reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha jeszcze czas na testa. Zrob w pn bete [emoji8]
Mam test First response pregnancy test. Super czuły.
Koleżanka miała fajna krechę na tym teście co teraz robię przy becie ok 5-10 (robiła z krwi dopiero za 2 dni i było 19), także jeśli 12dpo nie mam chociaż 10, to nie ma szans.

Ona miała betę 19 w 19dpo, wiec tez marne szanse na ciąże raczej, prawda?. Zobaczymy jak się rozwinie.

reklama
kas90 Zaszłaś naturalnie czy ze wspomagaczami. A jaką dawkę sterydu brałaś.
Myślisz że w moim wypadku warto go wywalić czy narazie zostawić 10mg czy do 5 zredukować.
marshia Pierw miałam wlew 1DC i w dniu ovu. Po tym jak zaczęły dziać się cyrki z cyklami po sterydzie i zaczęły mi sie skracać do 24 dni zaczęłam brać 2x1 między 8-10 DC. Potem Paśnik zmniejszył mi do 1 butelki (kiedy miałam 16%) nie wiem czemu ale stwierdził że 1 starcza.
Paśnik zgodził się na takie postępowanie, tylko byle intralipid był przed ovu nie po niej.
@dżoasia Bardzo mi przykro.
Nie mam pojecia czy to sterydy czy stres zwiazany z owu. Zaszlam naturalnie w 3 cyklu, wtey wlasnie owu byla w 10dc. Gdybym nie zaszla mialam zmniejszyc z 10mg do 5mg w kolejnych cyklach. A nie zaczelas przypadkiem wiesiolka? Bo ja jeho o to podejrzewałam

@dżoasia :( to niesprawiedluwe vo cię spotkalo :(

Witam, trafiłam tu z tematu ciąża po poronieniu. Mam za sobą dwie ciąże i obie nieduane. Kwiecień tamtego roku i teraz tydzień po zabiegu minie jutro gdyż tym razem prawie się oczyscilam ale wstrzymało się krwawienie. Pierwsza ciąża nim serduszko choć słabe przestało bić miałam dziwne obrzeki i pokrzywke na całym ciele prawie czego nikt nie potrafił wytłumaczyć. Druga ciąża lepiej się rozwinęła serducho biło super i nagle znów umarła dzidzia i zaczęło sie wszystko zamazywać na usg i obie ciążę stwierdzone koło 10tc jednak pierwsza obumarla koło 6może 7tc a druga między 7a8tc. Czekam na wynik histopatologiczny z zabiegu i wypis i dostanę wtedy skierownie do poradni genetycznej. Lekarz (ja zresztą też) obstawia przede wszystkim zespół antyfosfolipidowy. Mi już w pierwszej ciąży nie podobało się że te dziwne obrzęki i uczulenie ale mówili że czasem się zdarza pierwsza ciąża nieudana i badań nie dostałam żadnych a zanim się otrzasnelam trochę bo było mi strasznie źle to już byłam w ciąży po raz drugi. Zastanawiam się czy nie mam też problemu z kwasem foliowym, wtedy brałam czysty kwas foliowy i tak się nagle uczulenie pojawiło i tak lekarka w szpitalu sugerowała że może i że czasem jest mutacja genu mthr czy jakoś tak w każdym razie apropo kwasu ta mutacja. Mam nadzieję że będę mogła Was się doradzać i podpowiedziecie mi co uważacie. Miło mi będzie z Wami pisać.... pozdrawiam serdecznie

kas90 wiesiołka nie brałam. Podejrzewam calcort zamiennik encortonu.
Miałam 1 cykl stymulowany na encortonie potem 2 zwykłe było ok. Potem zmieniłam na calcort i od tego momentu 3 cykl zaczęły sie dziwne rzeczy dziać. W tym cyklu jestem stymulowana Clo i zmieniłam calcort na encorton dawka 10mg w chwili obecnej, zobaczymy kiedy ovu będzie czy znów bedie ukradkiem. I mysle nad odstawieniem sterydu albo zmniejszeniem dawki tylko nie weim czy warto bo przede mną 6 cykli stymulowanych.

@Prymulkax witaj wśród nas ;* wiesz co podstawą jest zrobić badania i mieć obraz sytuacji , dobrze , że ktoś CI doradza w dobrym kierunku , u kogo się leczysz ? ja na początek zrobiłabym wszystko w kierunku zespołu ant. , toczeń , no i pakiet trombofilii skoro nie robiłaś jeszcze ... nie wiem czy coś badałas do tej pory czy nic ? chodzi mi o hormony , tarczyce , etc ?

Ogólnie przed ciazami hormony ok i badalam tarczyce anty tpo też i wtedy ok. W trakcie ciąż tarczycowe też ok. Narazie prowadzi mnie moj gin (nikt znany) i czekam na nfz.na poradnie genetyczną. Dlatego chciałam z Wami się przywitać i rozeznać w temacie bo jestem w tym zielona i chociaż chciałam wiedzieć co do mnie Ci lekarze będą mówić, bo narazie te wszystkie nazwy są dla mnie jak z kosmosu.....

reklama
Do góry