reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bea25ta u nas bedzie Oskar Nathaniel. Raz mowie tak raz tak. Przyzwyczajam sie [emoji4]Dzisiaj mlody nieco sie poruszal. Tylko ja zdechla. Cos mnie przeziebienie rozklada.
Bea25ta podrzuc kilka krokietow dla mnie, chetnie bym jednego zjadla.

@nafoczka [emoji8]

@marshia chcialabym napisac cos madrego... a brak mi slow. Juz raz pisalam, ze macierzynstwo to ciagle czekanie... tak jak teraz twoje, az ujawni sie maluch. Nie skreslaj go jeszcze. Wczoraj myslalam, ze w takiej sytuacji robilam przyrost bety. Moze tym sie poratuj. A meza na posiew mozesz wyslac juz dzisiaj. Te same bakterie co ty robisz i grzyby.

@iveo jak napisalam wyzej bedzie Oskar Nathaniel. Tez ciagle mysle o waszym maluchu tylko brak mi odwagi pytac o jego stan zdrowia.

@burczus teraz bede miala jezor do ziemi. A taki grzaniec w gorach pod czarcim kopytem... rozmarzylam sie

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bea25ta u nas bedzie Oskar Nathaniel. Raz mowie tak raz tak. Przyzwyczajam sie [emoji4]Dzisiaj mlody nieco sie poruszal. Tylko ja zdechla. Cos mnie przeziebienie rozklada.
Bea25ta podrzuc kilka krokietow dla mnie, chetnie bym jednego zjadla.

@nafoczka [emoji8]

@marshia chcialabym napisac cos madrego... a brak mi slow. Juz raz pisalam, ze macierzynstwo to ciagle czekanie... tak jak teraz twoje, az ujawni sie maluch. Nie skreslaj go jeszcze. Wczoraj myslalam, ze w takiej sytuacji robilam przyrost bety. Moze tym sie poratuj. A meza na posiew mozesz wyslac juz dzisiaj. Te same bakterie co ty robisz i grzyby.

@iveo jak napisalam wyzej bedzie Oskar Nathaniel. Tez ciagle mysle o waszym maluchu tylko brak mi odwagi pytac o jego stan zdrowia.

@burczus teraz bede miala jezor do ziemi. A taki grzaniec w gorach pod czarcim kopytem... rozmarzylam sie

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oczywiście, że od razu sobie wygooglowałam co to pod tym czarcim kopytem:) @Destino my jedziemy po najniższym koszcie:) Zero luksusów:) Nocleg w Starej Polanie(hostel) , wyjazd Polskim Busem, Także taka elegancka karczma to nie dla nas:) Myślę,że tam nikt by nas nie wpuścił ze względu na ubiór ;) ;) ;)
Bardzo lubię te nasze wyjazdy (to dopiero 3ci), bo np po Zakopcu przechodzimy tylko, bo po drodze. My jedziemy w Tatry:):):) Nie wyczynowo,ale na pewno męcząco, bo wyprawy dłuuugie:) Ile ja się tam naprzeklinam na swoją kondychę,a raczej jej brak:) Ale jaka satysfakcja...i co się nie robi dla pysznych szarlotek w schronach :D

@burczuś Dziewczyno jak ja bym pojechała na babski wieczór do Zakopanego <3 chyba bym się wepchała gdyby nie to że jutro wyjazd mam ale do Tarnowa :D Zazdroszczę szczerze i życzę cudownego odpoczynku :D

@marshia ja też o Tobie myślałam chyba z pół wieczora :( ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji bo u mnie zawsze był od razu pęcherzyk a w 6 tygodniu to już serduszko, nawet ta ostatnio ciążą to w 5t5d miałam dzidziusia o wymiarze 3 mm. Nie wiem ja bym chyba w takiej sytuacji robiła tak jak @bea25ta czyli cały czas chodziła sprawdzać USG :( mnie lekarz teraz zapewniał że to jest całkowicie nie szkodliwe :(

@burczuś udanego wyjazdu zycze [emoji5]resetuj mysli[emoji4]

Dziewczyny wczoraj dwa razy postawil mi sie brzuch na 10 sek ,byl taki krzywy:/
Nie bolalo,a mala i przed i w trakcie i po sie ruszala.
Czy to normalne na tym etapie?wzielam dodatkowy magnez

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Bierz magnez to normalne moze dzidek sie spial mi jak sie apina to mnieboli obrucic sie nie moge . Pokazmi te swojekraglosci hihi fajme takie male. Male jesdr piekne.

