reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha jeszcze czas na testa. Zrob w pn bete [emoji8]
Mam test First response pregnancy test. Super czuły.
Koleżanka miała fajna krechę na tym teście co teraz robię przy becie ok 5-10 (robiła z krwi dopiero za 2 dni i było 19), także jeśli 12dpo nie mam chociaż 10, to nie ma szans.

Ona miała betę 19 w 19dpo, wiec tez marne szanse na ciąże raczej, prawda?. Zobaczymy jak się rozwinie.

reklama
kas90 Zaszłaś naturalnie czy ze wspomagaczami. A jaką dawkę sterydu brałaś.
Myślisz że w moim wypadku warto go wywalić czy narazie zostawić 10mg czy do 5 zredukować.
marshia Pierw miałam wlew 1DC i w dniu ovu. Po tym jak zaczęły dziać się cyrki z cyklami po sterydzie i zaczęły mi sie skracać do 24 dni zaczęłam brać 2x1 między 8-10 DC. Potem Paśnik zmniejszył mi do 1 butelki (kiedy miałam 16%) nie wiem czemu ale stwierdził że 1 starcza.
Paśnik zgodził się na takie postępowanie, tylko byle intralipid był przed ovu nie po niej.
@dżoasia Bardzo mi przykro.
Nie mam pojecia czy to sterydy czy stres zwiazany z owu. Zaszlam naturalnie w 3 cyklu, wtey wlasnie owu byla w 10dc. Gdybym nie zaszla mialam zmniejszyc z 10mg do 5mg w kolejnych cyklach. A nie zaczelas przypadkiem wiesiolka? Bo ja jeho o to podejrzewałam

@dżoasia :( to niesprawiedluwe vo cię spotkalo :(

Witam, trafiłam tu z tematu ciąża po poronieniu. Mam za sobą dwie ciąże i obie nieduane. Kwiecień tamtego roku i teraz tydzień po zabiegu minie jutro gdyż tym razem prawie się oczyscilam ale wstrzymało się krwawienie. Pierwsza ciąża nim serduszko choć słabe przestało bić miałam dziwne obrzeki i pokrzywke na całym ciele prawie czego nikt nie potrafił wytłumaczyć. Druga ciąża lepiej się rozwinęła serducho biło super i nagle znów umarła dzidzia i zaczęło sie wszystko zamazywać na usg i obie ciążę stwierdzone koło 10tc jednak pierwsza obumarla koło 6może 7tc a druga między 7a8tc. Czekam na wynik histopatologiczny z zabiegu i wypis i dostanę wtedy skierownie do poradni genetycznej. Lekarz (ja zresztą też) obstawia przede wszystkim zespół antyfosfolipidowy. Mi już w pierwszej ciąży nie podobało się że te dziwne obrzęki i uczulenie ale mówili że czasem się zdarza pierwsza ciąża nieudana i badań nie dostałam żadnych a zanim się otrzasnelam trochę bo było mi strasznie źle to już byłam w ciąży po raz drugi. Zastanawiam się czy nie mam też problemu z kwasem foliowym, wtedy brałam czysty kwas foliowy i tak się nagle uczulenie pojawiło i tak lekarka w szpitalu sugerowała że może i że czasem jest mutacja genu mthr czy jakoś tak w każdym razie apropo kwasu ta mutacja. Mam nadzieję że będę mogła Was się doradzać i podpowiedziecie mi co uważacie. Miło mi będzie z Wami pisać.... pozdrawiam serdecznie

kas90 wiesiołka nie brałam. Podejrzewam calcort zamiennik encortonu.
Miałam 1 cykl stymulowany na encortonie potem 2 zwykłe było ok. Potem zmieniłam na calcort i od tego momentu 3 cykl zaczęły sie dziwne rzeczy dziać. W tym cyklu jestem stymulowana Clo i zmieniłam calcort na encorton dawka 10mg w chwili obecnej, zobaczymy kiedy ovu będzie czy znów bedie ukradkiem. I mysle nad odstawieniem sterydu albo zmniejszeniem dawki tylko nie weim czy warto bo przede mną 6 cykli stymulowanych.

@Prymulkax witaj wśród nas ;* wiesz co podstawą jest zrobić badania i mieć obraz sytuacji , dobrze , że ktoś CI doradza w dobrym kierunku , u kogo się leczysz ? ja na początek zrobiłabym wszystko w kierunku zespołu ant. , toczeń , no i pakiet trombofilii skoro nie robiłaś jeszcze ... nie wiem czy coś badałas do tej pory czy nic ? chodzi mi o hormony , tarczyce , etc ?

Ogólnie przed ciazami hormony ok i badalam tarczyce anty tpo też i wtedy ok. W trakcie ciąż tarczycowe też ok. Narazie prowadzi mnie moj gin (nikt znany) i czekam na nfz.na poradnie genetyczną. Dlatego chciałam z Wami się przywitać i rozeznać w temacie bo jestem w tym zielona i chociaż chciałam wiedzieć co do mnie Ci lekarze będą mówić, bo narazie te wszystkie nazwy są dla mnie jak z kosmosu.....

reklama
Do góry