reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny odnosnie auta bo ten temat byl wczoraj na topie hahah
Moj M kupil 2 tyg temu passata b6 zeby moc wystawic swoje auto i sprzedac.
Jako ,ze to mialo byc auto takie "zastepcze" to wzielismy takie w troszke gorszym stanie i co????? Wczoraj oplacil oc 1000zl,jechal dzis na przeglad i dzwoni mi przyjedz mnie scholowac bo silnik sie rozlecial[emoji27]nie wytrzymam...nie chce sie demerwowac wiec sie smieje z tego.
Ja ta moja biedna mala a3 musialam holowac tego kombika [emoji23]
Takze dziada trzeba sprzedac,kasy stracimy na tym sporo,potem znow musimy kupic inne auto i kolejne te wlasciwe(ale namieszalam)
Wlasciwego nie mozemy kupic od razu bo potrzeba kasa ze sprzedazy bmw ,w ktorym tak apropo jak 3 lata temu kupilismh tez padl silnik!
I naprawa kosztowala 14 tys[emoji32]
Takze juz powiedzialam M ,ze w sparach motoryzacyjnych naszego domu decyduje ja ,po w jego 4 autach padly silniki a moje jak wybralam tak jezdze bezawaryjnie 9 lat[emoji4]
Te chlopy ehhh...

@dżoł dopiero po twoim poscie doczytalam ,ze w filmie jest o aborcji.:/

@kas90 wow 35 tydzien[emoji5]superowo[emoji5]
Tez niedlugo bede w tym tygodniu,szybko zleci[emoji4]

@anetkruczek oj pogoda byla przepiekna,tylko ja niecierpie tej wiecznie zakorkowanej trasy.
Wole jednak Wisle,Ustron bo tu jade szybciutko[emoji4]

@Beciiia-87 my mamy zero sexow od poczatku ciazy:/
A wczoraj mialam ochote i nawet i moj M mowi,absolutnie za dlugo na ta niunie juz czekamy[emoji5]takze mam nadzieje,ze on zadnej lafiryndy nie ma na boku,bo wczesniej to mielismy urozmaicone zycie sexualne

@Porzeczka1234 tez bym wciagnela cala tubke a co tam[emoji14]ja sobie ostatnio pozwalam.
Musze wyrzucic baterie z wagi i moge jesc do woli hehe

@roxie123 mam nadzieje,ze przyklei sie do Ciebie fasolka i odzyskasz dawna siebie[emoji5]

Dziewczyny ja tez juz nie wiem czy mam dobre te wyniki czy nie.
Przekroczony mam fibrynogen,ostatnio norma do 3,5 a ja 4
D-dimery norma 500 a ja mam 790 a teraz pewnie znow wiecej
Przekroczylam na wadze 60 kg.
Aptt,inr,czas potrombinowy w normie.
Czy ja mam walczyc o wyzsza dawke?lekarz uwaza ,ze nie potrzebuje

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova zrezygnowałam bo jej mentalność mi nie odpowiadała miałam inny pogląd na temat rodzenia chorych dzieci. ja do niej pojechałam z teczką wyników miałam wszystko przebadane :) Jerzakowa u mnie też wiedziała że swoje drugie poronienie miałam właśnie zdrowej dziewczynki, na co mi powiedziała że nie każda ciążą musi być zdrowa. Od niej miałam zalecony acard cały czas i heparynę od pozytywnego testu od stycznia jadłam witaminy b metylowane na wizycie byłam w lutym i ona stwierdziła że najlepiej było by już się zacząć starać.
Zresztą ona też prowadzi moją przyjaciółkę która miała trzy straty zdrowych ciąż potem czwarta ciążę ona jej prowadziła na takich lekach acard heparyna glukogaphe witaminy dieta o inikim indeksie i ma chłopca z czwartej ciąży potem chciała zaraz drugie no bo skoro raz się udało to po półtora roku zaplanowała kolejne dziecko i z takim samym zestawem miała poronienie, i teraz urodziła pare dni temu znowu na tym samym zestawie.

Ostatnia edycja:
@Marthi ok pewnie troche tak , ale obecnie nic mi się nie chce... zupełnie nic ... taka chodzę ospała . Dobrze ,że mam robote w domu i jakieś zajęcie , bo pogoda zarąbista nic tylko kubek herbaty i kocyk

A ja mam w poniedziałek wizytę o 15 :)
@roxie123 pogoda taka,że z chęcią kupiłabym sobie grzańca w Aldiku i pod kocykiem się zabunkrowała:D

Hej [emoji6]
Boszzzz ale produkujecie [emoji85] zaraz Was nadrobie.
Mam pytanko. Nie krwawie ani nie plamie( po poronieniu) juz od 4-5 dni. 2 dni temu zaczelam aplikowac czopki dop. na candide. Rano mi wyplywa z zywa krwia. O co chodzi? Jak rano wszystko wyleci,pozniej mam caly dzien czysto. Przestac je wkladac ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wiecie co dziewczyny tylko jeśli immunologia szwankuje to też może być błędny podział bo jajko z urzędu może nie być pełnowartościowe niech mnie ktoś poprawi tak coś mi się kojarzy

@anetkruczek tylko jakby twoja koleżanka straciła tą wysoką ciążę to też byś to napisał moja właśnie miałam 5 tyś d-dimery i maluszek zmarł w brzuszku w 38 tygodniu ciąży myślę , że twoja koleżanka miała duzo szczęścia moja nie brała heparyny sterydu niczego a lekarz powiedział w szpitalu ,że jakby brala to hepatyne i badała te d-dimery malyby żył pokój gotowy a tu taki szok.
To na prawdę jest indywidualna sprawa każda z tych naszych wpisów musi wybrać coś dla siebie i się tego trzymać. Ja brałam steryd do 20 tygodnia bo @kas90 tak brała a malina mówił że do 16 tygodnia ale ja zrobiłam po swojemu. Życzę Ci kochana wszystkiego dobrego i samych slusznych decyzji malego różowego bobaska.

