reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 Kochana dziękuję , że o mnie pamiętasz i pytasz. Jestem załamana przyszedł wynik wyszła trisoma 22.
Napiszę tak obecnie mam stan zawieszenia i zwątpienia . Wczoraj przepłakałam dzień bo wszędzie gdzie nie pojedziemy z mężem czy to w interesach czy normalnie są małe dzieciątka . Serce mnie ściska jak widzę niemowlaczka czuję taką pustkę i bezsilność.
Do tego dochodzi brak wiary ,że może się udać . Wczoraj odwiedziłam znajomych, którym urodził się synek więc po powrocie ryczałam. Dzisiaj mam mieć wynik .Mam wspaniałego męża, zdrowie można powiedzieć, że niczego nam nie brakuj . W sercu jednak cierpię z powodu braku maluszka.
Przepraszam , że smęce ucałuj Zosię .
Madziu bardzo mi przykro, wiem co czujesz, a ostatnio jaką miałaś trisomie?
kiedy jedziesz do Maliny?
priv

reklama
Dziewczynki,
Ja pewnie na czas świąteczno-sylwestrowy stąd zniknę, gdyż zapewne pochłonie mnie praca przy przygotowywaniu Wigilii oraz Sylwestra, ale też czuję potrzebę odpoczynku... Niemniej, chciałabym przed tym napisać Wam kilka słów... [emoji319][emoji8]

Wczoraj ubierając choinkę i wieszając bombki, pomyślałam o Was, o naszej społeczności, którą tu tworzymy... Osobiście poznałam tylko dwie z Was - @pixi.nova i @marzycielka81, z czego się bardzo cieszę. [emoji6] Większości z Was nie znam osobiście, ale współodczuwam często Wasze radości i smutki. Z początkiem 2018 roku minie równy rok odkąd jestem tu z Wami. Wiele się na tym forum przez ten czas wydarzyło, wiele Waszych historii ściskało mnie za serce, gardło, a wiele rozbawiło do łez. Podziwiam każdą z Was za walkę, wytrwałość, cierpliwość i nieustanne dążenie do celu... Czerpię od Was wiele mądrości, nie tylko z zakresu wiedzy medycznej (której to forum jest kopalnią), ale także mądrości życiowej... [emoji173]️ Wiele z Was jest ode mnie starszych, mądrzejszych, bardziej doświadczonych. To od Was nauczyłam się pokory i cierpliwości... a także tego, że po burzy zawsze wychodzi słońce! Co by się w przyszłości nie działo, wiem, że mogę do Was napisać i wesprzecie mnie (i każdą dziewczynę, która jest na tym forum) ciepłym słowem, czy miłym gestem...

Za to właśnie chciałam Wam BARDZO PODZIĘKOWAĆ. [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
To cudownie, że w tak zabieganym i skomplikowanym świecie, który staje się coraz bardziej zmaterializowany, można na Was tutaj zawsze liczyć. Staram jak tylko mogę, dać Wam to samo... <3

Nie sposób jest wymienić tutaj wszystkich, ale... pozwólcie na maleńką prywatę. [emoji6]

@pixi.nova - dla Ciebie moja babo moc buziaków, pamiętaj, że mocno wierzę w to, że za parę miesięcy będziemy razem leżeć na Polnej i wspierać się w ostatnich skurczach przedporodowych[emoji173]️ Dziękuję Ci za to, że jesteś!

@marzycielka81 - bardzo miło było Cię poznać. Jesteś silną babką i wierzę, że Ciebie także odwiedzimy na Polnej[emoji173]️

@Destino - jesteś na tym forum moją największą motywacją i inspiracją! Dzięki Tobie uwierzyłam, że niemożliwe staje się możliwe i zawsze trzeba wierzyć. Tyle mądrych slow, którymi nas obdarowałaś na tym forum... tego nie da się opisać. Nie ujmując nikomu, ale myślę, że bardzo zasłużyłaś na Nathaniela i będziesz najlepszą mamą na ziemi! Trzymam ogromnie za Was kciuki i ile razy pomyśle o Was, mam łzy w oczach. [emoji173]️ Jesteście super!

@marshia - tak pozytywnej babki jak Ty, dawno nie spotkałam na swojej drodze. [emoji7] Choć okoliczności nie są sprzyjające (mowa o naszych przeżyciach) fajnie, ze jestes z Nami i zarażasz nas swoja energia! [emoji173]️ Badz taka zawsze!

Wszystkie dziewczynki z rosnącym brzuszkiem - trzymam za Was bardzo, bardzo, bardzo kciuki i mam nadzieję, ze w nowym roku oddacie kilku z Nas te śliczne brzuszki i nie zapomnicie o nas za szybko!!! [emoji8] Mam nadzieję, że nikogo nie pominę: @Ilis91, @burczuś, @Maciejka78, @matulkaa, @Funia90, @Destino, @Asia2104 @bobasek1990

Staraczki - Wam życzę wytrwałości, równej walki i zakończenia z sukcesem[emoji173]️ Zacznijmy od stycznia z nowa siła i energia!!!![emoji173]️ @roxie123, @marshia, @pixi.nova, @marzycielka81, @roki_1991, @dzol, @olaa90, @bertha, @zosiak, @Beciiia-87, @iveo, @Auri_a, @bea25ta, @Nadja_n, @totois50 @magda1208
(Mam nadzieje, ze nikogo nie pominęłam!)

Mamusiom, życzę satysfakcji z rodzicielstwa, spokojnych i przespanych nocy oraz bezproblemowego dorastania Waszych skarbów! [emoji173]️ Bądźcie z nami i dzielcie sie prosze Waszymi doświadczeniami! [emoji6] kas90, @nafoczka, @Porzeczka1234 @Magda82.., @agatush, i inne, których juz nie pamietam albo przypadkowo pominęłam:(

Załączam moja choinkę. [emoji319]

Spędźcie te święta w spokoju, miłej, rodzinnej atmosferze i uwierzcie w cuda! Ja tez bardzo chce w nie wierzyć i w nowy rok wejść z nadzieja na lepsze „jutro” [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

CAŁUJE i ŚCISKAM KAŻDĄ Z WAS !!! [emoji8][emoji8][emoji8]

1513935400-062e31ef3d25e355-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@magda1208 - tę trisomię w ostatnim poronieniu miała chyba Pixi.Nova również, ale także Marzyielka81 jak dobrze pamiętam. Mogłabyś przypomnieć jakie brałaś teraz leki? Niestety nie pamiętam a niemasz sygnaturki.

Jestem po szczepieniach. Brałam encorton , femibion 1, wit. metylowane B6, B12, kwas foliowy 400.wit.d.

@magda1208 a które to Twoje poronienie? Mi w 2 poronieniu wyszła trisomia 16 chromosomu, kariotypy prawidłowe... pierwszej straty nie badałam.

Kochana jest to moje 4 poronienie . Badania kosmówki wykonywałam po dwóch ostatnich poronieniach. Kariotypy wyszły prawidłowe.
Brakuje mi chyba sił sądziłam , że to immunologia jest sprawcą a tu okazuje się , że jeszcze genetyka.
Czy dam rade .?????????????????

Madziu, ciężko mi kochana coś więcej teraz napisać, nie chcę pisać "będzie dobrze/musisz wierzyć/to był przypadek/złośliwość losu", bo wiem jak Ci ciężko. Od mojego poronienia II minie 3.01. rok, a ja nadal nie mogę się z tego otrząsnąć i boję się powtórki... Drugi raz wada genetyczna pod rząd, w mojej opinii, nie jest normalna i należy szukać przyczyn gdzieś indziej. Pytanie gdzie? Jakie badania jeszcze wykonać by uzyskać odpowiedź? Rozumiem, że konflikt serologiczny i tego typu kwestie wykluczyliście? Z drugiej strony nie wiem ile kochana masz lat, ale często wady pojawiają się częściej powyżej 35 roku życia, być może genetyka jest ok, ale wiek stanowi jakąś przeszkodę? Nie chcę Cię, kochanie, dołować, myślę, że powinnaś umówić się na badania do jakiegoś genetyka, może powtorzyć też badanie mutacji?

@magda1208 to straszne co Ciebie, nas z tego forum spotyka:( Ja sobie myślę,że to pech w połączeniu genów i dlatego ciąża nieudana? Gdyby tam wszystko sie dobrze podziało, to po szczepieniach pewnie by wszystko było ok. Dążę do tego, żebyś się nie poddawała i wierzyła w to,że dotychczasowe leczenie nie było pozbawione sensu. Czy dasz radę... Każda z nas ma załamkę,ale po odetchnięciu podnosi się i walczy znowu! Siłaczki z nas!

reklama
@burczuś jesli miałaś progesteron 21 a teraz 17 to ja bym się nie martwiła spokojnie kochana, wydaje mi się ze to są naturalne skoki, i popieram w 100 % Destino, a możesz mi przypomnieć jakie miałaś nk przed szczepieniami

Do góry