reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, mam dla tych co lubią szybko wiedzieć o ciąży ciekawostkę - do testów sikanych można użyć krwi (lub krwi np z kropla moczu żeby ja upłynnić) i wtedy wychodzi szybciej krecha niż z moczu :)
Tu badania na ten temat:
Link do: Substituting whole blood for urine in a bedside pregnancy test. - PubMed - NCBI

Testy sikane są przeznaczone do moczu lub surowicy z krwi ale z pełnej krwi tez ponoć prawidłowo wychodzą

Znalezione na zagranicznych portalach. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Porzeczka1234 a córeczka jest na jakim mleku?
Dziewczyny, mam dla tych co lubią szybko wiedzieć o ciąży ciekawostkę - do testów sikanych można użyć krwi (lub krwi np z kropla moczu żeby ja upłynnić) i wtedy wychodzi szybciej krecha niż z moczu :)
Tu badania na ten temat:
Link do: Substituting whole blood for urine in a bedside pregnancy test. - PubMed - NCBI

Testy sikane są przeznaczone do moczu lub surowicy z krwi ale z pełnej krwi tez ponoć prawidłowo wychodzą

Znalezione na zagranicznych portalach. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
bertha tak słyszałam o tym i nawet tu dziewczyny to sprawdzały w czasie gdy ja byłam staraczką :)

@smerfik88 rozumiem,chyba będę musiała się do Krk przeprowadzić :D liczę na to,ze u mnie tez immunologia a nie genetyka ;/ kiedy Zaczynacie starania kochana? :)
A co do życia po 30-stce to chyba tak właśnie jest :D człowiek jest dojrzalszy i wie czego chce :D

O kurde to pewnie nie jedna by się wykrwawila robiąc testy np od 7-8dpo [emoji16][emoji23] faktycznie hardcor [emoji16] to juz lepiej iść na betę

@Porzeczka1234 hm nie wiem czy takiemu maleństwu można , ale herbatka koperkowa podobno na brzuszek też pomaga , na kolki itd. tylko dziewczynkom nie można zbyt często w dużych ilościach bo podwyższają sie estrogeny czy jakos tak

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja wolę na bete bo bym cisla z palca to pewnie by mnie zbierali z podłogi [emoji16][emoji23] nie lubię xD już wolę w zyle haha przynajmniej nie widzę [emoji16]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

A, zapomniałam, mam jeszcze jedna ciekawostkę - w aptece znalazłam coś takiego:
1514371363-b0d93cb19845291f-aaaaaa.jpeg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry