były nadal 2 pęcherzyki (to co po drodze to pomijam, bo długo pisać, może znajdziesz gdzies w moich postach poprzednich). Ostatecznie beta urosła do 3tys, potem zaczęła spadac i miałam łyżeczkowanie. Teraz beta się ślimaczyła, ale potem ładnie przyspieszyła, po czym w zeszłą niedzielę dostałam krwotoku (w tym dniu betę miałam 1447). W poniedziałek po ustaniu krwawienia miałam wizytę i był widoczny pęcherzyk w macicy z pęcherzykiem żółtkowym. Ale beta poleciała na 390 (czego się dowiedziałam dopiero dzisiaj jak dzwoniłam do kliniki). Popieprzona historia, nie wiem czy jasno to napisałam i czy coś z tego zrozumiesz... :/

@dżoasia masakra co ludzki organizm jest skomplikowany... a badania immunologiczne miałaś te cytokiny nk itp ? Sram po gaciach na sama myśl,bo ja jestem jak czołg zero chorób, nawet przeziębienia najmniejszego brak... kojarzę ze w Macierzystwie u szefa się leczysz. Jakie on ma dalsze plany na Ciebie? No bo tu ewidentnie Ci coś brzydko mówiąc zżera dzidki... a badalas zarodki po zabiegu czy się nie udało?

@dżoasia masakra co ludzki organizm jest skomplikowany... a badania immunologiczne miałaś te cytokiny nk itp ? Sram po gaciach na sama myśl,bo ja jestem jak czołg zero chorób, nawet przeziębienia najmniejszego brak... kojarzę ze w Macierzystwie u szefa się leczysz. Jakie on ma dalsze plany na Ciebie? No bo tu ewidentnie Ci coś brzydko mówiąc zżera dzidki... a badalas zarodki po zabiegu czy się nie udało?
Póki co umówiona z nim jestem na tel między 19-20. Tylko w sumie nie wiem czy to ja mam dzwonić do niego czy on do mnie:confused2: Ciężko się z nim trochę dogadać, o wszystko muszę sie dopominać, badania na własną rękę robię... Zarodków nie badałam.

@dżoasia ciekawa jestem co Ci powie... daj znać co proponuje,bo jestem ciekawa. A Ty byłaś na lekach teraz? Steryd? Accofil? Hmm czy te szczepienia? A nie będziesz próbowała do Przybycienia się umówić? Czy szefu ma większa wiedzę? :p
@roxie123 no zlituj się kobito :D my tu czekamy.......... :o

@dżoasia ciekawa jestem co Ci powie... daj znać co proponuje,bo jestem ciekawa. A Ty byłaś na lekach teraz? Steryd? Accofil? Hmm czy te szczepienia? A nie będziesz próbowała do Przybycienia się umówić? Czy szefu ma większa wiedzę? :p
@roxie123 no zlituj się kobito :D my tu czekamy.......... :o
Kochana do Przybycienia ponoć długie kolejki a ja chce po prostu jak najszybciej zabrać mojego malucha stantąd i uciekać gdzie indziej... Miałam steryd i accofil i wlew z immunoglobulin. To trochę zamienne leczenie do szczepień więc jeśli to nie pomogło to nic chyba mi nie pomoże...:crazy: No i clexane tez miałam... Do tego mnóstwo innych leków - łącznie dziennie ok 20 tabletek, 2 zastrzyki, leki dowcipne i plaster... od piątku odstawiłam a dzisiaj kupa był zielona...:o

@roxie123 nie rób kina,ile ile bedziemy czekały! :D ja wiem, że możecie sobie poużywać i wywalić gumki ale to dopiero w walentynki :p

Ostatnia edycja:
@dżoasia kurcze to faktycznie full obstawa... :( to wszystko nie na mój mały rozum,nie ogarniam dlaczego tak się dzieje... :( a te wlewy to są bardzo inwazyjne? Mi to się kojarzy immunoglobulina z tym zastrzykiem,a ze ja mam grupę krwi A rh- i miałam to podawane po zabiegu to mi się głowy nazwa trzyma...

@dżoasia kurcze to faktycznie full obstawa... :( to wszystko nie na mój mały rozum,nie ogarniam dlaczego tak się dzieje... :( a te wlewy to są bardzo inwazyjne? Mi to się kojarzy immunoglobulina z tym zastrzykiem,a ze ja mam grupę krwi A rh- i miałam to podawane po zabiegu to mi się głowy nazwa trzyma...
to chyba to samo, żeby jakoś na chwilę wyciszyć twoj układ immuno, te wlewy są z dużych dawek, a w zastrzyku pewnie malutko. Od 4 lekarzy słyszałam, że to nie mogło zaszkodzić, więc chyba w to wierzę, a ogólnie one nie są inwazyjne, ponoć się je "wysikuje" i nie robią żadnych szkód

@dżoasia a będziesz się decydowała na szczepienia ? Znalazłam kiedyś artykuł a raczej to była jakaś praca naukowa i było napisane,ze nie ma żadnych potwierdzających źródeł naukowych o ich skuteczności...tylko ciekawe dlaczego na niektóre dziewczyny tutaj te szczepienia działają...

reklama
@dżoasia teraz pękniesz ze smiechu..... uwaga ...czytam sobie co tam brałaś w ciąży no i dochodzę do słowa leki dowcipne i tak się zastanawiam co to ? hmm ? sobie myśle pewnie jakieś na uklad immunologiczne bo dowcipne ....po czym odkładam telefon i do mnie dotarło o co chodziło :) masakra mądra ja.... heh

Ja coś się żle czuje , niestety nie wiem czy to od serca , może ktoraś z was się zna , czuje takie kłucie jakby troche w lewej piersi promieniujące do mostka i do pachy.... takie uczucie gniecenia...i mam kłucie między łopatkami ? nie wiem czy mnie zawiało , czy to od serca? wspomne ze mam wade serca, nieszczeslnosc zastawki trojdzielnej 3 stopnia? ktoś cos?

Do góry