Według Polskiego towarzystwa ginekologicznego d-dimery moga rosnąć do 2500-3000 tyś później należy włączyć leczenie.

Dziewczyny na prawdę strata późnej ciąży jest tragedią końcem życia na chwilę , myślami samobójczymi niech każda na prawdę robi jak uważa ale czujnym trzeba być badajmy sie bo te nasza problemy z poronieniami nie biorą się z tego że jesteśmy zdrowe nie jesteśmy.

@Funia90 niezły gracik. Tobie przy tej wadze wystarczy 0,4 moim zdaniem. Jak będziesz miała 80 kg to będziemy myśleć:p haha szczypła jesteś

@dżoł ja bym na noc aplikowała. Może tam w srodku jest jeszcze resztka krwi która się miesza z tabletka rozpuszczona

Destino pieknie napisane.

Dziewczyny nie zawsze chora ciaza to jedyna przyczyna. Moja ciaza 3 byla z trisomia chromosomu 22. Genetyk upieral sie, ze to byl 1 powod. Zrobilam badania i okazalo sie, ze mam mthr i pai, ze ana podwyzszone. Te moje badania wplynely na to, ze w koncu ktos zaczal leczyc moja anemie, ze po 30 latach okazalo sie, ze mam niedobor b12. Gdyby nie forum nie zrobilabym tych badan. Moja mama nie miala by podkladki u swojego lekarza przy zakrzepicy. Dodam, ze zaden z lekarzy mi nigdy nie powiedzial, ze heparyna nie jest potrzebna i genetyk i hematolog i ginekolog uwazaja ja za konieczna.
Nie doczytam reszty. Jestem po wizycie u hematologa z malym. Na razie badania. Przed nami 3 morfologie i dopiero potem beda patrzec na plytki. Moze to ie byc nic, moze byc problem z zelazem, moze byc cos powaznego. Powodem wysokich plytek wolno spadajacych moze byc astma moxe byc opryszczka. Kochane docenisjcie to co macie. Walczcie o zdrowe ciaze. Ja na razie walcze o wszystko o ciaze, te miesiac znowu brak sluzu plodnego, o dziecko Adrianka, byc moze za chwile o prace.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
55th

@pixi.nova - tak, tak, gdybym zaszła to ginka już mi mówiła, że na 1 wizytę (około 6 tc) z wynikami krzepnięcia mam przyjść itd. i wtedy oceni czy dawka wystarczająca czy zwiększamy. Miałam wrażenie, że ona bardzo na to wzraca uwagę.
Ale dziękuję Ci, jak zwykle, za cenną poradę! ;* Jestem jednak aż zszokowana, że tak nastawiłaś się na ten steryd...wcześniej wydawało mi się, że jesteś przeciwna. Niemniej, niemiej teraz tego w głowie. Najprawdopodobniej dzidzia była chora i na to by nie pomódł ani accard, ani heparyna ani steryd... taka niestety jest prawda.
Kochana a podrzuć nam proszę ten wątek z Bociana, o którym piszesz ;)

@roxie123 - a korzystaj kochana z tego wolnego, z kocyka i herbatki, ja tam Ci zazdroszczę! Sama chętnie bym odsapnęła :)

@Destino - jak zwykle złote myśli <3 Nie mam słów, oprócz tych - pięknie to ujęłaś.

@marshia - kciuczki zaciśnięte <3 <3 <3 daj znać co i jak!

@Funia90 - łooo Pani, to też miałaś grubo z tymi autami :D ahahhaah ale ja mojemu też powiedziałam, że teraz to ja bede robic jazdy testowe i w ogole bo on to sie chyba ch... zna jak w tym serwisie Audi co bylismy na przegladzie przed kupnem :D

reklama
@Porzeczka1234, @Funia90, ja jestem w szoku, że jecie tyle słodyczy i waga wam nie leci jakoś mega :D Ja uważam na to co jem, tzn staram się jeść wartościowo (jaja, nabiał, mięso), owsianki, owoce, warzywa. Jem śniadanie, II śniadanie, obiad, mały podwieczorek i kolację. Ze słodyczy, to np: herbatnik lub 2 kostki czekolady i to jest max. W weekend kawałek ciasta. A waga szybuje, ze hoho (przytyłam od początku ciąży 12 kg), chociaż wszyscy mówią, że zupełnie po mnie nie widać żebym oprócz brzucha jakoś urosła i tego się trzymam:p

@Destino, ładnie i mądrze piszesz:*

Do góry