reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, mam dla tych co lubią szybko wiedzieć o ciąży ciekawostkę - do testów sikanych można użyć krwi (lub krwi np z kropla moczu żeby ja upłynnić) i wtedy wychodzi szybciej krecha niż z moczu :)
Tu badania na ten temat:
Link do: Substituting whole blood for urine in a bedside pregnancy test. - PubMed - NCBI

Testy sikane są przeznaczone do moczu lub surowicy z krwi ale z pełnej krwi tez ponoć prawidłowo wychodzą

Znalezione na zagranicznych portalach. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Porzeczka1234 a córeczka jest na jakim mleku?
Dziewczyny, mam dla tych co lubią szybko wiedzieć o ciąży ciekawostkę - do testów sikanych można użyć krwi (lub krwi np z kropla moczu żeby ja upłynnić) i wtedy wychodzi szybciej krecha niż z moczu :)
Tu badania na ten temat:
Link do: Substituting whole blood for urine in a bedside pregnancy test. - PubMed - NCBI

Testy sikane są przeznaczone do moczu lub surowicy z krwi ale z pełnej krwi tez ponoć prawidłowo wychodzą

Znalezione na zagranicznych portalach. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
bertha tak słyszałam o tym i nawet tu dziewczyny to sprawdzały w czasie gdy ja byłam staraczką :)

@smerfik88 rozumiem,chyba będę musiała się do Krk przeprowadzić :D liczę na to,ze u mnie tez immunologia a nie genetyka ;/ kiedy Zaczynacie starania kochana? :)
A co do życia po 30-stce to chyba tak właśnie jest :D człowiek jest dojrzalszy i wie czego chce :D

O kurde to pewnie nie jedna by się wykrwawila robiąc testy np od 7-8dpo [emoji16][emoji23] faktycznie hardcor [emoji16] to juz lepiej iść na betę

@Porzeczka1234 hm nie wiem czy takiemu maleństwu można , ale herbatka koperkowa podobno na brzuszek też pomaga , na kolki itd. tylko dziewczynkom nie można zbyt często w dużych ilościach bo podwyższają sie estrogeny czy jakos tak

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja wolę na bete bo bym cisla z palca to pewnie by mnie zbierali z podłogi [emoji16][emoji23] nie lubię xD już wolę w zyle haha przynajmniej nie widzę [emoji16]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

A, zapomniałam, mam jeszcze jedna ciekawostkę - w aptece znalazłam coś takiego:
1514371363-b0d93cb19845291f-aaaaaa.jpeg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry