reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90 rozumiem Cie dobrze u mnie tez caly dom i gotowanie na mojej glowie mam juz naprawde serdecznie dosc a moj maz myslalam ze jak przyjedzie to wiecej mi pomoze a jego ciagle w domu nie ma i tak mysle sobie ze dziecko nie jest dla nas bo skoro teraz tak jest to watpie ze bedzie jakakolwiek pomoc z jego strony. Juz mowilam ze wyjazd nas oddalil od siebie i sie nie pomylilam :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@Funia90 przytulam ;* takiego hardcora jak Ty to nie ma ... podziwiam Cie ;*

Ja jutro też od rana pichcenie na wigilie troche , troche na poniedziałek z takich rzeczy co nic im nie będzie , no i serniczek z kokosem będę piekła ...uwaga w nowym piekarniku więc nie wiem czy coś z tego będzie hahaha a sernik mozna piec na termoobiegu ? czy góra dół ?

@Funia90 ciągle powtarzam zwolnij i odpocznij. Ściskam cieszę się że z teściową w miarę dobrze trzeba wierzyć że histo wyjdzie dobrze

Ja dziś zrobiłam 75 pierogów jutro też piekę sernik i robię sałatkę. @roxie123 ja piekę na termoobiegu

@Funia90 przytulam ;* takiego hardcora jak Ty to nie ma ... podziwiam Cie ;*

Ja jutro też od rana pichcenie na wigilie troche , troche na poniedziałek z takich rzeczy co nic im nie będzie , no i serniczek z kokosem będę piekła ...uwaga w nowym piekarniku więc nie wiem czy coś z tego będzie hahaha a sernik mozna piec na termoobiegu ? czy góra dół ?
Roxie - ja pieke sernik z brzoskwiniami zawsze na termoobiegu. Rosnie na wysokosc blachy. Jest taki mokry. Puszysty bo z piana z bialek. Jutro tez pieke[emoji6]

@madziu kochana moja wiem co czujesz... Ale tak jak dziewczyny piszą to jest loteria niestety.... Wiem jak ciężko uwierzyć że kiedyś będzie dobrze, ale coz nam pozostało? Tylko i wyłącznie walczyć o swoje marzenia.... Kochana musisz ochlonac i odpocząć... Będzie dobrze skarbie

@Ilis91 super że dzidziolek ma się dobrze... Niech siedzi grzecznie w brzuszku i daje przykład smerfikowi... Hah... Jesteś moją nadzieja Ilis.. KIBICUJE Z CAŁYCH SIŁ...

@burczus ty wytrwalcu dopiero Wizytujesz po nowym roku....super... Jak samopoczucie?

@zosiek w każdy związku raz lepiej raz gorzej... Więc głową do góry...

Ja już dziewczyny po wizycie u Pani rajtar... Zlecika ni Pani Mrl, kir, testy cytotoksyczne.... Strasznie się denerwuje wynikami....tak się boję że coś wyjdzie źle... Masakra... No ale co zrobić badania zrobione czekam na wyniki.... Ehh

Pytaj ile potrzebujesz :)
Niestety ja już na wątku in vitro się nie udzielam i nie czytam wiec nie mam danych :( może dzoasia będzie coś wiedziała?

A nie miałaś zawsze tak ze z jednego jajnika jak owulowalas to cykl miał mniej a jak z drugiego to więcej dni? Ja tak zawsze miałam. I przez długi czas tylko lewy owulowal wiec milam równe cykle a potem na zmianę - długi, krótki cykl. Teraz mam działający tylko prawy i mam krótkie cykle.
Ale np poprzedniego cyklu wydaje mi się ze miałam jakaś torbiel która mi na początku cyklu pękła i miałam przez to później normalna owulke. Może tez tak akurat miałaś..
Ile tych cykli dłuższych już miałaś?
@bertha Zaciekawilas mnie ogromnie kochana.. Ja sie zastanawiam czy moze faktycznie jest cos na rzeczy.. u mnie kazda ciaza byla z prawego jajnika.
Teraz faktycznie wypadaloby, ze powinnam miec z lewego.. moze przez to jest takie opoznienie.. Myslisz, ze to mozliwe zeby to mleczko ruszylo jajnik?? o_O Ostatnio taki dluzszy cykl mialam latem dwa miesiace przed ciaza.
Jak mozna sprawdzic czy obydwa jajniki prawidlowo pracuja? Ja mialam tylko histeroskopie nigdy hsg.
Nie wiedzialam ze to mozliwe aby co miesiac miec owulacje z tego samego jajnika?
Zastanawiam sie czy nie odstawic tego mleczka czy raczej je kontynuuowac? Wizyte u gina mam dopiero 3 stycznia.. buuu znowu zonk :( nie wiem co robic
Dziewczyny ja niestety na ten temat wiedzy nie posiadam. W ogóle to o tym mleczu u Was czytam pierwszy raz, tzn kiedyś coś gdzieś mi zadzwoniło, że coś takiego jest, ale nie zagłębiałam się w temat ani na ivfowym wątku też o tym nie słychać.
@pixi.nova a jak długie cykle miałaś bez tego mleczka? Może ono jakoś pozytywnie wpływa na faze lutealną i ciałko żółte na jajniku jest wydolniejsze, ciut dłużej lub lepiej produkuje progesteron i dlatego cykl dłuższy? :D

reklama
Witajcie kochana

Czytałam Was w nocy i wątek po prostu my ale nie przychodzą mi żadne powiadomienia
@roxie123 super dom nie do końca mój styl ale miodio @nafoczka Wikuś będzie łamał serca @agatush pięknia Ty

@Maciejka78 czas leci cieszę się twoim szczęściem i też nie biorę pod rozwagę na pewno nic się nie stanie chodź rozumiem wątpliwości kupuj wyprawkę i szukaj imienia czas szybko leci

@dżoł testowałaś dziś?

@burczuś jak u Ciebie? Do wizyty 14 dni [emoji14]

@Funia90 czekam na wieści

@roxie123 ja znalazłam dziecko i nic więcej nie szukałam. Sex musi być jak dziecko znalazłam romans mam z mężem na razie platoniczny haha miłości u nas dość jednym słowem nie potrzebuje niczego prócz może 2 dzidzi :).

@marzycielka81 wszystkiego dobrego wesołych świąt kochana

@bertha podobno krzywą insulinową można zrobić w medicover w Gliwicach na Gruszczyńskiego jest ale nie jestem pewna ja też chciałam zrobić ale mam pakiet wykupiony to poproszę endo żeby dała mi skierowanie

@kas90 smoczek pomaga dziękuję kochana

@Destino co u Was?

@magda1208 jak u Was?
Dziewczyny u nas noc strachu mała miała stan podgorączkowy 37,7 daliśmy jej czopka ale bałam się o nią bardzo i spała z nami wszystko już dobrze ale co strachu się najadłam to moje.
Ps dziewczyny zmieniajcie strony położenia dziecka mała ma asymetrię główki lubi spać na prawej stronie muszę na chama ja kłaść na lewą teraz albo na wznak na 2 stycznia zapisałam się prywatnie do rechabilitanta aby pokazał jak ją poprawnie układać i czy kupić jakąś poduszkę i jak z nią ćwiczyć nie starsze oczywiście Pani pediatra powiedziała że to normalne, że tak musiała w brzuszku spać do wyprostowania nie martwić się

Kochana po szczepienie tak może być, ale dobrze że już wszystko ok. I na jakie się w końcu zdecydowałaś? Buziaki dla Zosi.

@burczus juz kiedys pisalam z naszych wspolnych rozkminian wyszlo, ze biorac duphaston progesteron spada. Jakby cialo sie dostosowywalo do tego, by nie bylo za duzo. Pozatym wytwarzany jest skokowo, dlatego ginowie raczej nie polecaja go badac, bo trudno to zrobic. Jak gin ci kazal zbadac to teraz dzwon do niego, niech sie madrala wypowie. Ja na poczatku tez robilam, ale odpuscilam po rozmowie z kilkoma ginami, zeby sie nie stresowac. Kazdy pytal po co go badam jak mam dupka. A moja gin powiedziala mi, ze jeszcze zadnej ciazy nie stracila na dupku w dawce 2x1. I wiecej raczej nie daje. Maksymalna dawka dupka to 3x2. Nigdy nie jest za pozno by dodac luteine. Kochana jak ciaza ma sie dobrze rozwijac, to bedzie nawet bez lutki. I niestety jesli masz stracic, to nawet konskie dawki lutki nie dadza rady tego zatrzymac. Dzis nie stresuj dzidzia. To narazie tylko liczba. Mysl pozytywnie, by okruszek mial wspaniale srodowisko rozwoju. Przytulam cieplutko

@Porzeczka1234 po porodzie to stresow wiecej niz przed. Dobrze, ze Zosia ma sie lepiej to i ty tez.
Wlasnie zrobilam badania. Wyniki pozno wieczorem. Wczoraj spalam prawie caly dzien. Chyba bylam zmeczona. Dzis rece nieco mniej opuchniete i nawet apetyt nieco lepszy. Juz kupilam cisnieniomierz i bede sie sprawdzac. Tylko zmeczona ciagle jestem i drazliwa, a brzuch twardy jak kamien.

@Ilis91 trzymamy kciuki [emoji110][emoji110]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Destino już niewiele zostało Kochana, dasz radę!!

Dziewczynki,
Ja pewnie na czas świąteczno-sylwestrowy stąd zniknę, gdyż zapewne pochłonie mnie praca przy przygotowywaniu Wigilii oraz Sylwestra, ale też czuję potrzebę odpoczynku... Niemniej, chciałabym przed tym napisać Wam kilka słów... [emoji319][emoji8]

Wczoraj ubierając choinkę i wieszając bombki, pomyślałam o Was, o naszej społeczności, którą tu tworzymy... Osobiście poznałam tylko dwie z Was - @pixi.nova i @marzycielka81, z czego się bardzo cieszę. [emoji6] Większości z Was nie znam osobiście, ale współodczuwam często Wasze radości i smutki. Z początkiem 2018 roku minie równy rok odkąd jestem tu z Wami. Wiele się na tym forum przez ten czas wydarzyło, wiele Waszych historii ściskało mnie za serce, gardło, a wiele rozbawiło do łez. Podziwiam każdą z Was za walkę, wytrwałość, cierpliwość i nieustanne dążenie do celu... Czerpię od Was wiele mądrości, nie tylko z zakresu wiedzy medycznej (której to forum jest kopalnią), ale także mądrości życiowej... [emoji173]️ Wiele z Was jest ode mnie starszych, mądrzejszych, bardziej doświadczonych. To od Was nauczyłam się pokory i cierpliwości... a także tego, że po burzy zawsze wychodzi słońce! Co by się w przyszłości nie działo, wiem, że mogę do Was napisać i wesprzecie mnie (i każdą dziewczynę, która jest na tym forum) ciepłym słowem, czy miłym gestem...

Za to właśnie chciałam Wam BARDZO PODZIĘKOWAĆ. [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
To cudownie, że w tak zabieganym i skomplikowanym świecie, który staje się coraz bardziej zmaterializowany, można na Was tutaj zawsze liczyć. Staram jak tylko mogę, dać Wam to samo... <3

Nie sposób jest wymienić tutaj wszystkich, ale... pozwólcie na maleńką prywatę. [emoji6]

@pixi.nova - dla Ciebie moja babo moc buziaków, pamiętaj, że mocno wierzę w to, że za parę miesięcy będziemy razem leżeć na Polnej i wspierać się w ostatnich skurczach przedporodowych[emoji173]️ Dziękuję Ci za to, że jesteś!

@marzycielka81 - bardzo miło było Cię poznać. Jesteś silną babką i wierzę, że Ciebie także odwiedzimy na Polnej[emoji173]️

@Destino - jesteś na tym forum moją największą motywacją i inspiracją! Dzięki Tobie uwierzyłam, że niemożliwe staje się możliwe i zawsze trzeba wierzyć. Tyle mądrych slow, którymi nas obdarowałaś na tym forum... tego nie da się opisać. Nie ujmując nikomu, ale myślę, że bardzo zasłużyłaś na Nathaniela i będziesz najlepszą mamą na ziemi! Trzymam ogromnie za Was kciuki i ile razy pomyśle o Was, mam łzy w oczach. [emoji173]️ Jesteście super!

@marshia - tak pozytywnej babki jak Ty, dawno nie spotkałam na swojej drodze. [emoji7] Choć okoliczności nie są sprzyjające (mowa o naszych przeżyciach) fajnie, ze jestes z Nami i zarażasz nas swoja energia! [emoji173]️ Badz taka zawsze!

Wszystkie dziewczynki z rosnącym brzuszkiem - trzymam za Was bardzo, bardzo, bardzo kciuki i mam nadzieję, ze w nowym roku oddacie kilku z Nas te śliczne brzuszki i nie zapomnicie o nas za szybko!!! [emoji8] Mam nadzieję, że nikogo nie pominę: @Ilis91, @burczuś, @Maciejka78, @matulkaa, @Funia90, @Destino, @Asia2104 @bobasek1990

Staraczki - Wam życzę wytrwałości, równej walki i zakończenia z sukcesem[emoji173]️ Zacznijmy od stycznia z nowa siła i energia!!!![emoji173]️ @roxie123, @marshia, @pixi.nova, @marzycielka81, @roki_1991, @dzol, @olaa90, @bertha, @zosiak, @Beciiia-87, @iveo, @Auri_a, @bea25ta, @Nadja_n, @totois50 @magda1208
(Mam nadzieje, ze nikogo nie pominęłam!)

Mamusiom, życzę satysfakcji z rodzicielstwa, spokojnych i przespanych nocy oraz bezproblemowego dorastania Waszych skarbów! [emoji173]️ Bądźcie z nami i dzielcie sie prosze Waszymi doświadczeniami! [emoji6] kas90, @nafoczka, @Porzeczka1234 @Magda82.., @agatush, i inne, których juz nie pamietam albo przypadkowo pominęłam:(

Załączam moja choinkę. [emoji319]

Spędźcie te święta w spokoju, miłej, rodzinnej atmosferze i uwierzcie w cuda! Ja tez bardzo chce w nie wierzyć i w nowy rok wejść z nadzieja na lepsze „jutro” [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

CAŁUJE i ŚCISKAM KAŻDĄ Z WAS !!! [emoji8][emoji8][emoji8]

1513935400-062e31ef3d25e355-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Ci Kochana. Dużo ciepła i radości na te Święta!

@Marthi , Tobie również zdrowych,wesołych świąt i tego najpiękniejszego prezentu na świecie w nadchodzącym Nowym Roku :*
@magda1208 , bardzo mi przykro, wiem,że Ci ciężko. Mi się zdaję,że czasem "lepiej" jak wyjdzie wada,bo wtedy te same leki w następnej ciąży mogą pomóc i będzie wszystko dobrze,ale jak to się zdarza drugi raz pod rząd,to macie racje,że jest to niepokojące. A immunologia nie może powodować złych podziałów? Kochana , trzeba wierzyć,że kolejnym razem się uda. Wiem,że to trudne,ale wiara czyni cuda :* może rzeczywiście można się zastanowić nad in vitro z pgd,choć są to bardzo duże koszty... na razie spróbuj odpocząć od tego wszystkiego i cieszcie się z mężem sobą. przytulam Cię :*
Ja po wizycie. Dzidzia ma 3cm,jest jeden dzień do tyłu z om. Krwiak się jakby rozlał,jest większy,ale dość blisko szyjki,jakaś błonka go stopuje przed opróżnieniem na zewnątrz. Doktor mówiła,że się tak rozlał,bo wstałam. Na szczęście kosmówka po drugiej stronie,więc dzidzia odżywiona normalnie. Krwiak wygląda jak drugi pęcherzyk :( ale mam nadzieję,że będzie dobrze. Do kompletu zaczęła bardzo dokuczać rwa kulszowa. Masakra. Ale wszystko przetrwam! Trochę się martwię,że ta moja dzidzia była wcześniej dwa dni do przodu,a teraz jest albo zgodnie z om albo dzień,dwa do tyłu. Czy to coś złego? W większości się czyta,że dzidzia jest kilka dni do przodu,a u mnie najpierw tak było,a potem już do tyłu. Wstawiam zdjęcie krwiaka i dzidzi.

