reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane, to co przeżyłam dwie godziny temu nie jestem w stanie opisać. Nie ma slow, które opisałyby to jak się czułam, jak potwornie bolał mnie brzuch. Od rana zjadłam 16-18 tabletek, dokładnie już nie pamietam. Słabłam na zmianę z dreszczami. Bol to jakby coś w środku chciało mi rozerwać macice i parło na dol. Zgadzam się z @roxie123, ze poród chyba byłby mniej bolesny. Cieszę się, ze leżąc już tak bardzo nie boli, natomiast wstać nie mogę, bo ból robi się intensywniejszy. Nie przypominam sobie, żeby tak mocno mnie bolało przy pierwszym poronieniu. Zakończyło tez się oni wcześniej, być może u mnie to miało wpływ.

Co do cytokin, na ostaniej wizycie docent Paśnik zwrócił na nie uwagę najbardziej, zapytał o to czy choruje i powiedział, ze leczenie zaproponuje na następnej wizycie, ponieważ nie miałam wszystkich badań.

reklama
@bertha co by nie było niech Cię odblokuje a później bobas niech wskoczy i zablokuje na 9 mies ;*

@mokka25 chodziło mi o to że porod nawet jak boli to później jest nagroda a tu lipa męka i tyle :/
Wiem co przeszłas ja tak miałam w drugiej ciąży... slablam było mi niedobrze wszystko na raz ból nie do opisania dz wonilam do lekarza bo nie wiedziałam co robić czy to normalne...eh różnie organizm reaguje . Ja nawet nie chce wspominać bo ciarki .
Biochemiczne teraz nie bolały tak mocno jak solidny okres tabletki pomagały za to jak był zarodek to koszmar ...
Z każdym.dniem będzie lepiej fizycznie ;* ale za kilka dni idź na usg
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 dobra duszyczko, jestem umówiona na 12.01. do gina. Wierze, ze bardzo cierpiałas. Wiesz, ale tak sobie myśle, ze kiedyś będziemy szczęśliwe. Najszczęśliwsze na świcie

@dżoasia czekamy na Dzoasie juniorke hahah fajne[emoji4]
Oo a sama korzystasz z tej diety? Fajne tylko dosc drogie:/

@bobasek1990 u mnie od 12 tc mowili,ze dziewczynka a potem na kazdym usg nogi szeroko rozlozone za to buzie pokazac pffff[emoji4]

@magda1208 czyli w sumie pozytywne wiesci.
Kochana mam nadzieje,ze teraz szczescie sie do Was usmiechnie [emoji8][emoji8][emoji8]

@burczuś kciuki[emoji4]

@mokka25 jak sie trzymasz?
Ja ronilam w 10/11 tyg i mnie nie bolalo nic oprocz serca ale krwi bylo ogromnie duzo.
Tule do serducha

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Funia ja chcac nie chcac musze korzystac, w sensie wszystkiego probowac bo jestem szefem kuchni ale minus jest taki ze przez to nie ma mowy o regularnosci posilkow, zreszta mamy kilka wariantow diet, wiec probowac musze 5 dan niekiedy w 4-5 wersjach i to po kilka razy - czyli szewc w dziurawych butach chodzi. A aktualnie po transferze wyleguje sie w domu i przeszlam na jakis czas na bezglutenowa. Ponoc ukryta celiakia jest czesta przyczyna poronien. Nie robilam pod tym katem badan ale chyba zrobie jak sie uda zajsc i juz nie bede wytrzymywala na bg.
I w tym momencie mnie olsnilo - wy sie dziewczyny badalyscie pod tym katem?? Roxie, Olaa, Mokka, Bertha i inne????

Funia ja chcac nie chcac musze korzystac, w sensie wszystkiego probowac bo jestem szefem kuchni ale minus jest taki ze przez to nie ma mowy o regularnosci posilkow, zreszta mamy kilka wariantow diet, wiec probowac musze 5 dan niekiedy w 4-5 wersjach i to po kilka razy - czyli szewc w dziurawych butach chodzi. A aktualnie po transferze wyleguje sie w domu i przeszlam na jakis czas na bezglutenowa. Ponoc ukryta celiakia jest czesta przyczyna poronien. Nie robilam pod tym katem badan ale chyba zrobie jak sie uda zajsc i juz nie bede wytrzymywala na bg.
I w tym momencie mnie olsnilo - wy sie dziewczyny badalyscie pod tym katem?? Roxie, Olaa, Mokka, Bertha i inne????
Bo do diety bezglutenowe mnie na nią kazała przejść moja gin jeszcze przed zajściem w ciążę jak zaczęłam zabijać homocysteine... Byłam na niej 10 miesięcy przed ciąża i cała ciążę ta szczęśliwie donoszona

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Bo do diety bezglutenowe mnie na nią kazała przejść moja gin jeszcze przed zajściem w ciążę jak zaczęłam zabijać homocysteine... Byłam na niej 10 miesięcy przed ciąża i cała ciążę ta szczęśliwie donoszona

Mi najbardziej brakuje normalnego chleba, co prawda nie kupuje tego dziadostwa ze sklepu tylko sobie sama pieke, w smaku jest ok ale ta konsystencja piachu mi sie nie podoba.
A co a dieta bg do homocysteiny? Bo tu nie bardzo sie orientuje:) bo z tego co wiem to mniej miesa, duuzo burakow i wit b12 (chociaz u mnie po samej metylowanej homocysteina mi wypierdzielila w gore ze hoho) ale ze dieta bg tez?

Tak twierdzi mija gin i powiem tak.... Jak przeszłam na BG zbilansowana homocysteine w miesiąc... Na samych witaminach nie bardzo chciała spaść... Rozumiem Twój ból :-/ chociaż ja znalazłam fajne pieczywo które smakowało jak bułka wrocławska :-D

reklama
Dostałam wynik testu Pappa i wyszło niskie ryzyko wad genetycznych ale jest ryzyko zahamowania wzrostu płodu przed 37tyg i że jest to ocenione na podstawie wywiadu medycznego i ostatniej oceny badania dopplerowskiego tętnicy maczicznej. Malina ostatnio kazał mi zwiększyć acard do 150. Możecie coś mi więcej napisać @Destino @Porzeczka1234 @funia @agatush u maliny będę dopiero za miesiąc

Do góry