@Destino wiesz ze m Twoj adres heh zebys sie kdys nie zdziwila jak ci wysle krokieta :-) .

1507105838120.jpg
@marshia to z 6+4 i mam napisane dokladnie USG GS 26,5 mm a Ty masz zaledwie 17wiec luzz bluss
Ty ale mi poraszczone parowki z palca wyszly hihihi starucha ze mnie

Załączniki

• 1507105838120.jpg
    1507105838120.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 321
@burczuś udanego wyjazdu, grzańca nie lubię bo miałam kiedyś spotkanie z muszlą po przecholowaniu tego trunku i mam uraz ale grzane piwo z miodem chetnie :p

@bea25ta nie chciałam Cię przestraszyć ale dobrze być świadomym. Krokiety mhhhh też bym zjadła może i ja dam ci mój adres haha

@Funia90 ile tego magnezu bierzesz? To może być skurcz .

@marshia jestem z Tobą kochana. Ja w kirach nie pomogę nie znam się na tym. Ja wierzę w kropka będę wspominać o Was w modlitwie.

Jestem po usg i po wizycie mała waży 2300 więc tyje dobrze 300 gram na tydzień , szyjka 3,7 trochę się skróciła ale to normalne w 34 tygodniu ciąży zawsze miałam ok 4,27. Mam sie nie forsować ale żeby leżeć cały czas to nie wszystko z umiarem nawet sexik pozwoliła ale się boję to powiedziała , że za 3 tygodnie trzeba zacząć haha. I tak 3 listopada idę do szpitala dostaję kroplówkę na wywołanie jeśli nic się nie będzie działo to 6 kolejną jesli nie urodzę 7 mam cesarkę. A i od piątku co tydzień na ktg będę jeździć raz w tygodniu

@Maciejka78 kiedy winiki bety?

@kas90 jutro idę zbadać CRP

Ostatnia edycja:
@burczuś ja grzańca nie lubię :D super :) wybaw się napij się korzystaj :)
@marshia ...współczuje czekania , wiem jak bardzo jest stresujące... ale trzeba wierzyć w fasolkę ;* widzisz dziewczyny mówią , że jeszcze czas, jestem pewna ,że serduszko będzie na dniach ;*
@Funia90 może mała się tak ułożyła po prostu :) pokaż brzuszek ;***
@Marthi zrobię zdjęcia aparatem jak już się urządzę konkretnie bo na razie łyse ściany trochę dodałam na prywatny wątek :) robiłam histero u mnie wszytsko w porządku z budową i jajowody drożne
@mała79 kochana my wydalismy całe oszczędności zarobione w uk i jeszcze kredyt teraz braliśmy na wykończenie także fajnie się na to patrzy ale spłacac trzeba teraz :p co do wiedzy wszystko pochłaniam z forum gdyby mnie tu nie było to byłabym ciemna dalej ... a tak już jakieś kroczki do przodu zrobiłam :)
@nafoczka 3mam Cię za słowo ;*
@Porzeczka1234 to pieknie rośnie :) jeju coraz bliżej i się wszystkie rozpakujecie :) ale będzie pieknych zdjęc na forum :)

A ja nie spałam całą noc , nie wiem ponaciągałam się chyba przy sprzątaniu bo cała klatka mnie boli z żebrami , pewnie mnie owiało bo mądra pootwierałam garaż i sobie stałam na przeciagu , do tego żołądek od soboty mnie dręczy .
Ja juz po @ ... humor lepszy bo się w końcu wczoraj do męzulka przykleiłam :p specjalnie sobie wziął wolne żeby ze mną w poniedziałek jechać do lekarza , także nie musze się z kimś innym poniewierać :) No idę kawkę robić :) potowarzyszy ktoś ? :)

@burczuś udanego wyjazdu zycze [emoji5]resetuj mysli[emoji4]

Dziewczyny wczoraj dwa razy postawil mi sie brzuch na 10 sek ,byl taki krzywy:/
Nie bolalo,a mala i przed i w trakcie i po sie ruszala.
Czy to normalne na tym etapie?wzielam dodatkowy magnez

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mój brzuch tak wyglądał i wygląda, krzywy i wypięty z jednej strony jak mała się na chwile wypchnie. Trwadnienie macicy to chyba cała twardnieje.

Jestem zagotowana! Czekałam w poradni do gin na wymazy i nikt nie ustapil mi miejsca siedzącego!! Mam juz 9mc, wiec trudno nie zauwazyc mojego arbuza. Czekalam 20 min. Nawet ostentacyjnie opierałam się o sciany i kucałam. Rozumiecie to? A to nie byly kobiety w ciazy, tylko babkibi faceci do lekarza obok!! Szok!

Ale za to lekarz byl mily i mowil, ze serduszko przepięknie pika :)

reklama
@burczuś ja grzańca nie lubię :D super :) wybaw się napij się korzystaj :)
@marshia ...współczuje czekania , wiem jak bardzo jest stresujące... ale trzeba wierzyć w fasolkę ;* widzisz dziewczyny mówią , że jeszcze czas, jestem pewna ,że serduszko będzie na dniach ;*
@Funia90 może mała się tak ułożyła po prostu :) pokaż brzuszek ;***
@Marthi zrobię zdjęcia aparatem jak już się urządzę konkretnie bo na razie łyse ściany trochę dodałam na prywatny wątek :) robiłam histero u mnie wszytsko w porządku z budową i jajowody drożne
@mała79 kochana my wydalismy całe oszczędności zarobione w uk i jeszcze kredyt teraz braliśmy na wykończenie także fajnie się na to patrzy ale spłacac trzeba teraz :p co do wiedzy wszystko pochłaniam z forum gdyby mnie tu nie było to byłabym ciemna dalej ... a tak już jakieś kroczki do przodu zrobiłam :)
@nafoczka 3mam Cię za słowo ;*
@Porzeczka1234 to pieknie rośnie :) jeju coraz bliżej i się wszystkie rozpakujecie :) ale będzie pieknych zdjęc na forum :)

A ja nie spałam całą noc , nie wiem ponaciągałam się chyba przy sprzątaniu bo cała klatka mnie boli z żebrami , pewnie mnie owiało bo mądra pootwierałam garaż i sobie stałam na przeciagu , do tego żołądek od soboty mnie dręczy .
Ja juz po @ ... humor lepszy bo się w końcu wczoraj do męzulka przykleiłam :p specjalnie sobie wziął wolne żeby ze mną w poniedziałek jechać do lekarza , także nie musze się z kimś innym poniewierać :) No idę kawkę robić :) potowarzyszy ktoś ? :)
@roxie123 widziałam na drugim wątku Twój domek:)
No powiem Ci wybudować domek i nie mieć big brathera teraz to jest duży sukces, to domki naprzeciw domków budują...a Ty masz urokliwy zakątek:) Jestem ciekawa co będzie w tym zaokrągleniu? Bardzo mi sie podoba to,że masz mega duże okna! uwielbiam! A co do wystroju itd no to z klasą , to na pewno:) na wysoki poziom-i super!. Z tym że ja wolę "cieplejsze" wnętrza:)
p.s. poproszę kawkę:)
ps2. jak grzańca nie można lubieć...jeszcze @Porzeczka1234 rozumiem, skoro się struła;),ale reszty...matko;) toż to sama słodycz;););) Nie no żarcik,wiadomo,że nie jest dobre co jest dobre, tylko co komu smakuje :)

Do góry