reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka tez wydaje mi sie to dziwne ale co zrobic.. jakas paranoja.. a moze faktycznie za malo pobrali jej? Ponoc na jakies jedno badanie zabraklo.. nie wiem dokladnie o co chodzi..

reklama
Misiejku - Jaśko piękny, do schrupania. Fajnie, że juz w domu a laktacja pomału się rozkręci.

nafoczka
- to świetny wynik histero. Przynajmniej jedna rzecz wykluczona.

Iris 34
- trzymam kciuki. I tak jak dziewczyny piszą - obecność krwiaka o niczym nie przesądza. Wierz w tego maluszka, a będzie dobrze.
Jeden cud już się zdarzył, zdarzy się i drugi... Trzymam mocno Za Was kciuki.

Alusia -czekam na piękne wieści od Ciebie. Odświeżam i odświeżam stronę...

Nut4nut - a jakże,wszystkie się doczekamy:)

Gabi - wiem, że taki wynik przeraża i paraliżuje. Z genetyką jak z loterią, nawet u zdrowych ludzi o prawidłowych kariotypach może dojść do błędu na podczas podziału.

A u nas mało ciekawe wieści - chyba mamy jedną z przyczyn. Mąż zbadał nasienie i ma wszystkie parametry świetne, ale... tylko 1 % plemników o budowie prawidłowej. Ponadto chromatyna plemnikowa - test fragmentacji dość wysoki, chociaż jeszcze w normie. Spowodowało to zmianę planów - z wlewów i immunologa na klinikę leczenia niepłodności i in vitro.... Będziemy powtarzać jeszcze wyniki, bo jak się okazuje przy takich parametrach ja nie powinnam być w ciąży nigdy.... nawet do insemki nasienie za słabe. No cóż mój ginekolog znów miał rację....

Olusiu o ile zrozumiałam to Ona ma brać lutkę zaraz po transferze, tak?? Normalnie jest tak że progesteron przyjmuje się jakieś 2-3 dni po owulacji czyli już po zapłodnieniu, ale jeśli to in vitro i wprowadzany już jest zarodeczek to myślę że jak najbardziej.

Alusiu ja też czekam na wieści:)

Dzisiaj tylko tak szybciutko.... I tylko o sobie , przepraszam... Padam z emocji...

Beta z pon 5033 i tutaj poważnie się zmartwiłam... W ostatni czwartek była 2410 :/

Prof. Ok, ponowił receptę na leki, nic nowego nie wprowadził, do encortonu się jednak nie przyznałam bo i tak patrzyl na mój segregator badań jak na dziwoląga... Dał do zrozumienia ze teraz kwestia genetyki tylko może namieszać, a jak będzie chciała napieszac tzn dzidzia odziedziczyła translokację chromosomów po tatusiu no to cóż niczym tego nie poprawimy...

Teraz czekam na usg w czwartek, i obym zobaczyła tam serduszko (proszę o modlitwy, kciuki, dobre fluidy i wszystko co możecie dziewczyny dać...)

Ostatnia edycja:
Oj a ja zrozumiałam, że miałaś mieć dzisiaj usg. w takim razie musimy wytrzymać do czwartku :*
Ile tego encortonu bierzesz na własną rękę?

Ostatnia edycja:
enya81 teraz chodzi o to zeby miala cykl normalnie... bo ma nie regularne cykle.. ma brac od 16 dc do 25 dc lutke , 22 dc ma miec scraching czyli juz w trakcie brania lutki.. potem ma lutke odstawic i czekac na @ i od 2dc ma brac estrofem... wydalo mi sie ze lutke ma brac po scrachingu a nie przed... ale tak jej lekarka powiedziaal..jak myslisz w tym przypadku moze byc tak brana lutka? :tak:i to nie ebdzie mialo wplywu na transfer w kolejnym cyklu.. ta lutka nie spowoduje ze ta biopsja nie wyjdzie czy cos takiego...?

alus.ia12 kciuki za wizyte i za serduszko !!:tak:

Ostatnia edycja:
Alusiu ja znam niejedna z tego forum co beta szla pomalu potem.serce bilo pozbo lub pomalu a dzis juz prawie w polowce jak nie urodzily. Bedzie dobrze mysl pozytywnie i beta niejest wyznacznikiem pozytywnej ciazy.
To czekamy na piekne serduszko

reklama
Alus.ia Myszko nie martw się. Poszukaj na necie calculator doubling time i tam sprawdz czy beta vdobrze przerasta. Tam jest wszystko ładnie rozpisane. Nasi lekarze to tylko bu chcieli aby bety się podwajaly co 48h a tak nie musi się dziać. Ciąża to nie matematyka. Trzymam kciuki za usg ;) buziaki

Do góry