reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak to jest jak człowiek tepy z matmy zgubiłam sobie miarke z dag i g :/ mama mi dala takie cos a ja za fiksa nie wiem jak tu odmiezyc 30dag mąki [emoji23][emoji23][emoji23][emoji85] tak to jest jak człowiek tępy z matmy a wiersze pisze [emoji23]
1514028898-674a3125b132bac7-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova nie pisałam wcześniej no bo nie miałam jak ale jeżeli chodzi o mleczko pszczele to moje odczucia : mój prawy jajnik poprawia działalność :D bo ostatnio się leniuchował :D owu miałam w 16dc cykl był 29dniowy. Myślę że nie wpływa na cykl bardziej niż Q10 czy maca. Ale na pewno posiada hormony bo moje w tym cyklu wszystkie były bardzo dobre. Robiłam kilka wyników. Mam pełny monitoring od dwóch cykli. I widzę w tym sens, tzn żałuję że przed próbą w maju nie zrobiłam wcześniej takiego przeglądu co najmniej z trzy cykle.

@Funia90 mam nadzieję że teściowa mimo wszystko będzie miała dobre wyniki. I że wszystko u was będzie się od nowego roku ładnie układać.

@pixi.nova sprobuj sie nie denerwowac. Moze odstaw mleczko do konsultacji z lekarzem. Zapytac zawsze warto. w miedzyczasie poobserwuj tez siebie i zobacz jak sie bez mleczka czujesz.

@roxi123 to jest miarka w gramach z jednej strony cukier z drugiej make odmierzasz tak jak cyferki pokazuja. Po prostu 30 dag maki ma inna objetosc niz 30 dag cukru. A posrodku masz mililitry do odmierzania plynow. A przelicznik 30 dag cukru to 300g cukru,
Czyli 1dag = 10g, 10dag = 100g

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha dzięki [emoji23]zawsze matma i przeliczniki były moja mocna strona [emoji23] czyli to pod maka to jest w gramach tak ? Np 100g maki ? Hah zabijcie mnie [emoji23] nie umiem się dziś skupić nie wiem za co mam się zabrać

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Auri_a Czyli rozumiem ty stosujesz to mleczko już kilka cykli? U mnie każda ciąża była z prawego jajnika więc podejrzewam, że lewy też u mnie leniwy..
Tobie nie wydłużył się cykl z mleczkiem? Tylko ja jestem takim kosmitom?:o
Pocieszyłaś mnie mówiąc, że mleczko pomogło na hormony. Bo rozumiem masz porównanie z wiosny a teraz?
Jeżeli możesz napisz czy bierzesz je raz dziennie czy dwa razy? Odnośnie monitoringu rozumiem, że chcesz trafić w dobry cykl? Ja też myślałam o monitoringu ale teraz to sie wszystko posypało..

Kochane moje. Nie wiem czy później znajdę jeszcze czas, wiec zawczasu... Wesilych, spokojnych, szczęśliwych Świąt :) Nuech każda z nas na chwilę odetchnie od naszej wiecznej gonitwy, spędźmy czas z najbliższymi i cieszmy się chwilą :)
A na przyszły Rok wiadomo czego każdej z nas zycze :)

IMG_4080.jpg

Załączniki

• IMG_4080.jpg
    IMG_4080.jpg
    131,2 KB · Wyświetleń: 577
@pixi.nova tak mam monitoringi cyklu już od października. Widzę co i jak działa. Warto to wiedzieć tak nawet dla siebie. Ja jadłam w tabletkach dwie rano przez 14 dni. Potem 14 dni przerwy. Teraz dostałam świeże mleczko od znajomej co ma ule. I od pierwszego dnia cyklu tj dzisiaj mam brać raz dziennie rano przez 14 dni i przerwa :D.
W poprzednim miesiącu jadłam Q10 ale teraz odstawiłam. Macę piję od 3 dc do owu.
Wino od 5 dc do 9 dc.
Witaminę E od 1 dc do 12 dc.
Piłam inofem 10 dni , ale on na pewno działa nie za dobrze na moje endo, więc wracam do ovarinu. I jego też tak od 1 dc do ok 14 dc :D Po dwie dziennie :D
Piksunia jesteś na wątpku po prostu my :)?

reklama
@marshia pytałaś co możesz zrobić w zamian .Ja jeszcze na Twoim miejscu zastosowalabym zioła ojca Sroki .To o ile dobrze pamiętam mieszanka nr 3 .@nafoczka pomóż :)
@mała79 w acc optima substancją czynną jest n-acetylocysteina i ma działanie antyoksydacyjne w skrócie zapobiega temu że zarodek się udusi
@bea25ta no cóż przyznam że myślę o kolejnym dziecku co raz częściej. Czas pokaże co z tego wyjdzie .
Dziewczyny życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Świąt a w Nowym Roku spełnienia marzeń i jak najmniejszej liczy trosk .Tym, które czekają na swój cud spełnienia tego aby to marzenie się urzeczywistniło.Tym, które już czekają na narodziny maluchów aby dzieciaki byly całe i zdrowe i aby rodzice mogli się cieszyć z cudu ich narodzin.A mamom z dziećmi przy boku no cóż największe szczęście już macie przy sobie .A teraz żeby dzieciaki zdrowo rosły , pięknie się rozwijały a Wy cieszyły się cudem macierzyństwa .

Do góry