Kurcze wystraszylam sie tymi d-dimeramj mi daja skierowania ale tego nie komtrolowalam ani raz hmm chyba czas sprawdzic bo panika mnie ogarnia ze moze Jagoda przestac mnie kopac. @Destino widze ze imie zmienilas na Oskar?? Ja tez z Gabrysi na Jagode ale nadal nie wiem jakie zostanie. Pozostawie wybor chlopakom.
reklama
marshia
Fanka BB :)
Hej. Nie śpię już ponad godzinę, gonitwa myśli, czytam na jakim etapie powinien być już widoczny pęcherzyk zoltkowy....
Mając 1 puste jajo za sobą moja nadzieja gdzies tam się tli.... ale ledwo co.
Podsumowując te moje wszystkie ciaze i raptem 1 zarodek (bez serduszka) wychodzi ze problem nie leży w krzepliwości i nieszczęsnym MTHFR, pai itd tylko dużo, duzo głębiej.
Podobno 2 razy puste jajo się prawie nie zdarza.. ale jednak zdarza.
Chyba wrócę do Invimedu - gin wczoraj zasugerował in vitro - bo teraz już można stwierdzić, ze ja nie mam poronień nawykowych.., mój organizm nue chce po prostu stworzyć zarodka.
NK i Kiry tez chyba powinnam zbadać, prawda?
Gin sugeruje genetykę, ale powiedxiał, ze nawrt nie wie gdzie szukać, bo jest tule chromosomów - kariotyp to nie wszystko. A na immunologii się nie zna, wiec nic nie sugeruje .
W kilku miejscach pojawiła się jeszcze informacja, ze puste jajo to często wina bakterii w nasieniu (my robiliśmy tylko podstawowe badanie) Czy to ta chromat... plemnika? Kojarzycie?
Podsumowując te moje wszystkie ciaze i raptem 1 zarodek (bez serduszka) wychodzi ze problem nie leży w krzepliwości i nieszczęsnym MTHFR, pai itd tylko dużo, duzo głębiej.
Chyba wrócę do Invimedu - gin wczoraj zasugerował in vitro - bo teraz już można stwierdzić, ze ja nie mam poronień nawykowych.., mój organizm nue chce po prostu stworzyć zarodka.
Gin sugeruje genetykę, ale powiedxiał, ze nawrt nie wie gdzie szukać, bo jest tule chromosomów - kariotyp to nie wszystko. A na immunologii się nie zna, wiec nic nie sugeruje .
W kilku miejscach pojawiła się jeszcze informacja, ze puste jajo to często wina bakterii w nasieniu (my robiliśmy tylko podstawowe badanie) Czy to ta chromat... plemnika? Kojarzycie?
Funia90
@marshia chromatyna plemnika to badanie dna plemnikow.
Jesli chcesz sprawdzic bakterie to chyba mowisz ,ze posiew ,ale jak powiesz pania o bakteriach to beda wiedzialy.
Tylko na spokojnie kochana,przeciez jeszcze masz czas[emoji5]skoro owu u Ciebie byla 16-17 dc to Ty masz tak na prawde (wczoraj) 5t5d mniej wiecej i tu ma prawo byc tak jak bylo [emoji4]
@bea25ta zbadaj ,ja sprawdzam co 3 tyg caly pakiet,palce ok 100 zl za to
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jesli chcesz sprawdzic bakterie to chyba mowisz ,ze posiew ,ale jak powiesz pania o bakteriach to beda wiedzialy.
Tylko na spokojnie kochana,przeciez jeszcze masz czas[emoji5]skoro owu u Ciebie byla 16-17 dc to Ty masz tak na prawde (wczoraj) 5t5d mniej wiecej i tu ma prawo byc tak jak bylo [emoji4]
@bea25ta zbadaj ,ja sprawdzam co 3 tyg caly pakiet,palce ok 100 zl za to
Zaiteresowanym piszą, ze przelicznik wrzuciłam na wątek o ciążach dzięki@mała79
Zarejestrowanymi w Polsce preparatami enoksaparyny są:
- Clexane we fiolkach po 3 ml oraz w ampułko-strzykawkach po 0,2 ml, 0,4 ml, 0,6 ml, 0,8 ml i 1,0 ml,
- Clexane forte w ampułko-strzykawkach po 0,8 ml i 1,0 ml.
1 fiolka:
- Clexane 3,0 zawierają 300 mg enoksaparyny.
1 ampułko-strzykawka:
- Clexane 0,2 zawiera 20 mg enoksaparyny,
- Clexane 0,4 zawiera 40 mg enoksaparyny,
- Clexane 0,6 zawiera 60 mg enoksaparyny,
- Clexane 0,8 zawiera 80 mg enoksaparyny,
- Clexane 1,0 zawiera 100 mg enoksaparyny,
- Clexane forte 0,8 zawiera 120 mg enoksaparyny,
- Clexane forte 1,0 zawiera 150 mg enoksaparyny.
Zarejestrowanym w Polsce preparatem nadroparyny jest:
- Fraxiparine w ampułko-strzykawkach po 0,3 ml, 0,4 ml, 0,6 ml, 0,8 ml i 1,0 ml,
- Fraxiparine Multi we fiolkach po 5 ml i 15 ml,
- Fraxodi w ampułko-strzykawkach 0,6 ml, 0,8 ml i 1,0 ml.
1 ampułko-strzykawka:
- Fraxiparine 0,3 zawiera 2 850 j.m. anty-Xa nadroparyny,
- Fraxiparine 0,4 zawiera 3 800 j.m. anty-Xa nadroparyny,
- Fraxiparine 0,6 zawiera 5 700 j.m. anty-Xa nadroparyny,
- Fraxiparine 0,8 zawiera 7 600 j.m. anty-Xa nadroparyny,
- Fraxiparine 1,0 zawiera 9 500 j.m. anty-Xa nadroparyny
Przelicznik
40 mg Clexane = 5000 J.M./0,2ml Fragmin = 0,6 ml Fraxyparine
60 mg Clexane = 7500 J.M./0,3ml Fragmin = 0,8 ml Fraxyparine
80 mg Clexane = 1000 J.M./0,4 Fragmin = 1,0 ml Fraxyparine
To jest przelicznik Maliny z jakiegoś opracowania ale czytałam kiedyś dużo jego opracowań jak się szczepiłam teraz nie bardzo wiem gdzie to znaleźć.
@bertha jesli to ciąża coś ok 30 tygodnia to dziecko powinno przytyk ok 200 gram na tydzień albo więcej jeśli ma zwapnienia łożyska niech idzie gdzieś prywatnie niech inny lekarz zmierzy dziecko i sprawdzi to łożysko i przedewszystkim przepływy bo łożysko może już sie starzeć, że tak powiem ale trzeba zbadać przeplywy w pepowinie,mózgu i maciczne jeśli te są ok to obserwacja bo może dość do niedotlenienia dzidzi Bardzo jej współczuję tyle stresu trzymam kciuki aby to była pomyłka w pomiarach.
@Maciejka78 będzie dobrze!!! Trzymam kciuki
@pixi.nova znalazłaś wątek?
@Destino pieknie napisałaś o nas matkach, ty wiesz :*
@roxie123 oj piekne i zobaczysz kiedyś jak małe klejące stópki i kapiąca ślinka pogonią Cię do moppingu ja w to wierze i tego ci mimi wszystko zycze
@marshia może jednak tak jak u @bea25ta pojawi sie mała Jagódka a tak jak @Funia90 pisze chromatyna to badanie dna plemników
PS koniec czytania i koniec kawy- czas dla was do 8 rano (i po 21 jak nie padam na pysio) :* :*
burczuś
Mój mąż też miał tylko podstawowe badanie nasienia. A więc nie jestem w stanie pomóc.Hej. Nie śpię już ponad godzinę, gonitwa myśli, czytam na jakim etapie powinien być już widoczny pęcherzyk zoltkowy....
