reklama
matulkaa
Fanka BB :)
Nie ja brałam dopiero od pozytywnej bety (dokładnie 12 dpo). Miałam brać tuż po owulacji, ale na monitoringu okazało się, że pęcherzyk pękł nie osiągając pełnej dojrzałości i miał to być stracony cykl. A tu taka niespodzianka. Nam udało się naturalnie, choć miałam już w ręku receptę na lamettę i clo na kolejny cykl.matulkaa
Gdzieś czytałam że ktoś brał też accofil ale po owulacji. Tak kazal brać Wilczyński immunolog.
A ty też brałaś 5 dni przed ovu czy później?
A Ty w swoim szczęśliwym cyklu miałaś stymulacje czy naturalnie się udało?
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Marthi
Marshia... pytałam o te zdjecia Twoje i cos Ci pokaze teraz....
Zobacz moje 1 zdjecie z 13.12.2016 roku. (W książeczce ciazy mam napisane ze był to u mnie 8tc + 3 dni) - jajo wyglada identycznie jak Twoje... podłużne...niekształtne, ja sądziłam ze mam puste jajo.... nie wierzyłam w te kropeczke....
Zaś 7 dni później - 20.12.2016 pojawił sie u mnie zarodek z serduszkiem. Jakiez to było dla mnie zdziwienie.... co widac - jajo tez zmieniło kształt oraz wielkość.... to był 9tc + 3 dni. Mozna? mozna!
Nie przekreślaj tego maleństwa. Ono moze sie tam jeszcze kluc w Twoim łonie. Masz dopiero 7 tc!!!!!
Ja niestety 3.01.2017 w 11 tc dowiedziałam sie o tym niestety ze serduszko juz nie bije ale TY NIE MOZESZ JESZCZE NICZEGO PRZEKREŚLAĆ. [emoji173]️
Mam nadzieje ze to porównanie da Ci do myślenia [emoji8]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zobacz moje 1 zdjecie z 13.12.2016 roku. (W książeczce ciazy mam napisane ze był to u mnie 8tc + 3 dni) - jajo wyglada identycznie jak Twoje... podłużne...niekształtne, ja sądziłam ze mam puste jajo.... nie wierzyłam w te kropeczke....
Zaś 7 dni później - 20.12.2016 pojawił sie u mnie zarodek z serduszkiem. Jakiez to było dla mnie zdziwienie.... co widac - jajo tez zmieniło kształt oraz wielkość.... to był 9tc + 3 dni. Mozna? mozna!
Nie przekreślaj tego maleństwa. Ono moze sie tam jeszcze kluc w Twoim łonie. Masz dopiero 7 tc!!!!!
Ja niestety 3.01.2017 w 11 tc dowiedziałam sie o tym niestety ze serduszko juz nie bije ale TY NIE MOZESZ JESZCZE NICZEGO PRZEKREŚLAĆ. [emoji173]️
Mam nadzieje ze to porównanie da Ci do myślenia [emoji8]
Marthi
Zobacz, Twoje i moje... a jakie podobne....
Twoje:
Moje:
Twoje:
Moje:
Marthi
@Porzeczka1234 masz racje, wczesniej o tych adopcjach nie słyszałam... sa legalne znalazłam artykuł.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
roxie123
@marshia ja wierzę że coś się pokaże jeszcze bo przecież jest różnica ;*
To moje ♡ USG w 8 tygodniu ale zdjęcie pokazuje 6tyg 1d nie wiem czy się nadaje do porównania bo serduszko nie biło . Nie wiem jak Ci pomóc ale będę sie modlić o cud dla Ciebie
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
To moje ♡ USG w 8 tygodniu ale zdjęcie pokazuje 6tyg 1d nie wiem czy się nadaje do porównania bo serduszko nie biło . Nie wiem jak Ci pomóc ale będę sie modlić o cud dla Ciebie
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
marshia
Marshia a Twoje wcześniejsze ciaze wyglądały podobnie?
Tak. Zawsze się wykrzacza na samiuskim poczatku.
1. biochemiczna. Beta urosła z 33 w 26dc do 80,4 w 28dc. Za tydzień była już 12.
2. puste jajo.
3. Był zarodek. Wyglądał na 5w5d, ja byłam na usg 6w2d. Spanikowałam, ze za mały i zrobiłam betę. Była niższa niż w poprzednim tygodniu.
4 teraz czekamy pro forma.
Dlatego obstawiamy, ze jednak nie IO (biorę od stycznia gluckopfage) nie homocysteina, MTHFR + PAI są problemem.
Może antykoagulant, białko c i s w górnej granicy - i na to każe mi brać steryd 5 cały czas.
Zrobimy tarczyce w szpitalu. Prolaktyne. Ja zrobię przeciwciała, których jeszcze nuevtobilam. Anty łożyskowe i już nie pamietam jakie (robiłam ANA, antykardipinpinowe i beta2glikoproteinowe).
Zrobimy posiew nasienia.
Ja w szczepienia nie pójdę, nie przy moim wieku i SM + raki w rodzinie. Malina odpada.
Na razie nie mam więcej pomysłów. Muszę ogarnąć.
Maciejka78
Dziewczyny przepraszam, ze ja z takim glupim pytaniem i w nieodpowiednim momencie bo najwazniejsza nasza marshia teraz i jej brzunio ale moj M tak sie przejał, ze na pogotowie chce jechac Czy taki siniak po fraxi z wczoraj moze stanowic jakies zagrozenie dla zdrowia? Pamietam zdjecie porzeczki chyba z siniorem ale nie byl chyba tak duzy i juz nie wiem co o tym sadzic.
Załączniki
Ja już po wizycie u Paśnika.
Po wynikach doktor stwierdził ze faktycznie NK wzrosły a reszta wyników spadła czyli nie najgorzej. Prócz oczywiście tych NK.
Stwierdził ze wzrost nastąpił przez infekcję w organizmie. Mimo że nie chorowałam, mój organizm mógł walczyć z czymś.I tak sobie teraz przypominam z 2 tyg temu pobolewało mnie gardło a szybko przestało, potem 1 dniowy katar. Może coś na grypę mnie brało, ale wygrało.
Dostałam wlewy na nowy cykl aż 3 . Ogólnie mam odpuścić starania w tym cyklu, tak będzie dla mnie bezpieczniej. Do tego encorton 15mg dawka zwiększona z *10 obecnie
Badania mogę powtórzyć za miesiąc po 3-4 wlewach. albo za 2 miechy. Ale myślę że powtórzę przed stymulacją czyli za miesiąc po tych 3 wlewach.
Na cykl ze stymulacja w listopadzie dostałam 2x wlewy +accofil 5 dni przed ovu domacicznie albo domięśniowo.
A wy kochane domacicznie dostawaliście accofil?
Stwierdził że ten lek tez obniża NK i lepiej działa domacicznie. Dal mi tylko 1 , bo uważa że nie ma co go brac co cykl, bo taki dobry tez nie jest.
Ogólnie dostałam leki na 3 cykle. Jak nie zaskoczy to mam się zgłosić i wtedy wymyśli inny plan.
Chyba że NK nie spadnie to mam być wcześniej.
Biomarine kazał mi odstawić. Sam tran brać i wit D.
@kiciula ja na początku miałam podawany accofil przed owulacją domacicznie jako wlew, bo takie miałam wytyczne od dr Sachy. Niestety rozwaliło mi to cykle plus brak owulacji. Teraz leczę się u dr Przybicienia, który uważa że accofil trzeba podawać najlepiej po owulacji lub po potwierdzonej becie.
reklama
Podziel się: