reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się Panienki, po weekendowej przerwie ;) Jak zwykle, początek tygodnia dużo pracy, a jutro wyjeżdżam na dłuższy weekend odpoczynkowy więc znowu mnie nie będzie.

Pytanko do Was - bardzo proszę o odpowiedź ;*
Byłam w 15dc u gina (to było przed owu) endometrium wg. niego miało 8mm, byłam na kontroli znowu w 21dc (ale niestety w zastępstwie był inny gin:/) i zmierzył endo i niby miało 7,7 mm (po owu już, bo owu u mnie wypada 19/20dc). Jak to mozliwe??? Czy endo mogło w ogóle nie urosnąć przez 6 dni, a nawet zmaleć??? Doradźcie proszę z doświadczenia, bo strasznie mnie to męczy :(

Byłam w ogóle wczoraj na badaniach krwi. Na koniec października TSH miałam 0,4 i w grudniu zaczęłam się mega źle czuć (stale zmęczona, senna, rozdrażniona, itd) i postanowiłam (sama sobie), że będę brać 1 dnia całą tabletkę letrox, drugiego 1/2 i tak na zmianę... Bałam się, że robi mi się nadczynność. Ciągnęłam tak 3 tyg... Wczoraj zrobiłam TSH i jest 2,7 :/ Kuźwa... stale coś. Wracam do dawkowania codziennie 1 tabl. Eh....

@roxie123 - masz rację, coś tu ostatnio trochę doliniasto, dawać nowe szczęśliwe brzuszki! ;)
@czarna_mala - to pij izytol, kochana, pij!
@bertha - ja nie mam dzidzi, więc też staram się o 1...
@Maciejka78 - leż, kochana, pachnij i wypoczywaj! ;* nie nadwerężaj się proszę!
@dżoł - uśmiałam się "cos mi sie popierdolilo w glowie i nie moge sie doczekac nastepnego okresu zeby moc sie starac" - może to najlepsze podejście w tej sytuacji? :) Dobrze, że nie wpadłaś w żadną depresję itd.
@dżoasia - trzymam nieustannie kciuki! ;*
@dżoł - przykro mi z powodu babci, u nas też babcia mojego męża w ciężkim stanie w szpitalu od ponad tygodnia...
@marshia - napisałabym to, co @smerfik88 "możemy przybic sobie piątkę.... Chcę a się boję.... Ale kochana kto nie ryzykuje ten nie pije szampana... Damy radę musimy...." - 100% słowem w sedno!

@Kwiatuszekk23 kochana dobrze , że wychodzisz juz też miałaś tak ciepło w piczce jak Ci podawali zastrzyk brrr

@nafoczka kochana chlebek jest super mój mąż mówił że on nie będzie go jadł bo dietetyczny ale jak ukroił kromkę to powiedział , że zmienia zdaniem i będzie jadł chlebek jest chrupki z zewnątrz i mokry w środku polecam. Jak się czujesz kochana jak syn tym razem o statszaka zapytam

@marthi myślę, że źle ci zmierzył endo . To właśnie przykład , że co ręką to inny pomiar. Staraliście się?

@burczuś jak się czujesz?

@dżoasia nieustannie trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 - Chyba mój nick z Marshią pomyliłaś? ;) Kurcze no ten lekarz zrobił na mnie b. złe wrażenie, to fakt. Do tego stopnia, że jak pytałam go np. o jego opinie nt. sterydów czy głupiego clexane to nie miał zdania. Upierał się jednak, ze może poraniałam przez mthfr... Nie wiem, może to jakiś nieuk był, albo studenciak, bo wyglądał na niewiele niż 30+... aczkolwiek nie wiem co myśleć. Nie chce mi się wierzyć by to się tak zmniejszyło i nic nie urosło? Winiacza piłam codziennie po 1-2 lampki, jadłam orzechy, suszone morele czasem i co? Działałoby na odwrót? :D No... reasumując, wkurzył mnie do tego stopnia, ten Pan Doktorek, że jak zapytałam ile płacę, a on powiedział ile zwykle płacę u tego lekarza, którego zastępuje, to powiedziałam "no wie Pan, ostatnio płaciłam 100 zł, ale to była prawdziwa konsultacja, a nie takie... "nie mam zdania/nie mam opinii" :D a on siedzi, siedzi, patrzy na mnie i mówi "no dobrze, to będzie 30 zł" :D Daje mu 50 zł, a on z uśmiechem na twarzy "przykro mi nie mam jak wydać", a ja mu na to "nic nie szkodzi, proszę dać te 5 dych, rozmienię gdzieś i zaraz Panu przyniosę te 30 zł". S*ka ze mnie, wiem...ale za niewiedzę i nierzetelność nie lubię płacić. I tak się z nim więcej MAM NADZIEJĘ nie spotkam :D