Kurcze wiem co czujesz,zresztą każda z nas to wie. Ta niepewność co będzie dalej. Ale mam nadzieję,że chociaż to forum daje Ci jakieś wsparcie, bo zawsze jest tu mega odzew jak ktoś jest w potrzebie
Ja tam wciąż wierzę w Twoją fasolinkę i trzymam kciuki;*
iveo
@marshia u mojej siostry też nic nie było widać tylko beta rosła jak szalona. To podejrzewali zasniad. I nagle w 8 tygodniu a właściwie prawie 9 zarodek z sercem odpowiadający wiekowi ciąży. A wcześniej nic nic nic.
Jak nie możesz wytrzymać to ja bym sprawdzała co z beta a na usg dopiero za tydzień bo widzisz jak może być
@Destino mały zmienił imię?
Jak nie możesz wytrzymać to ja bym sprawdzała co z beta a na usg dopiero za tydzień bo widzisz jak może być
@Destino mały zmienił imię?
Ostatnia edycja:
@iveo ciesze sie ze maly okruszek siostry ma taka ogromna w sobie le i to udowowdnil juz na poczatku.
@marshia tez zaczelam ten etap i mialas spisane witaminy dla małża. Idz w sobote na ip poedz ze brzuch cie boli lub plamisz i ze w ciazy jestes a jak bedziesz mies usg to dopytuj co tam widza. Mozesz poedziec ze moze z nerwow cie boli bo jeszcze nie ma zarodka i zobaczysz co powiedza.
Lece smazyc nalesniki dzis na obd krokiety mniam, mniam
@marshia tez zaczelam ten etap i mialas spisane witaminy dla małża. Idz w sobote na ip poedz ze brzuch cie boli lub plamisz i ze w ciazy jestes a jak bedziesz mies usg to dopytuj co tam widza. Mozesz poedziec ze moze z nerwow cie boli bo jeszcze nie ma zarodka i zobaczysz co powiedza.
Lece smazyc nalesniki dzis na obd krokiety mniam, mniam
Marthi
@Funia90 - ja też tylko diesle ale jak chmury idą to uważaj bo to może być uszkodzona turbina mojemu koledze tak sie auto (dziwnym trafem też audi A6) zepsło jak wracaliśmy z hiszpanii i laweta zamawiana do polski z włoch (bo tam utknęliśmy), koszt po znajomosc samej lawety do ok 2,5 k wyszlo ahhh te audi, widze co jedna to lepsza
@marshia - może idź ponownie na usg gdzieś indziej za 3-4 dni?
@marshia - może idź ponownie na usg gdzieś indziej za 3-4 dni?
Funia90
@Marthi taaak u mnie turbo cos szwankuje,ale wiesz to kopcenie to dlatego ,ze ja za rzadko go przeganiam,M na mnie krzyczy ,ze dislowi czasem trzeba dac kopa,a ja tylko chodze i glaszcze.
Ale sprzatac to mi sie go nie chce heheh
Teraz za to chyba bede celowqc w vw ,zobaczymy czy skoncze na lawecie haha[emoji14]
Ale sprzatac to mi sie go nie chce heheh
Teraz za to chyba bede celowqc w vw ,zobaczymy czy skoncze na lawecie haha[emoji14]
reklama
burczuś
Pamiętacie co wczoraj pisałam o grzańcu?? A więc sezon uważam za otwarty
W Lidlu jest już grzaniec,więc pierwszy kubeczek już wypity Ehhh no uwielbiam
A i jeszcze jedno Już jutro na noc wyjeżdżam w Tatry Wiem,że pogoda ma być kiepska,ale co tam ważne ,że czeka mnie babski wyjazd taki odpoczynek dla umysłu, tylko nogi dostają w dupę
Jak ja się cieszę na ten wyjazd!
W Lidlu jest już grzaniec,więc pierwszy kubeczek już wypity Ehhh no uwielbiam
A i jeszcze jedno Już jutro na noc wyjeżdżam w Tatry Wiem,że pogoda ma być kiepska,ale co tam ważne ,że czeka mnie babski wyjazd taki odpoczynek dla umysłu, tylko nogi dostają w dupę
Jak ja się cieszę na ten wyjazd!
Podziel się: