reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Auri_a ;)
Dziewczyny chciałabym o coś zaapelować.
Trafiłam na to forum milion lat temu szukając przyczyn poronień. z tego forum można było się dowiedzieć duuużo o przejściach dziewczyn. O ich drodze, o lekarzach, do których trafiali. dziewczyny dzieliły się tu wiedzą merytoryczną, zdobyta przez doświadczenie. Potem miałam przerwę od forum,ale zaś wróciłam, by poczytać o nowinkach typu szczepienia itd. Ostatnimi czasy zauważyłam,że dziewczyny, które mają wiedzę pouciekały troszkę. Podczytują,ale nie piszą. Zastanawiałam się czemu tak jest,ale jedna koleżanka forumowa mnie natchnęła dlaczego tak jest. Od dłuższego czasu nikt nic nie napisał o wizytach, o badaniach, o lekach...Nie chcę nikogo urazić,ale same myślę,że wiecie w co zamieniło się nasze forum. Ja z góry przepraszam,ale jednak forum ma tytuł poronienia nawykowe-leczenie immunologiczne. Sukcesami po poronieniach też tu się chwalić trzeba! A pewnie,że tak,bo to dodaje otuchy. Chodzi mi o zdjęcia,opis porodu...
Reasumując moją wypowiedź, gdybym dziś trafiła pierwszy raz na to forum, to nie zostałabym na nim...bo te informacje stricte merytoryczne gubią się w milionie wiadomości, które tak naprawdę powinny być kierowane w prywatnych wiadomościach.
Poza tym apeluję do dziewczyn, które nie maja uzupełnionych stopek, by to zrobiły. Potrzebne info: ile poronień, czy jest jakieś dziecko, diagnoza,leki.
Nie wiem czy ktoś mnie poprze,ale na prawdę dawno nie przewijałam tak szybko stron jak ostatnio...
Ok dziewczyny wiec prosze o porade co powinnam zbadac. Mam za soba dwa porpnienia w 7 tc. Serduszko przestawalo bic. Z gory dzieki

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Ej baby, baby... spokojnie. Jestem juz tu 6 lat i zawsze pojawiały się takie problemy. I zawsze przenosilysmy się na inne wątki i problemi nie było. Jest watek wieści od rozpakowanych mausiek, odskocznia, tecza po burzy - zdjecia naszych ukochanych maluszków. Tam można spokojnie pisax. Fakt watki juz sa martwe bo dziewczyny doczekały sie dzieci, jednego, drugiego, trzeciego i przestaly pisać. A nowe dziewczyny zostawaly na watkach głównych i co rusz wlasnie pojawia sie ten problem.
Nie ma,sie o co czuc urazonym. Bo to jest normalna kolej rzeczy!
Aaa i te wszystkie watki sa Aniolkowych Mam

@anett96 ja tez jestem 2 tygodnie po zabiegu- 2 strata. Ale u mnie nie widziałam serca na usg wiec nie wiem czy wogole zabiło... ja się sugeruje tym wątkiem „ciąże zakończone sukcesem” to może kuknij tam, sprawdz co już masz i resztę badaj kochana... bo tutaj nie wiem może dziewczyny nie zawsze widzą jak się dopytuje ktoś wiec mogą nie zawsze odp :)

@anett96 ja tez jestem 2 tygodnie po zabiegu- 2 strata. Ale u mnie nie widziałam serca na usg wiec nie wiem czy wogole zabiło... ja się sugeruje tym wątkiem „ciąże zakończone sukcesem” to może kuknij tam, sprawdz co już masz i resztę badaj kochana... bo tutaj nie wiem może dziewczyny nie zawsze widzą jak się dopytuje ktoś wiec mogą nie zawsze odp :)
Ok tak tez zatem zrobie, ale myslalam ze to forum o porpnieniach i badaniach immunolog. Stad moje pytanie co z immunologi powinnam na poczatek zbadac...

@anett96 Przede wszystkim witaj :)
A moze latwiej bedzie jak napiszesz co masz juz zbadane. Ja tez mam straty w podobnym czasie co ty i tez zawsze serduszko.Badalas zarodki pod katem genetycznym? Wasze kariotypy?
Rowniez warto wykonac:
-krzywa insulinowa, amh,
-zespol antyfosfolipidowy, mutacje:
-mthfr v leiden pai itd najlepiej w pakiecie na stronie testdna.pl bo jest najtaniej
-przeciwciala tarczycowe i tsh itd
-bakterie i wirusy
- wymazy z pochwy
- immunologia czyli test lct, cba, imk, allo mlr czy to co lekarz zleci- do wyboru masz dwa osrodki lodz i krakow glownie tym sie zajmuje.
- nasienie partnera tutaj jest wiele badan od postawowych po dna plemnika itd
Jezeli cos pominelam to dziewczyny na pewno dopisza.
Sporo badan tez jest na ciazach zakonczonych sukcesem.
@agatush :)

A moze latwiej bedzie jak napiszesz co masz juz zbadane. Ja tez mam straty w podobnym czasie co ty i tez zawsze serduszko.Badalas zarodki pod katem genetycznym? Wasze kariotypy?
Rowniez warto wykonac:
-krzywa insulinowa, amh,
-mthfr v leiden pai itd najlepiej w pakiecie na stronie testdna.pl bo jest najtaniej
-bakterie i wirusy
- wymazy z pochwy
- immunologia czyli test lct, cba, imk, allo mlr czy to co lekarz zleci- do wyboru masz dwa osrodki lodz i krakow glownie tym sie zajmuje.
Zarodkow nie badalam bo nie udalo sie zachowac mateeialu niestety.
Mamy kaeiotypy no i wiadomo wszystkie wirusowki bo mialam juz 4 stymulacje do ivf z immunologii nie mialam nic. Kurde nie wiem gdzie szukac przyczyny. Mam niskie amh 0.29 moze moje komorki sa juz mega słabe...bylo niby badanie i wyszly ok mimo to bralam koemzym g10...

Rowniez warto wykonac:
-krzywa insulinowa, amh,
-bakterie i wirusy
- wymazy z pochwy
Jezeli cos pominelam to dziewczyny na pewno dopisza.
Sporo badan tez jest na ciazach zakonczonych sukcesem.
@agatush :)
Aha no i Pixi dziekuje za odpowiedź [emoji16]

Dziewczyny, a czy można zbadac partnera np w Diagnostyka czy to tylko musi być jakaś klinika? Bo mam w domu ta rozpiskę diagnostyki i mam 3 badania tutaj w ofercie : seminogram, seminogram analiza wspomagana komputerowo i p/c p.plemnikom w nasieniu Igg ?

reklama
Anett leczysz sie u Lewego tak? Co on na tak niskie ahm? Badalas zarodki przed transferem?
Ola możesz w Diagnostyce. Ale ja,wolałam M przebadać w klinice bo maja do tego specjalne pokoje i nasienie jest od razu badane. Ostatnio stal przedemna gościu, biedny taki zmieszany, ze myslalam ze sie spali ze wstydu w tej kolejce. Dużo osob przed sobą przepyscil bo noe chcial pewnie zeby ktoś slyszal. A babka w rejestracji na caly ryj "Bogdan, a dzis badamy nasienie?" Myslalam, ze facet tam fiknie...

Do góry