@Kitki , biorę espumisan od wczoraj 2x2, zwiększę dawkę, dzięki! Moje łożysko jest na tylnej ścianie,takie ponoć ciężej się podnosi...na początku miałam na przedniej.
Kurcze to trzymam kciuki zeby jednak sie podnioslo

@Marthi - haha ale nagadalas temu doktorkowi. Brawo za odwage!

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 - no wkurzył mnie, z tą swoją ociągłością, niewiedzą, i pitoleniem, że, np. homocysteina nie ma znaczenia... :/ Co do MTHFR - zgodzę się, to może być jedna z przyczyn, gdzieś też czytałam, ze od tego jest większe prawdopodobieństwo wad genetycznych (u mnie się zdarzyła), ale poleganie tylko na tym jednym badaniu i nieskomentowanie nawet ANA, jest dla mnie mało zrozumiałe. On nawet chyba nie wiedział, co to jest ANA... Łiii tam.
Jaką masz odmianę tego MTHFR?

@Kitki - nie dziękuję ;p !

Ostatnia edycja:
@dżoł przykro mi z powodu babci , ale chyba tak jest ze ktoś musi umrzeć żeby ktoś się mogl narodzić
@Kwiatuszekk23 rosnijcie zdrowo ;* mi P w książce jakieś po angielsku pokazywał ze lametta działa na jajka @marshia więc może coś w tym jest coś jak bertha opisywała nie wiem ale wiele kobiet ma dzieci po tym . I &&& za badania żołnierzy!
@Marthi to tsh faktycznie do zbicia . Ooosz co za pajac tępy [emoji23] brawo Ty!
@matylda23 dziewczyny piszą ze im się podniosło y u Ciebie tez tak będzie ;*
@Porzeczka1234 widzę ze chlebek posmakowal [emoji4][emoji4][emoji4] ja dzisiaj znowu piekę bo zjedliśmy już

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 - no wkurzył mnie, z tą swoją ociągłością, niewiedzą, i pitoleniem, że, np. homocysteina nie ma znaczenia... :/ Co do MTHFR - zgodzę się, to może być jedna z przyczyn, gdzieś też czytałam, ze od tego jest większe prawdopodobieństwo wad genetycznych (u mnie się zdarzyła), ale poleganie tylko na tym jednym badaniu i nieskomentowanie nawet ANA, jest dla mnie mało zrozumiałe. On nawet chyba nie wiedział, co to jest ANA... Łiii tam.
Jaką masz odmianę tego MTHFR?

@Kitki - nie dziękuję ;p !
Zgadza się wiem o czym piszesz jeśli chodzi o niewiedzę dlatego tak trudno znaleźć nam dobrego zwykłego gin bo my "niestety" nie raz mamy większą wiedzę w temacie badań niż ci ginekolodzy od "łatwych ciąż". Kochana ja mam mthfr A1298C i 677T heterozygotki Pai nie badałam także nie wiem może mam moja babcia zmarła na wylew pare lat temu i dowiedziałam się ,że jedna wysoką ciążę poroniła dwójkę urodziła i wcześniaka 7 miesiąc także myślę , że te geny mam od mamy niestety. Także wypytujcie w rodzinie ja teraz zaczełam drążyć i się ździwiłam

reklama
Ja tez mam od mamy... moja prababcia nie mogła mieć dzieci miała tylko moją babcię , za to babcia miała 7demke dzieci . Ale tak juz najmlodsza siostra mojej mamy kilka krotnie poronila zanim miała 2jke . Kolejno moja kuzynka poronila kilka razy ma 2 chłopców no i ja teraz ... więc się wszystko ciągnie przez geny na kogoś zawsze padnie .
Tylko nikt się nie badał oprócz mnie ... kuzynka ostatnio odkryła ze ma toczeń ale ze względu na ból mięśni i stAwów

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry