reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova na 1 rzut oka Twoje wskazniki to nie IO. U mnie ten wskaznik HOMA dobry jest ale ta insulina nie spada. Czy Jerzak mimo to zapisala Ci glucophage?
Ja tez od Nowego Roku biore sie za siebie dieta o niskim IG i wiecej ruchu zbadam tez nietolerancje glutenu choć mi sie strasznie nie chce go odstawiac.
@marshia z Twoim AMH tez duzo ciaz sie udaje nie przejmujmy sie tym na co nie mamy wplywu!

reklama
Zadzwonił do mnie Paśnik :szok: Wysłałam mu @ 2 dni temu co z tym IMK w tych bezowulacyjnych cyklach i podesłałam pozostałe wyniki. Czy jest szansa już teraz coś zaproponować czy IMK jest niezbędne.
I jestem nadal w dupie..... bo zaproponował mi encorton 5 mg od 6 dc (na moje pytanie czy tylko 5????? Powiedział, ze 10 to max), żeby zimniejszyc stos IFN/IL10, bo u mnie wynosi on 1,5. Pozostałe wyniki tez niestety wskazują, ze układ immunologiczny absolutnie nie sprzyja ciąży. I na ten moment tyle..... po IMK się zobaczy stos cd4/cd8 i wyedy będzie pełny obraz.
I teraz pytanie, bo to się już przewinęło wczesniej, ale muszę się upewnić. Czy encorton blokuje owulację upośledzając komórki jajowe? @edloteh
Teraz to już zupełnie wiem, ze nic nie wiem....:no:

@marshia bierz [emoji41] taka dawka nie zaszkodzi.
@iveo patrząc na wyniki krzywej, zmiana diety i ruch się kłania... 3x w tygodniu może być rower na siłowni i wyniki będą duuuuużo lesze [emoji41]

@iveo Tak, ja nie mam IO dlatego dostałam gluckophage w mniejszej dawce 1x500 mg ponieważ amh mam 4,3
Do tego stosunek lh i fsh jest trochę odwrócony. Prolaktyna za wysoka a to wskazuje na Pco plus obraz jajników w 4 dc. U mnie to jest bardzo minimalne sama Jerzak tak mówiła ale gluckophage może pomóc więc je biorę :) Staram się wspomóc moje słabe komórki jajowe mleczkiem pszczelim, maca itd. A co to da to się okaże. na twoim miejscu brałabym gluckophage i to w dawce 2x500 mg- tak zleca Jerzak osobom z rozpoznaną IO.

@pixi.nova tak go wlasnie wezme 2x1 bo sama tak myslalam.
@marshia ta dawka 5 mg encortonu jakos malo przekonywujaca jak dla mnie. Tu nikt tak nie bral. Czy ma on jakis wplyw na owulacje nie mam pojecia.
Moze u Ciebie ten accofil skoro problem jest na poczatku?

@mała79 przykro mi ja miałam niedrożne jajowody ale udało się je udrożnić przez laparoskpię spróbuj nie słuchaj lekarki

@marshia mhhh słaby plan Paśnik ma dla Ciebie może ten accofil i intralipid mówiłaś , że w klinice mogli by Ci go podać zastanów się bo nie wiem czy z nim nie tracisz czasu

reklama
@marshia moim zdaniem słuchaj zalecenia Paśnika, encorton w dawce 10. Do tego zdecydowanie accofil albo jego zamiennik. Najlepiej jako wlew domaciczny. Zrobiłabym cykl na lametta (trzeba zwiększyć szanse i może ze dwa pecherzyki podhodowac), potem zastrzyk na pęknięcie... Do tego heparynę w niedużej dawce. Zobacz jak to będzie grać. Niestety nikt ci nie da odpowiedzi co na pewno pomoże, ale moim zdaniem warto spróbować [emoji51]
@iveo 5 encortonu ja mam [emoji51] tyle że ja po szczepieniach więc traktuję to jak tick tack [emoji23] wiadomo, że steryd osłabia działanie szczepień... wiec nie ma tu dużego pola do popisu. Chyba że większa dawka sterydu, a tym samym więcej szczepień... coś za coś... no ale to nie dotyczy @marshia tylko takie moje wtrącenie.

Ostatnia edycja:
Do góry