reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś kciuki za wizytę już kiedyś tu.pisałam, że jak byłam w ciąży to w pierwszym trymestrze przed wizytami odpuszczały wszystkie objawy w drugim trzecim trymestrze z nerwów mała się przestawała ruszać przed wizytami nie dość że na usg pani dr mówiła mi ,że ona się boi i ja straszę to jeszcze musiałam jeździć częściej na ktg. Będzie dobrze zobaczysz

@magda1208 kochana to dobre wieści cieszę się że profesorek nie napierał na in vitro i wszystko wytłumaczył teraz musi się udać ❤❤❤

@roxie123 amh dobre ja mam 3,1 a 33 lata w tym roku także wniosek mamy taki że wszystko trzeba badać bo nie wszystko idzie w parze z naszą metryką. Myślę, że samo amh nie ma wpływu na jakoś jajek tu potrzebne kilka wyników aby to ocenić poprawcie mnie jeśli się mylę

@mokka25 kochana dobrze że już lepiej jesteś dzielna ja nigdy się nie odważyłam bez zabiegu bałam się , że nie dam rady psychicznie

@bobasek1990 sprawdziłam , że w tych dok wyszły niskie trisomie i prawdopodobieństwo porodu przed 34 tygodniem ciąży 1:280 i to wszystko u mnie przepływy maciczne zawsze były dobre prof. tego pilnował bo ja straciłam ciążę w 26 tygodniu. Co Masz dokładnie napisane?

@mickey* kciuki za drożność i oby po tym zabiegu udało się zajść i donosić oby to był twój rok ❤❤❤

@Destino @funia @matulkaa @Maciejka78 Jak się czujecie?

@mała79 jakie decyzje u Ciebie?

@czarna_mala kiedy idziesz po dzieci bo coś przypominam sobie że w styczniu

Jak się czuje mama bliźniaków ?????:p

Pozdrawiam wszystkie serdecznie

reklama
@dżoasia jasne zeob to badanie.
Widzialam ,ze test dna robi na pewno wysylkowo z wymazu,u mnie w labie mozna tez z krwi.
Nie wiem tylko ktory dokladniejszy

@bobasek1990 ja w koncu jestem na acardzie 75 mg do konca.
Ale dlugo sie wachalam czy nie brac 150z
Jesli masz slabsze przeplywy i lekarz Cie naklania to ja bym brala.

@burczuś juz niedlugo [emoji8] ps ja tak jak @iveo zawsze sraczka przed wizyta[emoji16]
I to tak do 25 tygodnia spokojnie[emoji38]

@Porzeczka1234 ja czuje sie dobrze[emoji4]chata posprzatana,na przyjscie malutkiej jestem gotowa[emoji4]na tyle na ile sie da byc gotowa[emoji5]nie wiem czy bede umiala sie zajmowac ale ten instyknt chyba sam przyjdzie .
A tak poza tym ,ze wczoraj strasznie bolala mnie glowa ,gardlo i pojawil sie katar to oki,dzis juz troszke lepiej.
A Ty kochana jak sie masz?[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@magda1208 - myślę, że wizyta budująca. Te wady to może faktycznie okropny zbieg okoliczności i pech... Chciałabym w to wierzyć, bo sama miałam wadę genetyczną w drugiej...

@mokka25 - ja I poronienie miałam w domu, dość niespodziewanie... 30 min siedziałam na toalecie i leciało wtedy ze mnie mnóstwo krwi... potem się zabezpieczyłam podpaskami i do szpitala... ale tam już mało leciało, to co miało pójść poszło w domu... choć i tak zbieg musieli mi zrobić ;/

@roxie123 - ja też kiedyś badałam to SHGB i nie ogarniam. Jeden gin mi to zlecił, drugi powiedział, że zupełnie nie potrzebnie to badałam bo coś tam... Masakra. O co chodzi z tym badaniem? Po co się je zleca?

@burczuś - powodzenia!

Dziewczyny, ile dni po okresie zdarza Wam się takie brudzenie"/"plamienie"? Mi jak po 3 dniach (mniej więcej), skończy lecieć żywa krew, przez kilka dni (3-4) jeszcze plamię. Czy to normalne? Kilka razy miałam już badane bakterie, grzyby i inne badania pochwy robione i wyniki ok, ale trochę mnie to niepokoi po każdym okresie. Może taka moja natura... ?

. Ponoc ukryta celiakia jest czesta przyczyna poronien. Nie robilam pod tym katem badan ale chyba zrobie jak sie uda zajsc i juz nie bede wytrzymywala na bg.
I w tym momencie mnie olsnilo - wy sie dziewczyny badalyscie pod tym katem?? Roxie, Olaa, Mokka, Bertha i inne????

Ja robiłam. Zrobiłam ze strony testDNA pakiet po poronieniu i tam oprócz mthfr, pai, vr2, v leiden itp były wlansie tez te celiakiowe sprawy.

Czarna mała, kiedy transfer???

@Porzeczka1234 spiaca krolewna otworzyla wlasnie oczy;) poza tym jakichkolwiek objawow brak, no moze sutki wrazliwe, ale poza tym cisza. Ostatnio mialam kilka malenkich "objawow" dajacych nadzieje wiec latwiej bylo czekac, a teraz doopa...
@Funia90 wlasnie chyba tylko tez wymaz pozostaje bo z krwi chyba trzeba robic przed odstawieniem glutenu :/
@burczuś wszystkie kciuki dzis dla Ciebie!
@Marthi u mnie takie plamienia czasem sie przeciagaja do tygodnia, wczesniej myslalam ze to przez polipa w macicy ale po wycieciu go tez tak mam

Milego dnia dla Was wszystkich:)

@Funia90 będziesz umiała zobaczysz ja umiałam to i Ty będziesz wiedziała jak obrabiać Joanne. U nas walka o przestawienie całkowite na cyca jestem dzielna i nie daję się mimo płaczu jest 2:0 dla mnie haha. Poza tym po przedstawieniu wszystkie dolegliwości brzuszkowe poszły w niepamięć i to dla mnie dodatkowa motywacja mimo nieprzespanych nocy codziennie.

@Marthi ja mam te plamienia szukałam przyczyny jak i ty ale nie ma po prostu chyba taka uroda

@dżoasia po prostu niunie sutki mamie smyrają będzie dobrze wierzymy i czekamy aż maleństwa się wgryzą na dobre :*

reklama
@Porzeczka1234 spiaca krolewna otworzyla wlasnie oczy;) poza tym jakichkolwiek objawow brak, no moze sutki wrazliwe, ale poza tym cisza. Ostatnio mialam kilka malenkich "objawow" dajacych nadzieje wiec latwiej bylo czekac, a teraz doopa...
@Funia90 wlasnie chyba tylko tez wymaz pozostaje bo z krwi chyba trzeba robic przed odstawieniem glutenu :/
@burczuś wszystkie kciuki dzis dla Ciebie!
@Marthi u mnie takie plamienia czasem sie przeciagaja do tygodnia, wczesniej myslalam ze to przez polipa w macicy ale po wycieciu go tez tak mam

Milego dnia dla Was wszystkich:)

Dzisiaj 3dpt? Miała blastki tak?
A jakie miałaś objawy poprzednio?

Do góry