reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Kruszka - no właśnie pierwszy raz...Chociaż nie powiem, że z tą chromatyną pomysł kołatał mi się od roku po głowie, wtedy miromirka się tu udzielała i oświeciła mnie, że jest takie badanie.....
Ah, gdybyśmy go zbadali wcześniej sporo byśmy zaoszczędzili stresu. Ale no cóż.
Teraz trzeba albo zawalczyć, albo się poddać....

MagdaCH a byliście z mężem u androloga? My też mieliśmy na początku słabe parametry jeśli chodzi o prawdliwa budowe plemnikow ale szybko udalo nam sie je poprawic. Luźne bokserki, basen 3 razy w tyg, dużo antyoksydantow (pol szklanki soku wyciskanego z owocow pilismy przed kazdym posilkiem) do tego Maca i androvit. Po 3 msc budowa była juz w normi 4 proc.

Iris 34 - dzięki za info.Mąż dostaje już witaminki -dzielnie je łyka:). Chcemy za 2 tygodnie powtórzyć badanie w innej klinice bo tam upatrzyliśmy androloga, który ma niezłe opinie. A wiem, że chce wyniki ze swojego laboratorium. Najbardziej martwi mnie ten test fragmentacji DNA i w związku z tym skłaniam się ku in vitro z PGD. Dwa lata walczymy o ciążę i serio nie mam ochoty czekać lata na poprawę parametrów, tym bardziej że te DNA nie jest łatwe do poprawienia.A ja właśnie skończyłam 34 lata i serio czuję się mocno wyczerpana.....
Mąż nie pije, nie pali, na basen chadza regularnie.....W badaniach ilość wyszła spora, ruch świetny ale ta morfologia to już po bandzie leci.

MagdaCH u nas było tak samo. Maz nie pije, nigdy nie palił uprawiał sport. Tylko za dużo jeździł na rowerze i dr kazal trochę ograniczyc. Wydaje mi się ze te soki pomogły. Moja koleżanka podsunela mi ta terapię kiedy po 7 latach starań w koncu zaskoczyla po 3 msc picia sokow. Urodziła zdrowego chlopaka tuz przed swoja 40. ;)
Ja tez mam 34 lata, niskie amh i czuję, że nie mam na co czekać , ale ona jest przykładem ze wszystko może się zdarzyć :)

Iris - to my też dołączymy soki. Słyszałam o nich wcześniej, że pomocne ale że tak bardzo....Może i nam pomoże.
Sam wiek jakoś mnie nie przeraża, ale od 7 lat jakoś tak ze wszystkim pod górę. JA po prostu czuję się wyczerpana....
No nic od jutra wdrażam kurację sokową:)
A nie pamiętasz jaką mąż miał morfologię przed kuracja? U nas tylko lichutki 1 %.
Mąż też jeżdzi dużo na rowerze, ale tylko od wiosny do września? czy to też miało wpływy????

Moze kuracja nie pomoże nie wiadomo jak ale i nue zaszkodzi :) js się uzaleznilam i brakuje mi trochę świeżych soków. Aha a żeby działały haj najlepiej trzeba wypic w ciągu max 10 min od wycisniecia. Ja się w tą kuracje mocni nie wciagnelam. Mam sokowirowke ale moja kolezanka kupowała wyciskarke. Podobno nie zabija dzialania enzymow. Ja stwierdzilam ze same witaminy to juz dużo a zeby uchronic enzymy przed temperatura z tarczy z sokowirowki schladzalismy najpierw owoce w lodowce.
Rozumiem ze jesteś wyczerpana. Po tylu latach nue ma co się dziwić. Moze potrzebujecie trochę przerwy?
Mój mąż przed kuracja miał 2proc , po miesiącu skoczylo do 4 . Więcej badań nie robilismy. A soki pijemy z przerwami od roku.
Co do roweru to moja poprzednia pani dr mowila ze to ma duzy wplyw, bo jest nacisk i przegrzewanie moszny. Zakazała tez trzymac komputera na kolanach i telefonu w kieszeni.

Ostatnia edycja:
reklama
Alusia - kciuki zaciśnięte! A z tą betą to jest różnie... mi w szpitalu spadła,a na drugi dzień poszła w górę i było serduszko.. więc jak widać.. wszystko się może zdarzyć. Myślimy pozytywnie :*

Do góry