reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia kochana nic nie jest przesądzone, wierz w kropka i zobaczysz za tydzień będzie już wszystko co potrzeba. Ja bym poprostu poczekała ten tydzień, wiem ze sie bedziesz martwic, ale nie masz juz na to wpływu, lekami jesteś obstawiona, wiec pozostaje modlitwa i wiara ze będzie dobrze, a napewno bedzie:)

@roxie123 piękny dom, zazdraszczam..wyższa pòłka poza moim zasięgiem finansowym. Napewno wypełni go śmiech dzieci, tylko musisz uzbroić się w cierpliwosc ..chciałabym byc w twoim wieku z taka wiedza medyczna:)

@marshia to za wcześnie żeby oceniać co jest. Ja to jak tylko będę miała możliwość to pójdę na 1 wizytę w 8 tyg bo wcześniej i tak nic na pewno nie wiadomo
Mam nadzieję ze tam pojawi sie zarodeczek.

@bertha Krwiaki powstają w momencie, kiedy w tkankach ciała zbiera się krew, która pochodzi z uszkodzonych naczyń krwionośny. Czyli jak zarodek się wgryza to może uszkodzić naczynia i powstaje krwiak. Ja sobie myślę , że jak mam skłonność zatorowo zakrzepowe to z urzędu przy wgryzaniu zarodka naczynia krwionośne w macicy zostały naruszone bo coś je gryzło i powstawał krwiak. Żaden lekarz Ci nie powie dlaczego tak się dzieje i czy się nie powtórzy najgorszy to krwiak podkosmówkowt bo z niego powstaje łożysko i jeśli nie będzie dostatecznie " przyklejone" do ściany macicy to może dojść do niedotlenienia dzidzi i obumarcia. Tyle mojej wiedzy i przemyśleń ide jeść haha
To jasne ze kropek wgryzając się uszkadza naczynka. Tylko dlaczego niektórym z tej krwi tworzy się krwiak a niektórym nie.. czy krew zbyt rzadka i nie krzepnie jak powinna? (Acard brałam) czy może właśnie przez mikrozakrzepy krew która normalnie by się ewakuowała, przez zakrzepy nie potrafi?
to jest dla mnie zagadka. Na pewno jest logiczne wytłumaczenie tego.
Ja się martwię krwiakami bo miałam krwiaki w ciąży która straciłam. Blisko zarodka. Fasolka była zdrowa - badałam.
Skłaniam się ku braniu 0,6 heparyny a acard Max co 2-3 dni.

@bertha czy przesyłka dotarła?
Niestety nie. Ale nie pamietam czy podawałam ci adres domowy czy firmowy, bo jeśli firmowy to może dziewczyny z sekretariatu mi nie powiedziały a czeka na mnie :) może jutro będzie :)

Może Porzeczka coś w tym jest, że przy heparynie nie miałas krwiaka. W końcu ja teraz na krwiaki na udach po zastrzykach mam zalecenie smarowania właśnie maścią heparynową. Skad inąd smieszne, że robie zastrzyk z heparyny, po którym mam krwiaka i leczę go maścią heparynową :p
.
O, a ta maść na receptę? Właśnie @porzeczka tez o jakiejś maści pisałaś.. o co chodzi, bo coś chyba pominęłam..

Odebrałam wyniki Kir. Czy któraś się na tym zna?
Kir obecne: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4norm., 2DL4dcl, 2DL5[gr.2], 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4(del-22bg), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1norm.
Kiry nieobecne: 2DL5(gr.1), 2DS4norm., 2DS5, 3DP1var.
Genotyp kir: Bx
Paśnik powiedział ze najważniejsze 3 Kiry:
- 2DL1 aby był obecny
- 2DS1 aby był obecny
- 2DL2 aby był nieobecny

Więcej niestety nie wiem..

@marshia, mocno tule i dodaje ci wirtualnie sił. Wierzymy w twojego kropka. Jeśli chodzi o usg to ja bym na pewno poszła jeszcze w tym tygodniu.

@bertha bo mthfr czy inne czynniki trombofili powodują źłe ukrwienie macicy które w normalnym zyciu Ci nie przeszkadza ale jak ma się jajko podłączyć to wtedy dochodzi do uszkodzenia błony i tworzy się mikrozakrzep i zbiera się krwiak. Dlaczego u jednych się tworzy a u innych nie bo nie każdy ma skłonności zakrzepowo-zatorowe nie ma innego wytłumaczenia. Maść na siniaki guzki i inne odczyny z zasrzyków polecam Arcalen ja się już mniej smaruje bo mam cały brzuch w zrostach i mogę je tylko rozmasowywać co czynnię siniaków mało chyba , że zrost pęknie.

To jasne ze kropek wgryzając się uszkadza naczynka. Tylko dlaczego niektórym z tej krwi tworzy się krwiak a niektórym nie.. czy krew zbyt rzadka i nie krzepnie jak powinna? (Acard brałam) czy może właśnie przez mikrozakrzepy krew która normalnie by się ewakuowała, przez zakrzepy nie potrafi?
to jest dla mnie zagadka. Na pewno jest logiczne wytłumaczenie tego.
Ja się martwię krwiakami bo miałam krwiaki w ciąży która straciłam. Blisko zarodka. Fasolka była zdrowa - badałam.
Skłaniam się ku braniu 0,6 heparyny a acard Max co 2-3 dni.

