reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 Tak mi przykro kochana u mnie zawsze płeć żeńska.. Daj znac co mowil Malina na wizycie i co postanowilas dalej. Trzymam mocno kciuki!
@bertha wybacz, że kolejny raz o to mecze ale nikt inny sie nie odezwal w temacie mleczka pszczelego.. Czy moze na watku ivf masz jakies dziewczyny co je biora? Ja zaczynam sie martwic bo cykl mi sie wydluzyl niby to niewiele o 2-3 dni ale nie wiem czy to dobry objaw? Boje sie, że moge sobie nim zaszkodzic.

Pytaj ile potrzebujesz :)
Niestety ja już na wątku in vitro się nie udzielam i nie czytam wiec nie mam danych :( może dzoasia będzie coś wiedziała?

A nie miałaś zawsze tak ze z jednego jajnika jak owulowalas to cykl miał mniej a jak z drugiego to więcej dni? Ja tak zawsze miałam. I przez długi czas tylko lewy owulowal wiec milam równe cykle a potem na zmianę - długi, krótki cykl. Teraz mam działający tylko prawy i mam krótkie cykle.
Ale np poprzedniego cyklu wydaje mi się ze miałam jakaś torbiel która mi na początku cyklu pękła i miałam przez to później normalna owulke. Może tez tak akurat miałaś..
Ile tych cykli dłuższych już miałaś?

reklama
@bertha Zaciekawilas mnie ogromnie kochana.. Ja sie zastanawiam czy moze faktycznie jest cos na rzeczy.. u mnie kazda ciaza byla z prawego jajnika.
Teraz faktycznie wypadaloby, ze powinnam miec z lewego.. moze przez to jest takie opoznienie.. Myslisz, ze to mozliwe zeby to mleczko ruszylo jajnik?? o_O Ostatnio taki dluzszy cykl mialam latem dwa miesiace przed ciaza.
Jak mozna sprawdzic czy obydwa jajniki prawidlowo pracuja? Ja mialam tylko histeroskopie nigdy hsg.
Nie wiedzialam ze to mozliwe aby co miesiac miec owulacje z tego samego jajnika?
Zastanawiam sie czy nie odstawic tego mleczka czy raczej je kontynuuowac? Wizyte u gina mam dopiero 3 stycznia.. buuu znowu zonk :( nie wiem co robic

Ja na szybko, bo wir zakupów.
@magda1208 bardzo mi przykro :( Tym bardziej, ze chodzi o 2 raz z rzędu.
Na genetykę niedtety nie ma mocnych :(. Ja cieszyłam się jak głupia, ze kariotypy ok, a tymczasem tez upadłam na genetyce właśnie :(
Natomiast co do IVF z pgs. Mój gin z Invimedu twierdzi, ze jeśli już to pgd, od pgs zaczyna się odchodzić. Ale to tez nue zawsze pomaga. W moim przypadku gdzie miakam biochemię i 2 razy puste, powiedział ze pgd byłoby naciągnięciem na kasę. Bo jeśli jakość komórki jest tak słaba to albo nie wychowujemy zarodków na szkiełku, albo będzie bioch, albo szybko przestanie się rozwijać, albo kolejne puste jajo.
Do reszty odniosę się wieczorkiem

@bertha Zaciekawilas mnie ogromnie kochana.. Ja sie zastanawiam czy moze faktycznie jest cos na rzeczy.. u mnie kazda ciaza byla z prawego jajnika.
Teraz faktycznie wypadaloby, ze powinnam miec z lewego.. moze przez to jest takie opoznienie.. Myslisz, ze to mozliwe zeby to mleczko ruszylo jajnik?? o_O Ostatnio taki dluzszy cykl mialam latem dwa miesiace przed ciaza.
Jak mozna sprawdzic czy obydwa jajniki prawidlowo pracuja? Ja mialam tylko histeroskopie nigdy hsg.
Nie wiedzialam ze to mozliwe aby co miesiac miec owulacje z tego samego jajnika?
Zastanawiam sie czy nie odstawic tego mleczka czy raczej je kontynuuowac? Wizyte u gina mam dopiero 3 stycznia.. buuu znowu zonk :( nie wiem co robic

Ja bym kontynuowała! Niech tam ładnie zacznie działać.
Tak, mój lewy jajnik był jakiś dominujący i częściej mialam owu z niego.
Regularnymi monitoringami można zobaczyć jak owuluuja. Ale w zasadzie czy to istotne które aktualnie owuluuje? Ja wiem ze lewy już nie działa bo miałam torbiel usuwana i lewego jajnika nikt nie widzi. Nie ma tam żadnych pęcherzyków antralnych, nic nie rośnie. Został jakiś strzępek jego.

@bertha Oj kochana oby tylko nie nabroilo to mleczko.. Swoja droga myslalam, ze to zwykly suplement i nie bedzie mialo jakies szczegolnej mocy hmm
Mi na histero mowili ze ujscie jajnikow prawidlowe i w ogole obraz ale na ile one pracuja tego nikt nie wie. Progesteron u mnie nigdy nie byl szalowy, lekkie Pco mam wiec pewnie nie sa w jakies super kondycji o_O
Kiedy testujesz? :D Trzymam mocno kciuki!

@bertha Oj kochana oby tylko nie nabroilo to mleczko.. Swoja droga myslalam, ze to zwykly suplement i nie bedzie mialo jakies szczegolnej mocy hmm
Mi na histero mowili ze ujscie jajnikow prawidlowe i w ogole obraz ale na ile one pracuja tego nikt nie wie. Progesteron u mnie nigdy nie byl szalowy, lekkie Pco mam wiec pewnie nie sa w jakies super kondycji o_O
Kiedy testujesz? :D Trzymam mocno kciuki!

Testuje za 9 dni :) dzisiaj wg mnie 1dpo.

Kochane Mamusie (aktualne i przyszłe) z okazji zbliżających się Świat życzę wam niegasnącej nadziei i wiary w swoje największe pragnienia i marzenia <3 dla Nas wszystkich był to trudny rok, ale wierzę,że nadchodzący będzie dla Nas łaskawy!! ;* myślałam,że już nic dobrego w nim nie odkryje...ale myliłam się - znalazłam to forum i Was na nim!! :* Wesołych Świat!!

Kochane moje ze względu , że pewnie czas świąteczny mnie pochłonie zupełnie , chciałam Wam złożyć życzenia ...

Spokojnych , zdrowych Świąt Bożego Narodzenia , spędzonych w rodzinnym gronie ;*
W Wigilijny wieczór otulmy się wzajemnym ciepłem i uśmiechnijmy do siebie , mimo tak wielu zranionych serc ... :<
Dla niektórych z Was będą to wyjątkowe święta ... z własnym wyczekanym dzieciątkiem , które jak malutki Jezus daje nam wiarę w cud narodzin ...
Każdej z osobna , dla której ten czas będzie trudny , pełen tych przykrych emocji , życzę samych pogodnych dni , aby łzy leciały tylko ze szczęścia , aby spełniło się to najważniejsze marzenie ... marzenia się spełnia , więc mimo trudu i porażek niech każda idzie drogą , która da jej to upragnione szczęście ;* nigdy się nie poddajcie !
Wszystkim , które jeszcze nie widziały tych 2 kreseczek życzę , aby przyszedł ten wyjątkowy moment i obudził nadzieję w Waszych sercach ;*
Wszystkim , które noszą pod sercem swój osobisty Skarb , życzę bezproblemowej ciąży , mało stresów , a tym ,które czekają na rozwiązanie szczęśliwego szybkiego porodu ;**
Wszystkich mamom i dzidziusiom życzę dużo przespanych i spokojnych nocy , ładniutkich kupek ;p i powiększenia rodzinki ;*

Nie wiem co napisać... bo wiem , ile uczuć każda z Was w sobie tłumi , jak z dnia na dzień borykacie się z przeciwnościami ... mogę tylko od siebie napisać , do póki będziemy się wspierać damy radę !

Z tego miejsca chcę Wam podziękować za cały ten Rok...za wszystkie rady , wszelką pomoc , opierdziel ,aby postawić mnie na nogi jak trzeba było , za to , że wytrzymujecie ze mną mimo moich zmienności nastroju i nastawiania , chcę również przeprosić za każde przykre słowo ...

