reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dołączam do grupy przerażonych. 5-ty raz napawa mnie autentycznie paniką :( Z jednej strony chcę się starać i być w ciąży, z drugiej tak się boję starań, ze trudno będzie się w tej ciąży znaleźć ;)

reklama
@dżoł a mówisz o wlewach z immunoglobulin? A myślałaś o accofilu? Ja myślałam o tym (straty mamy ma podobnym etapie) nuedtety dziś się dowiedziałam, ze w Invimedzie są tylko dla kobiet z procedurą IUI lub IVF. Dla naturalnych starań nie i nie bardzo mam do kogo z tym iść. Chyba, ze Paśnik byłby w stanie je przepisać, hak radzi mi Pixi. Tylko od niego chyba żadna accofilu nie dostała?
A on się pięknie sprawdził u @matylda23 , @matulkaa i kogoś jeszcze, chociaż już teraz nie pamietam.
@matulkaa przypomjij mi jeszcze czemu Ty miałaś do niego wskazanie?

W ogole mój gin proponuje mi stymulację drobną, żeby pomoc naturze w ilości potencjalnych komórek, ten z Invimedu miwi, ze skoro zachodzę naturalnie to po co i żeby odpuścić, bo jakości nie poprawię stymulacją. Przynajmniej na razie, żeby odpuścić. Co Wy na to?
Ja się zastanawiam nad różnymi rodzajami stymulacji. Bo clo to nie wiem w sumie co to, ale lametta i inne typu aromek robią jedynie tyle ze blokują receptory estradiolu w organizmie, wiec tam gdzie się on wytwarza - w jajnikach, nie jest odbierany przez receptory w organizmie tylko zostaje sobie na miejscu. Wiec wnioskując zostaje go więcej dla jajek. Co znowu jednak wydaje się ze ma związek z ich jakością.. ja przy stymulacji do ivf zawsze miałam jakieś mikro ilości estradiolu,nieadekwatne do ilości jajek. Wiec ja jednak myśle ze trochę ta stymulacja np lametta na coś pomaga.

Na innym forum dziewczyn kilka dostało accofil u Pasnika. Jedna kirów nie robiła ale za to przez >10 lat staran naturalnych nigdy nie była w ciąży wiec pewnie założył problem w zagnieżdżaniu, ze to pomoże. Pierwsze ivf i pierwszy transfer jej się z accofilem udał.

@mickey*, super ze jajowody drożne!

@nafoczka , Ty też miałaś krwiaka? Popularne to dziadostwo u nas.

A któraś miała łożysko brzeżnie przodujace i czy ono się podniosło?
@smerfik88 , ja tam od razu poszłam na l4. W pracy się stresowałam, nie miałam czasu jeść. Zresztą nawet jakbym od razu nie poszła,to i tak w 9tc pojawił się krwiak i nakaz leżenia.
@dżoasia, ja mam trochę clexane. Jednym opakowaniem bym Cię mogła poratować jak coś. Mam też na zbyciu jeden accofil. Kciuki za dzidziusia !
@dżoł , przykro mi z powodu babci...
@burczuś , jak wyjazd? Wypoczęłaś? :)

Ostatnia edycja:
@nafoczka nie wiedzialam ze nie można [emoji23]Oki to nie pytam juz [emoji23] wynajdę coś w internetach .

No tak czytając historie zakończone sukcesem to większość jednak po stymulacji

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@burczuś , odpoczywam,odpoczywam..nie miałabym odwagi inaczej :) tylko okropnie się męczę z wzdęciami...brzuch ogromny,espumisan nie pomaga. Do tego zaparcia.. i laktuloza też średnio daje radę. Może po kilku dniach brania będzie poprawa. Mam nadzieję :)

reklama
@matylda23 moja siostra na problemy gastryczne w ciąży dostała magnez...pomagał jej:)
Dziewczyny. Weźcie mnie oświećcie..skoro ktoś zachodzi ,to w jakim celu cykl się stymuluje??

Do góry