reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova tobie przepisał Paśnik, on wie co robi [emoji41]
@anett96 jak uzyskujesz kilka jajek w trakcie stymulacji to jeszcze nie jest źle. Nie wiem jak długo się u niego leczysz u L, ale chłop ma wiedzę. Nie zmienia do faktu, że nie wszystkim pomógł...Moim prywatnym zdaniem bardzo dużo już przeszłaś... każda taka stymulacja ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Jedna mądra lekarka powiedziała, że bezpieczny poziom dla kobiety to maksymalnie 3 stymulacje. Ja bym pomyślała już o KD... ale to moje zdanie. Domyślam się, że nie jest to ława decyzja... ja zmierzam się z AZ... niestety, nasz droga do macierzyństwa jest bardzo wyboista... grunt to walczyć dalej [emoji1318]
@olaa90 ja teraz w sumie nigdzie konkretnie [emoji15] dobrze dziewczyny piszą. Dla jednych lekarzy takie TSH jest ok dla innych nie... lepiej je obniżyć, zawsze to jeden problem wykluczony.
@dżoasia piękny początek roku ci się zapowiada [emoji7] idziesz sztucznym cyklem czy naturalnym? Jakie endometrium na ostatnim usg? Jakie leki bierzesz? Zabierasz blastki czy młodsze zarodki?
Edloteh idę sztucznym, na naturalny nie mam co liczyć, bo owulację mam np podczas poronienia... Taki czarny humor moich jajników... Jak trzeba to jej nie ma.
Biorę 2 blastki, to tego embrioglue i ah.
Z leków: Wczoraj dowcipnie accofil, od jutra encorton 7,5mg, lutek 0-1-2, crinone 1x, dupek 3x1, estrofem 3x1, oesclim plaster 1 co 3-4 doby, relanium i nospa, od transferu dodatkowo clexane 0,6 i jeszcze 4 zastrzyi z accofilu co 3 dni, po pozytywnej becie co 4 tygodnie 4 wlewy z immunoglobulin. Z witamin (naprzemian) pregna plus, ovarin, wit b12 metyl, kw foliowy metyl, d-vitum 2000j.m. magneB6.
Endo wczoraj 8,9mm :)

reklama
Dziewczyny a co to znowu jakieś nieporozumienia:o??Wszyscy jesteśmy dorośli i myślę że @burczuś nie miała niczego złego na myśli i nasze mamusie kochane nie uciekajcie nam z forumu, jesteście tu wszytski z swoją wiedzą potrzebne.

Ja po drożności i niestety ZAŁAMKA :( oba jajwody niedrożne (nie wiem czy im wierzyc bo to miejscowi zwykli ginowi) ale powiem WAM że mam dość. Pani ginekolog zasugerowała żebym sobie juz dała spokój.....:sad: że jestem stara i tyle poronień:( limit złych wiadomości u mnie się wyczerpał:( nie wiem co dalej i czy jest wogóle "jakieś dalej"
Mała a może ivf? Rozważałaś?

@roxie123 ja też miałam lamette do iui i spoko jest, endo po niej było ładne i w ogóle czułam się po niej spoko :)
Fakt, nie udało się zajść, ale mam nadzieję, że to trochę pomogło moim jajkom przed stymulacją do ivf :)

@dżoasia widze atakujesz pelna parą nowy rok :D baaaaardzo się cieszę ! Będę mocno trzymać kciuki &&&

@pixi.nova dziękuję za odpowiedź. Ja właśnie biorę ovarin w tym miesiącu i vitamina D vigantoletten 1000 i tyle... :D i zobaczę jak będzie w tym miesiącu :D

@mała79 nie słuchaj lekarzy jak mówią że jesteś Stara bo Stara to może być pralka. .. ewentualnie dojrzała a i tak bym chyba nie myślała :D leć na drożność jak Ci @bea25ta mówi :D ja uważam że póki masz sile i chcesz próbować to nie powinnaś rezygnować , tym bardziej że już tyle zrobiłaś np szczepienia. !

@dżoasia no szczękę mam na podłodze widząc ten zestaw. Wow. Na takim wyposażeniu to chyba nie ma opcji, żeby się nie udało? :) Na kiedy masz ustawiony "przelot maluchów do bazy"? :p
@Auri_a tez chyba zarzucę Inofem i kupię ovarin. Może to da dodatkowego kopa, bo ja już ponad rok na inofemie lecę?:baffled:

@dżoasia no szczękę mam na podłodze widząc ten zestaw. Wow. Na takim wyposażeniu to chyba nie ma opcji, żeby się nie udało? :) Na kiedy masz ustawiony "przelot maluchów do bazy"? :p
@Auri_a tez chyba zarzucę Inofem i kupię ovarin. Może to da dodatkowego kopa, bo ja już ponad rok na inofemie lecę?:baffled:
Hahaha tego określenia jeszcze nie słyszałam ;)
Startujemy zaraz po nowym roku - 2 stycznia ;)

reklama
Do góry