reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mickey* Zgadzam sie z toba ale zobacz np. u mnie raz stracilam zdrowa ciaze a kolejna pozniej ciaza chora.. Wiem, ze wszystkie tu jestescie zwolenniczkami metyli ale Jerzak twierdzi ze ciaza musi byc tez na zwyklym kwasie. I ma doswiadczeniw pacjentek, ktore na wlasna reke braly metyle czyt. ja i pozniej mialy wady. W kolejnej ciazy na normalnym kwasie zdrowe ciaze..
U mnie zdrowa ciaza byla na zwyklym kwasie foliowym i femibionie. Ta chora na samych metylach.
ja miałam wadę i przy zwykłym kwasie, i przy metylach, teraz nie biorę zadnych , żadnych witamin!!!

reklama
@mickey* Ehh kochana no wlasnie.. ile lekarzy tyle teorii. Ale masz milion procent racji, ze na genetyke nic nie pomoze bo biologii nie da sie zmienic. Ivf z pgd moze dac jednak duzo wieksze szanse.
@magda1208 moze to by bylo dobre rozwiazanie?

@mickey* Ehh kochana no wlasnie.. ile lekarzy tyle teorii. Ale masz milion procent racji, ze na genetyke nic nie pomoze bo biologii nie da sie zmienic. Ivf z pgd moze dac jednak duzo wieksze szanse.
@magda1208 moze to by bylo dobre rozwiazanie?
ja już napisałam Madzi co myslę, oczywiście w 100% popieram na genetykę jest tylko jeden sposób ivf z pgd
aaaa mi doc P powiedzial że miał takie pacjentki które miały 2 wady pod rząd a pozniej dziecko zdrowe:biggrin2:

@Marthi dziękujemy za życzenia i również przesyłamy zdrowych pogodnych świąt i spełnienia jednego największego życzenia całujemy.

@umagda1208 Madziu kochanie tak bardzo mi przykro ale może napiszę coś na pocieszenie , że leczenie maliny nie jest do bani może trzeba próbować do skutku bo te wady mogą być przypadkowe wiem , że kariotypy masz prawidłowe. Rozumiem twoje zwątpienie i ból na widok maluszków też to przeżywałam. Niedługo będziesz się cieszyć macierzyństwem zobaczysz. Nie poddasz się bo my jesteśmy silne jak konie ciągle do przodu mimo wiatryu w oczy.Ściskam Cię bardzo mocno.

@burczuś pisałysmy o tym ze dupek nie wychodzi w badaniu tylko lutka więc nie wiem po co lekarz karze ci go badać

@mickey* jak calowalam powiedziałam to od cioci i masz być grzeczna i jest haha

@mickey* ja tylko napisałam mój punkt widzenia i że próbowałabym dalej - wady mogą być przypadkowe mogą być wynikiem jakiegoś problemu z podziałami co jest praktycznie nie do zbadania.
Na pewno in vitro z badaniem zarodków to jakies rozwiazanie na razie o nim nie myślałam.
@Marthi super to wszystko napisałaś życze Ci dużo szczescia w Nowym Roku i szybkiego zasilenia grona brzuchatek!
@Ilis91 jak wizyta?

@bertha i jak Pasnik zgodzil sie w koncu na immunosupresje? Bierzesz leki?

Wczoraj w końcu oddzwonił i po przeglądnięcia wynikow powiedział ze moje il10 jest wystarczające żeby opanować zbyt wysokie il2. Ale jeśli chce immunosupresje to na 7 dni od 1dc i mogę naturalnie lub iui robić od razu a stymulacje do ivf po 2 miesiącach.
Także od ok 4.01 będę brała immunosupresje. :)
Choć ja oczywiście uważam (jak co miesiąc ;)) ze @ nie przyjdzie :D

Dla przypomnienia moje wyniki CBA
1513942664-d70510cdb0e5a153-aaaaaa.jpeg

reklama
Ilis, duża dzidzia! :) wszystko będzie dobrze. To jak już tak blisko krwiak szyjki to może niedługo się ewakuować.
Może głupie pytanie - co to kosmowka? To są zaczątki łożyska? Wiec jest tylko z jednej strony pęcherzyka tak?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry