reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś kciuki za wizytę już kiedyś tu.pisałam, że jak byłam w ciąży to w pierwszym trymestrze przed wizytami odpuszczały wszystkie objawy w drugim trzecim trymestrze z nerwów mała się przestawała ruszać przed wizytami nie dość że na usg pani dr mówiła mi ,że ona się boi i ja straszę to jeszcze musiałam jeździć częściej na ktg. Będzie dobrze zobaczysz

@magda1208 kochana to dobre wieści cieszę się że profesorek nie napierał na in vitro i wszystko wytłumaczył teraz musi się udać ❤❤❤

@roxie123 amh dobre ja mam 3,1 a 33 lata w tym roku także wniosek mamy taki że wszystko trzeba badać bo nie wszystko idzie w parze z naszą metryką. Myślę, że samo amh nie ma wpływu na jakoś jajek tu potrzebne kilka wyników aby to ocenić poprawcie mnie jeśli się mylę

@mokka25 kochana dobrze że już lepiej jesteś dzielna ja nigdy się nie odważyłam bez zabiegu bałam się , że nie dam rady psychicznie

@bobasek1990 sprawdziłam , że w tych dok wyszły niskie trisomie i prawdopodobieństwo porodu przed 34 tygodniem ciąży 1:280 i to wszystko u mnie przepływy maciczne zawsze były dobre prof. tego pilnował bo ja straciłam ciążę w 26 tygodniu. Co Masz dokładnie napisane?

@mickey* kciuki za drożność i oby po tym zabiegu udało się zajść i donosić oby to był twój rok ❤❤❤

@Destino @funia @matulkaa @Maciejka78 Jak się czujecie?

@mała79 jakie decyzje u Ciebie?

@czarna_mala kiedy idziesz po dzieci bo coś przypominam sobie że w styczniu

Jak się czuje mama bliźniaków ?????:p

Pozdrawiam wszystkie serdecznie

reklama
@dżoasia jasne zeob to badanie.
Widzialam ,ze test dna robi na pewno wysylkowo z wymazu,u mnie w labie mozna tez z krwi.
Nie wiem tylko ktory dokladniejszy

@bobasek1990 ja w koncu jestem na acardzie 75 mg do konca.
Ale dlugo sie wachalam czy nie brac 150z
Jesli masz slabsze przeplywy i lekarz Cie naklania to ja bym brala.

@burczuś juz niedlugo [emoji8] ps ja tak jak @iveo zawsze sraczka przed wizyta[emoji16]
I to tak do 25 tygodnia spokojnie[emoji38]

@Porzeczka1234 ja czuje sie dobrze[emoji4]chata posprzatana,na przyjscie malutkiej jestem gotowa[emoji4]na tyle na ile sie da byc gotowa[emoji5]nie wiem czy bede umiala sie zajmowac ale ten instyknt chyba sam przyjdzie .
A tak poza tym ,ze wczoraj strasznie bolala mnie glowa ,gardlo i pojawil sie katar to oki,dzis juz troszke lepiej.
A Ty kochana jak sie masz?[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@magda1208 - myślę, że wizyta budująca. Te wady to może faktycznie okropny zbieg okoliczności i pech... Chciałabym w to wierzyć, bo sama miałam wadę genetyczną w drugiej...

@mokka25 - ja I poronienie miałam w domu, dość niespodziewanie... 30 min siedziałam na toalecie i leciało wtedy ze mnie mnóstwo krwi... potem się zabezpieczyłam podpaskami i do szpitala... ale tam już mało leciało, to co miało pójść poszło w domu... choć i tak zbieg musieli mi zrobić ;/

@roxie123 - ja też kiedyś badałam to SHGB i nie ogarniam. Jeden gin mi to zlecił, drugi powiedział, że zupełnie nie potrzebnie to badałam bo coś tam... Masakra. O co chodzi z tym badaniem? Po co się je zleca?

@burczuś - powodzenia!

Dziewczyny, ile dni po okresie zdarza Wam się takie brudzenie"/"plamienie"? Mi jak po 3 dniach (mniej więcej), skończy lecieć żywa krew, przez kilka dni (3-4) jeszcze plamię. Czy to normalne? Kilka razy miałam już badane bakterie, grzyby i inne badania pochwy robione i wyniki ok, ale trochę mnie to niepokoi po każdym okresie. Może taka moja natura... ?

. Ponoc ukryta celiakia jest czesta przyczyna poronien. Nie robilam pod tym katem badan ale chyba zrobie jak sie uda zajsc i juz nie bede wytrzymywala na bg.
I w tym momencie mnie olsnilo - wy sie dziewczyny badalyscie pod tym katem?? Roxie, Olaa, Mokka, Bertha i inne????

Ja robiłam. Zrobiłam ze strony testDNA pakiet po poronieniu i tam oprócz mthfr, pai, vr2, v leiden itp były wlansie tez te celiakiowe sprawy.

Czarna mała, kiedy transfer???

@Porzeczka1234 spiaca krolewna otworzyla wlasnie oczy;) poza tym jakichkolwiek objawow brak, no moze sutki wrazliwe, ale poza tym cisza. Ostatnio mialam kilka malenkich "objawow" dajacych nadzieje wiec latwiej bylo czekac, a teraz doopa...
@Funia90 wlasnie chyba tylko tez wymaz pozostaje bo z krwi chyba trzeba robic przed odstawieniem glutenu :/
@burczuś wszystkie kciuki dzis dla Ciebie!
@Marthi u mnie takie plamienia czasem sie przeciagaja do tygodnia, wczesniej myslalam ze to przez polipa w macicy ale po wycieciu go tez tak mam

Milego dnia dla Was wszystkich:)

@Funia90 będziesz umiała zobaczysz ja umiałam to i Ty będziesz wiedziała jak obrabiać Joanne. U nas walka o przestawienie całkowite na cyca jestem dzielna i nie daję się mimo płaczu jest 2:0 dla mnie haha. Poza tym po przedstawieniu wszystkie dolegliwości brzuszkowe poszły w niepamięć i to dla mnie dodatkowa motywacja mimo nieprzespanych nocy codziennie.

@Marthi ja mam te plamienia szukałam przyczyny jak i ty ale nie ma po prostu chyba taka uroda

@dżoasia po prostu niunie sutki mamie smyrają będzie dobrze wierzymy i czekamy aż maleństwa się wgryzą na dobre :*

reklama
@Porzeczka1234 spiaca krolewna otworzyla wlasnie oczy;) poza tym jakichkolwiek objawow brak, no moze sutki wrazliwe, ale poza tym cisza. Ostatnio mialam kilka malenkich "objawow" dajacych nadzieje wiec latwiej bylo czekac, a teraz doopa...
@Funia90 wlasnie chyba tylko tez wymaz pozostaje bo z krwi chyba trzeba robic przed odstawieniem glutenu :/
@burczuś wszystkie kciuki dzis dla Ciebie!
@Marthi u mnie takie plamienia czasem sie przeciagaja do tygodnia, wczesniej myslalam ze to przez polipa w macicy ale po wycieciu go tez tak mam

Milego dnia dla Was wszystkich:)

Dzisiaj 3dpt? Miała blastki tak?
A jakie miałaś objawy poprzednio?

Do góry