Dziękuję również za życzenia ;*

„Aby Święta Bożego Narodzenia były Bliskością i Spokojem,
a Nowy Rok – Dobrym Czasem”.
(K. I. Gałczyński)

185840170a0d4df98157dec86b79a00c.jpeg

Załączniki

• 185840170a0d4df98157dec86b79a00c.jpeg
    185840170a0d4df98157dec86b79a00c.jpeg
    77,7 KB · Wyświetleń: 607
Dziewczyny przepraszam,ze tak pozno.
Wiec tak tesciowa wybudzili ok 16
Na pocztaku w ogole nie mowila ale ma czucie w rekach i w nogach bylo,prawa reka troche slabsza,opada tez kacik ust.
Po 4 godzinach juz zaczynala cos probowac mowic ale nie da sie jej zrozumiec wiec liczymy na to ,ze bedzie dobrze.
Dzis juz troszke lepiej mowi ale jest starsznie nerwowa i dalej jest to niezrozumiale
Lekarze generalnie operacje zaliczaja do udanych,guz wyciety w 100% ale niestety z doswiadczenia twierdza ,ze wyglada na zlosliwy.
To byl ciezki dzien,jak to uslyszlam to ryczlam jak bobr.
Ale wzielam sie w garsc i wierzymy ,ze pomylki tez sie zdarzaja a do oceny guza potrzebne jest badanie.
Dziekuje Wam wszytskim za wsprcie.
Teraz czekamy na wynik badania i proponowane leczenie.

Dodatkowo moja siostra z malutka przyjechala na Swieta.
A mIeszka w Holandii wiec widujemy sie rzadko.
Mala kochana ma 2 miesiace[emoji5]

Musimy z siostra P ogarnac cala Wigilie i pierwszy dzien Swiat.
U tesciow zawsze duzo jedzenia i chca zeby bylo jak zawsze takze rece pelne roboty a w dodatku jutro mam kolede.

Takze mowie Wam u mnie szal cial.
W nocy spac nie moge z wrazenia i przez to tez ledwo funkcjonuje.

@roxie123 kochana dziekuje ,ze przekazalas wczoraj informacje.
Bo ja kompletnie nie mam czasu.
Dzis od rana full obroty,teraz na chwile usiadlam a jutro to ja nie wiem jak to bedzie[emoji15]u mnie wyszlo dziecko ,slub i milosc[emoji848]ale ja juz po slubie hahaha

@marshia ja tez obstawiam ,ze ten pecherzyk pekl[emoji6]

@Magda82.. wzruszyla mnie Twoja historia,wiele przeszlas ale wygralas[emoji8]

@melania86 przeczytam w wolnej chwili[emoji8]

@pixi.nova ja pisalam ,ze jadlam pylek pszczeli ale na czas ciazy przestalam[emoji4]

@Porzeczka1234 kochana zdroweczka dla Zosienki[emoji8]

@magda1208 mi rowniez bardzo przykro,ale wierze,ze wada wystapila przy podziale komorek i gdyby nie ona to ciaza by sie udala.
Masz w sobie tyle milosci i dobroci ,ze musisz byc mamusia[emoji8]

@Marthi [emoji8][emoji8][emoji8]

@Destino odpocznijcie z Nathanielki i za mnie i za Asie[emoji8]

@llis91 cudowne wiesci[emoji5]nie mysl o tym,u mnie tez czasem ten termin sie zmienia,to zalezy jak lekarz pomierzy.
Najbardziej wiatygodny jesli chodzi o termin z usg,to z pierszych prenatalnych[emoji4]

Hmm wiec coz dopilam kawe i uciekam piec pierniki.
Jutro o 6 trzeba wstac ,zakasac rekawy i brac sie do roboty[emoji4]
W miedzyczasie przyjac ksiedza,szkoda ,ze akurat jutro koleda:/
Rano musze jeszcze ogarnac mieszkanie.
I wiecie co?
Mam stresa bo kilka rzeczy robie na Swieta pierwszy raz i boje sie ,ze nie wyjda ale trudno[emoji4]

Caluje i dziekuje za kciuki kazdej z osobna[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 trzymam kciuki za dobre wyniki hist! Ja tez jutro pobudka około 6:30 i najpierw szybkie ostatnie zakupy(chleb np) a potem ogarnianie mieszkania i pieczemy strucle makowa i sernik:)

Do góry