reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@nafoczka , Ty też miałaś krwiaka? Popularne to dziadostwo u nas.

A któraś miała łożysko brzeżnie przodujace i czy ono się podniosło?
@smerfik88 , ja tam od razu poszłam na l4. W pracy się stresowałam, nie miałam czasu jeść. Zresztą nawet jakbym od razu nie poszła,to i tak w 9tc pojawił się krwiak i nakaz leżenia.
@dżoasia, ja mam trochę clexane. Jednym opakowaniem bym Cię mogła poratować jak coś. Mam też na zbyciu jeden accofil. Kciuki za dzidziusia !
@dżoł , przykro mi z powodu babci...
@burczuś , jak wyjazd? Wypoczęłaś? :)
Ja mialam w 18tc brzeznie przodujace. Do 21tc sie podnioslo. Mialam do konca tylko na przedniej scianie. Jak sie podnioslo to przestalam sie oszczedzac. Funkcjonowalam normalnie do ostatniego dnia.

Nie pomaga Ci espumisan? Mi gin kazal brac 3x2 i pomoglo. Pozniej bralam raz dziennie az przestalam potrzebowac.
Lactulosum jest dobre ale trzeba brac kilka dni by byl efekt.

reklama
@burczuś to chyba decyzja gina po prostu. Z tego co pamietam @nafoczka nie zachodziła długo, @matylda23 tez przecież nie miała owulacji. Wiec tutaj na pewno był dobry powód. Ty tez przecież długo się starałaś, stad pomysł z aromkiem.
Mi mój gin zaproponiwAl, ze możemy zwiększyć ilościowo szanse, ale zaczęłam analizować temat, dopytałam tego drugiego gina z Invimedu i spec od zapładniania mówi, ze nie. Skoro są naturalne ciaze to nie stymulujemy. Co innego jak nie będzie.
Wiec ja się trzymam, ze skoro owulacje i ciaze są, to w 1 cyklu starań odpuszczę wspomagacze.
Ale będę z kolei cisnęła Pasnika na accofil :).
A tymczasem zobaczymy co wyjdzie u mojego M. W piątek dna plemnika, ogólne, MSOME, testMAR i posiew.

@marshia ja absolutnie nie podważam zasadnosci stymulacji,gdy przez conajmniej pół roku,przy monitoringu cyklu brak ciąży. Pytam właśnie w przypadku,gdy kobieta co cykl to zachodzi... taka pro forma? Czy jednak o coś chodzi?pytam z braku wiedzy...

@Kitki , biorę espumisan od wczoraj 2x2, zwiększę dawkę, dzięki! Moje łożysko jest na tylnej ścianie,takie ponoć ciężej się podnosi...na początku miałam na przedniej.

Dziewczyny ja mam Adsia po lamette. Dr P stwierdzil, ze stymulacja zwiekszymy jakos jajek. Nie zastanawialam sie, bralam. Chociaz mialam swoje owulacje. W 4 cyklu sie udalo. Mialam tez krwiaka w kazdej z ciąż, a z Adamem łożysko brzerznie przodujace, ktore sie podnioslo gdzies ok 20 tc. Ale strachu bylo co niemiara... nasze ciążę nie naleza do.latwych. i mozna na palcach i rąk policzyc, która tutaj bezproblemowo przeszła ciążę. Kazda po drodze albo plamienia, albo krwiaki, skrocone szyjki, krążki, szwy, ciagle coś. Ale dzielnie kazda walczy o swoj cud! Dacie rade dziewczyny.
My dzis wychodzimy. Wczoraj wieczorem dostalam ostatnia dawke sterydow. Tylko ciekawa jestem o ktorej mnie puszcza. M.dzis juz po poludniu jedzie a ja chcialam mu jeszcze obiad przyszykowac.

@Kwiatuszekk23 dzieki za info o lametcie. Dr P mówił o zwiększeniu jakości???? Nie tylko ilości?
Kciuki, żebyś szybciutko wyszła i już tam do końca ciąży nie wtacala.
@dżoł my robimy w invikcie. Na podstawowe, msome i testMAR 1 dxien, na posiew 5, na chromatyne aż 10 :(. Strasznie długo, a on zwlekał od października :(

reklama
Mi dr P mowil, ze zwiekszy tym jakos jajek. A ja z natury nie jestem dociekliwa bo bym.sie wykonczyla psychicznie. Jak kazal, zrobilam. Ciaza z Adamem jest z cyklu z trzema jajami. Wcześniej rosly mi po 2. Z czego przy pierwszej stymulacji pękło tylko jedno.

Do góry