Niestety nie. Ale nie pamietam czy podawałam ci adres domowy czy firmowy, bo jeśli firmowy to może dziewczyny z sekretariatu mi nie powiedziały a czeka na mnie :) może jutro będzie :)

O, a ta maść na receptę? Właśnie @porzeczka tez o jakiejś maści pisałaś.. o co chodzi, bo coś chyba pominęłam..

Paśnik powiedział ze najważniejsze 3 Kiry:
- 2DL1 aby był obecny
- 2DS1 aby był obecny
- 2DL2 aby był nieobecny

Więcej niestety nie wiem..

@marshia, mocno tule i dodaje ci wirtualnie sił. Wierzymy w twojego kropka. Jeśli chodzi o usg to ja bym na pewno poszła jeszcze w tym tygodniu.
Bez recepty, kilkanascie zlotych. Ale i tak dalej się robią te krwiaki (siniaki z guzami) Takie guzki, ktore nie znikają razem z siniakiem. Dr mówiła, ze mogą mi takie zostać. Ale te guzy jak zejdzie siniak są niewidoczne, tylko pod palcami je czuc. Na brzuchu tak się nie robilo.

Marshia kochanie, ja mam ogólnie długie cykle zwykle 33-35 dni. W 6,5 tc nic nie było, a w 8 sie pojawiło wszystko. Te półtora tygodnia czekania było dla mnie męczarnia na maksa ale było warto. Serduszko waliło jak młotem. Lekarz tłumaczył to pozna owulacja (u mnie zwykle to Ok 18-20 dnia cyklu ma miejsce). Niestety w 11 tc stwierdzono zanik akcji serca a w 12 tc miałam zabieg, ale tego bicia nigdy nie zapomnę... niemniej u mnie bardzo rozjechany był ten pęcherzyk taki podłużny. Jak patrzyłam z dwa dni temu na te zdjecia usg to sie dziwiłam ze wtedy mi lekarz nic nie mowil na ten temat. A moze mowil, a nie słuchałam.... nie wiem. Wy macie tutaj takie ładne okrągłe te pecherzyki a moj był dosc podłużny...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@marshia wierzę w Twoją fasolke ona zrobi Ci psikusa jak było u @bea25ta trzymam kciuki bądź cierpliwa

Znowu naskrobalyscie co do leków moja kolejna ciąża też będzie na heparynie i to 0,6 encorton min 10 metyle glukophage duphaston musze być obstawiona tylko przy tak wczesnych poronieniach myślę że to może wina komórek ich podziału.
A teraz tak trochę z innej beczki założyłam aparat na zęby zachciało się 27lat i aparat a teraz leżę z takim bólem oby niedługo minął

reklama
@marshia wierz w fasolke,przeciez 6+1 z om to wczesnie a sama wiesz ,ze u Ciebie jest mniej bo owu byla pozniej niz 14 dzien cuklu i tak jak pisze @Porzeczka1234 komorka zdolna jest do zaplodnienia 24h.
Ja tez widze,ze w pecherzyku cos jest.
A zarodek wiesz ,dzis go nie ma a jutro juz moze byc takze glowa do gory.
Uratuje Cie tylko spokoj i czas.
Jak dasz rade wytrzymaj tydzien,ale pewnie nie dasz rady[emoji4]
Moja przyjaciolka w 7t1d nie miala nawet pecherzyka zoltkowego ,a za dwa dni zarodek z serduszkiem,dzis serduszko glosno placze[emoji5]

@kas90 ja np nie jem wiele wiecej niz przed ciaza ,teraz ok 300-400 kcl wiecej a tyje rownomiernie ,takze organizm wie co robi[emoji4]
Na drugim watku jest dziewczyna ,ktora pisze czesto ,ze je tlusto ,a to zeberka,a to schabowy,jak juz cukierek to nie jeden a dwadziescia i cooo jest w tym tyg co ja a ma kg na plus.
Takze kazdy ma inaczej[emoji4]

@Destino kochana po porodzie bedziemy sie martwic dieta,teraz dzidzi najwazniejsze[emoji5]

@Marthi kunamatata hahah ja diselem jezdze to wiesz jak dodam gazu to chmury za mna czasem zostaja[emoji23]umowione[emoji16]

@roxie123 poczujesz kopniaczki [emoji5]zobaczysz[emoji8]tak na prawde jeszcze nie mialas szansy sprobowac na zelaznym zestawie bo gdyby nie beta to nawet o ciazy bys teraz nie wiedziala.

@Porzeczka1234 jedz co by Bydluniowa rosla w sile[emoji5]a 13 kg to bardzo ladny wynik[emoji4]

@magda1208 kciuki za cykl[emoji8]

@kas90 to musi byc piekne miec juz te mebelki[emoji5]

Ja dzis bylam na spotkaniu styczniowek na kawie ,a potem z M bylismy na cmentarzu ,dzis minal rok kiedy odszedl nasz pierwszy Aniolek,lzy plynely po policzku.
Jak ten czas ucieka.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry