reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak to jest jak człowiek tepy z matmy zgubiłam sobie miarke z dag i g :/ mama mi dala takie cos a ja za fiksa nie wiem jak tu odmiezyc 30dag mąki [emoji23][emoji23][emoji23][emoji85] tak to jest jak człowiek tępy z matmy a wiersze pisze [emoji23]
1514028898-674a3125b132bac7-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova nie pisałam wcześniej no bo nie miałam jak ale jeżeli chodzi o mleczko pszczele to moje odczucia : mój prawy jajnik poprawia działalność :D bo ostatnio się leniuchował :D owu miałam w 16dc cykl był 29dniowy. Myślę że nie wpływa na cykl bardziej niż Q10 czy maca. Ale na pewno posiada hormony bo moje w tym cyklu wszystkie były bardzo dobre. Robiłam kilka wyników. Mam pełny monitoring od dwóch cykli. I widzę w tym sens, tzn żałuję że przed próbą w maju nie zrobiłam wcześniej takiego przeglądu co najmniej z trzy cykle.

@Funia90 mam nadzieję że teściowa mimo wszystko będzie miała dobre wyniki. I że wszystko u was będzie się od nowego roku ładnie układać.

@pixi.nova sprobuj sie nie denerwowac. Moze odstaw mleczko do konsultacji z lekarzem. Zapytac zawsze warto. w miedzyczasie poobserwuj tez siebie i zobacz jak sie bez mleczka czujesz.

@roxi123 to jest miarka w gramach z jednej strony cukier z drugiej make odmierzasz tak jak cyferki pokazuja. Po prostu 30 dag maki ma inna objetosc niz 30 dag cukru. A posrodku masz mililitry do odmierzania plynow. A przelicznik 30 dag cukru to 300g cukru,
Czyli 1dag = 10g, 10dag = 100g

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha dzięki [emoji23]zawsze matma i przeliczniki były moja mocna strona [emoji23] czyli to pod maka to jest w gramach tak ? Np 100g maki ? Hah zabijcie mnie [emoji23] nie umiem się dziś skupić nie wiem za co mam się zabrać

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Auri_a Czyli rozumiem ty stosujesz to mleczko już kilka cykli? U mnie każda ciąża była z prawego jajnika więc podejrzewam, że lewy też u mnie leniwy..
Tobie nie wydłużył się cykl z mleczkiem? Tylko ja jestem takim kosmitom?:o
Pocieszyłaś mnie mówiąc, że mleczko pomogło na hormony. Bo rozumiem masz porównanie z wiosny a teraz?
Jeżeli możesz napisz czy bierzesz je raz dziennie czy dwa razy? Odnośnie monitoringu rozumiem, że chcesz trafić w dobry cykl? Ja też myślałam o monitoringu ale teraz to sie wszystko posypało..

Kochane moje. Nie wiem czy później znajdę jeszcze czas, wiec zawczasu... Wesilych, spokojnych, szczęśliwych Świąt :) Nuech każda z nas na chwilę odetchnie od naszej wiecznej gonitwy, spędźmy czas z najbliższymi i cieszmy się chwilą :)
A na przyszły Rok wiadomo czego każdej z nas zycze :)

IMG_4080.jpg

Załączniki

• IMG_4080.jpg
    IMG_4080.jpg
    131,2 KB · Wyświetleń: 585
@pixi.nova tak mam monitoringi cyklu już od października. Widzę co i jak działa. Warto to wiedzieć tak nawet dla siebie. Ja jadłam w tabletkach dwie rano przez 14 dni. Potem 14 dni przerwy. Teraz dostałam świeże mleczko od znajomej co ma ule. I od pierwszego dnia cyklu tj dzisiaj mam brać raz dziennie rano przez 14 dni i przerwa :D.
W poprzednim miesiącu jadłam Q10 ale teraz odstawiłam. Macę piję od 3 dc do owu.
Wino od 5 dc do 9 dc.
Witaminę E od 1 dc do 12 dc.
Piłam inofem 10 dni , ale on na pewno działa nie za dobrze na moje endo, więc wracam do ovarinu. I jego też tak od 1 dc do ok 14 dc :D Po dwie dziennie :D
Piksunia jesteś na wątpku po prostu my :)?

reklama
@marshia pytałaś co możesz zrobić w zamian .Ja jeszcze na Twoim miejscu zastosowalabym zioła ojca Sroki .To o ile dobrze pamiętam mieszanka nr 3 .@nafoczka pomóż :)
@mała79 w acc optima substancją czynną jest n-acetylocysteina i ma działanie antyoksydacyjne w skrócie zapobiega temu że zarodek się udusi
@bea25ta no cóż przyznam że myślę o kolejnym dziecku co raz częściej. Czas pokaże co z tego wyjdzie .
Dziewczyny życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Świąt a w Nowym Roku spełnienia marzeń i jak najmniejszej liczy trosk .Tym, które czekają na swój cud spełnienia tego aby to marzenie się urzeczywistniło.Tym, które już czekają na narodziny maluchów aby dzieciaki byly całe i zdrowe i aby rodzice mogli się cieszyć z cudu ich narodzin.A mamom z dziećmi przy boku no cóż największe szczęście już macie przy sobie .A teraz żeby dzieciaki zdrowo rosły , pięknie się rozwijały a Wy cieszyły się cudem macierzyństwa .

Do góry