Super wiadomości!!

Kochane moje ze względu , że pewnie czas świąteczny mnie pochłonie zupełnie , chciałam Wam złożyć życzenia ...

Spokojnych , zdrowych Świąt Bożego Narodzenia , spędzonych w rodzinnym gronie ;*
W Wigilijny wieczór otulmy się wzajemnym ciepłem i uśmiechnijmy do siebie , mimo tak wielu zranionych serc ... :<
Dla niektórych z Was będą to wyjątkowe święta ... z własnym wyczekanym dzieciątkiem , które jak malutki Jezus daje nam wiarę w cud narodzin ...
Każdej z osobna , dla której ten czas będzie trudny , pełen tych przykrych emocji , życzę samych pogodnych dni , aby łzy leciały tylko ze szczęścia , aby spełniło się to najważniejsze marzenie ... marzenia się spełnia , więc mimo trudu i porażek niech każda idzie drogą , która da jej to upragnione szczęście ;* nigdy się nie poddajcie !
Wszystkim , które jeszcze nie widziały tych 2 kreseczek życzę , aby przyszedł ten wyjątkowy moment i obudził nadzieję w Waszych sercach ;*
Wszystkim , które noszą pod sercem swój osobisty Skarb , życzę bezproblemowej ciąży , mało stresów , a tym ,które czekają na rozwiązanie szczęśliwego szybkiego porodu ;**
Wszystkich mamom i dzidziusiom życzę dużo przespanych i spokojnych nocy , ładniutkich kupek ;p i powiększenia rodzinki ;*

Nie wiem co napisać... bo wiem , ile uczuć każda z Was w sobie tłumi , jak z dnia na dzień borykacie się z przeciwnościami ... mogę tylko od siebie napisać , do póki będziemy się wspierać damy radę !

Z tego miejsca chcę Wam podziękować za cały ten Rok...za wszystkie rady , wszelką pomoc , opierdziel ,aby postawić mnie na nogi jak trzeba było , za to , że wytrzymujecie ze mną mimo moich zmienności nastroju i nastawiania , chcę również przeprosić za każde przykre słowo ...

Dziękuję również za życzenia ;*

„Aby Święta Bożego Narodzenia były Bliskością i Spokojem,
a Nowy Rok – Dobrym Czasem”.
(K. I. Gałczyński)

Zobacz załącznik 833068

Roxie [emoji255] [emoji8] [emoji72]

@Funia90 trzymam nieustannie kciuki za teściową.

Dziewczynki moje Kochane. Ja również zagadnienia, bo Wigilia u mnie w tym roku, zresztą tak jak i rok temu, więc użytkowania co nie miara. Dobrze że M wziął kilka dni wolnego bo nie ogarnelabym sprzątania, gotowania, Michaski i pracy

Kochane moje ponieważ mogę już nie mieć jutro i w niedzielę czasu to życzę Wam przede wszystkim wiary, nadziei i milosci oraz niegasnacego optmizmu. Spędzicie ten czas w ciepłej, rodzinnej atmosferze, czujeie się kochane i doceniane i nie bójcie się marzyć. A tak poza tym zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia [emoji173]

Ostatnia edycja:
Do góry