reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* Zgadzam sie z toba ale zobacz np. u mnie raz stracilam zdrowa ciaze a kolejna pozniej ciaza chora.. Wiem, ze wszystkie tu jestescie zwolenniczkami metyli ale Jerzak twierdzi ze ciaza musi byc tez na zwyklym kwasie. I ma doswiadczeniw pacjentek, ktore na wlasna reke braly metyle czyt. ja i pozniej mialy wady. W kolejnej ciazy na normalnym kwasie zdrowe ciaze..
U mnie zdrowa ciaza byla na zwyklym kwasie foliowym i femibionie. Ta chora na samych metylach.
ja miałam wadę i przy zwykłym kwasie, i przy metylach, teraz nie biorę zadnych , żadnych witamin!!!

reklama
@mickey* Ehh kochana no wlasnie.. ile lekarzy tyle teorii. Ale masz milion procent racji, ze na genetyke nic nie pomoze bo biologii nie da sie zmienic. Ivf z pgd moze dac jednak duzo wieksze szanse.
@magda1208 moze to by bylo dobre rozwiazanie?

@mickey* Ehh kochana no wlasnie.. ile lekarzy tyle teorii. Ale masz milion procent racji, ze na genetyke nic nie pomoze bo biologii nie da sie zmienic. Ivf z pgd moze dac jednak duzo wieksze szanse.
@magda1208 moze to by bylo dobre rozwiazanie?
ja już napisałam Madzi co myslę, oczywiście w 100% popieram na genetykę jest tylko jeden sposób ivf z pgd
aaaa mi doc P powiedzial że miał takie pacjentki które miały 2 wady pod rząd a pozniej dziecko zdrowe:biggrin2:

@Marthi dziękujemy za życzenia i również przesyłamy zdrowych pogodnych świąt i spełnienia jednego największego życzenia całujemy.

@umagda1208 Madziu kochanie tak bardzo mi przykro ale może napiszę coś na pocieszenie , że leczenie maliny nie jest do bani może trzeba próbować do skutku bo te wady mogą być przypadkowe wiem , że kariotypy masz prawidłowe. Rozumiem twoje zwątpienie i ból na widok maluszków też to przeżywałam. Niedługo będziesz się cieszyć macierzyństwem zobaczysz. Nie poddasz się bo my jesteśmy silne jak konie ciągle do przodu mimo wiatryu w oczy.Ściskam Cię bardzo mocno.

@burczuś pisałysmy o tym ze dupek nie wychodzi w badaniu tylko lutka więc nie wiem po co lekarz karze ci go badać

@mickey* jak calowalam powiedziałam to od cioci i masz być grzeczna i jest haha

@mickey* ja tylko napisałam mój punkt widzenia i że próbowałabym dalej - wady mogą być przypadkowe mogą być wynikiem jakiegoś problemu z podziałami co jest praktycznie nie do zbadania.
Na pewno in vitro z badaniem zarodków to jakies rozwiazanie na razie o nim nie myślałam.
@Marthi super to wszystko napisałaś życze Ci dużo szczescia w Nowym Roku i szybkiego zasilenia grona brzuchatek!
@Ilis91 jak wizyta?

@bertha i jak Pasnik zgodzil sie w koncu na immunosupresje? Bierzesz leki?

Wczoraj w końcu oddzwonił i po przeglądnięcia wynikow powiedział ze moje il10 jest wystarczające żeby opanować zbyt wysokie il2. Ale jeśli chce immunosupresje to na 7 dni od 1dc i mogę naturalnie lub iui robić od razu a stymulacje do ivf po 2 miesiącach.
Także od ok 4.01 będę brała immunosupresje. :)
Choć ja oczywiście uważam (jak co miesiąc ;)) ze @ nie przyjdzie :D

Dla przypomnienia moje wyniki CBA
1513942664-d70510cdb0e5a153-aaaaaa.jpeg

reklama
Ilis, duża dzidzia! :) wszystko będzie dobrze. To jak już tak blisko krwiak szyjki to może niedługo się ewakuować.
Może głupie pytanie - co to kosmowka? To są zaczątki łożyska? Wiec jest tylko z jednej strony pęcherzyka tak?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry