reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 Właśnie mi o to chodziło że lekarze w szpitalu zastanawiali się jakim cudem miała taki poziom d -dimerów i dziecko żyło ba dostało 9 punktów po cc, no istny cud.
Ja dlatego nie neguję czy dawać heparynę czy nie bo nie mam pojęcia :D a wyniki w tej ciąży robiłam co 4 dni z zaleceń lekarza więc odstawił mi heparynę ale nie pozostawił tego samemu sobie tylko kontrolował pomiary :)

reklama
@anetkruczek tak wlasnie jest. Mnie zycie nauczylo cudownosci ciazy i wiem, ze nie kazdy tego daru moze doswiadczyc. Dlatego nie chce oceniac dr P. Natomiat to, co bede robic, to chce wzbudzac w ludziach chec do walki i wbrew negatywnym slowom jakie zdarza nam sie slyszec, by SIE NIE PODDAWAC, nawet jesli trzeba stoczyc nierowna walke z calym swiatem. Lekarz ma wiedze ogromna, ale jest czlowiekiem i bywa omylny. To co mi sie nie podoba to podcinanie skrzydel... sama tego doswiadczylam i dlatego zrezygnowalam. Natomiast jestem dosc uparta, nawet bardziej niz bywa osiol... Nie czuje sie wyjatkowa ze swoimi dolegliwosciami. Poszukalam na forum, poczytalam i okazalo sie ze takich jak ja jest wiecej. Ze dziewczynom udaje sie zajsc w ciaze i donosic dziecko. Tylko trzeba trafic na lekarza, ktory pomimo ciezkiej prawdy o mnie samej bedzie mial odwage zawalczyc ze mna.

@funia spokojnie, u mnie na wadze 80 kg, az sie boje ze do 100 dociadne, a d-dimery ostatnio 860. Juz do mnie z labo dzwonia. Rosna szybko. Jak sie boisz to pogadaj z ginem szczerze. Niech podniesie dawke, albo wypisze wiecej zastrzykow, co bys mogla z 1,5 robic. Mi ciagle powtarzaja, ze do 2500 sa ok. Wiec staram sie byc spokojna

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

witam Was kochane,
nie odzywam się ostatnio bo po prostu nie jestem w stanie, nie mam czasu kiedy Was czytać więc
przepraszam że nie odniosę się do Waszych postów, szkoda bo kompletnie nie wiem co się dzieje:hmm:
mam do Was prośbę robiłam w prokocimiu test Lct i mam wynik:
w surowicy Pani nie stwierdzono obecności przeciwcial cytotoksycznych przeciwko wyizolowanym
limfocytom dawcy(męża)
kontrola pozytywna 100% komórek martwych
kontrola negatywna 2% komórek martwych
surowica badana 5% komórek martwych
możecie mi napisać co zonacza wynik?
rozumiem że jestem uczulona na męża tak? i wtedy jeśli ktoś się nie szczepi powinien mieć wprowadzony steryd?
pozdrawiam i buziaki przesyłam jeszcze w dwupaku na koncówce porzeczkę i kas90, które niebawem bedą tulić córeczki i resztę, które jeszcze dłużej będą się cieszyły rosnącymi brzuszkami

@marzycielka81, daj nam znać co i jak. Ja jak byłam malutka, to miałam podejrzenie białaczki, bo leukocyty wyszły mi ponad 50 tys! Dopiero potem doszukano się, że miałam nieznacznie powiększony migdałek. Od dziecka mam taką agresywną immunologię.

Kuzynka mojej mamy pod koniec ciąży straciła córeczkę, wcześniej nie mogli kilka lat zajść w ciążę. Przez lata myślała, że tak jak lekarze powiedzieli dziecko okręciło się pępowiną. Dopiero teraz po latach wyszła przyczyna, jak najstarszy syn trawił z zakrzepicą nogi do szpitala i wyszła trombofilia w genach (skąd inąd mają 2 chłopców)

@mickey*, wynik jest prawidłowy :)
Mój wynik:
kontrola pozytywna 100%
konrtola negatywna 2%
surowica badana 2%
(norma od 0-10%)

@dzol jesli masz nystantyne czy natamycyne, a zakazenie drozdzakami bylo dosc rozlegle, to poprostu robia sie w srodku ranki i krwawisz. Tez tak mam. Obserwuj uwaznie i gdybys puchla albo cos to do lekarza. To moze byc reakcja alergiczna, ale nie musi. Ja bylam w ciazy i tak mi sie robilo. Jeszcze jest mocno ukrwiona sluzowka i podrazniona przez candide. Dlatego tak moze sie dziac. Albo zagryziesz zeby i skonczysz, albo dzwon od razu do gina niech ci powie czy masz odstawic i isc po inne, bo po tych leci ci krew.

@kas90 kochana co to jest 12 kg [emoji16]. Oczywiscie patrze ze swojego pkt widzenia, a raczej wagi. Tyle to juz mam na plusie a to dopiero 24 t. Nie jadam slodyczy, cwicze, ze wszystkim sie ograniczam a potrafie zrobic 1 kg w tydzien. Jednak z waga zasze mialam problem. U ciebie to jeszcze rozsadna waga.

@Destino mam pimafucin, dr zalecil jeszcze jak bylam w ciazy, powiedzial ze te sa bezpieczne, po poronieniu nie przepisal innych.
Moj gin jest na jakims sympozjum do chyba 16.10.... ;-(

@dzol to nystantyna. Najczesciej daja pimafucin. Tez go mialam. Tak jak ci napisalam. Ja wiem, ze u mnie po nim tak sie robi, wiec mnie to nie stresuje. Pozostaje tylko czujna czy nie piecze bardziej, bo przewaznie podbrzusze jeszcze lekko boli, ale po kilku dniach przechodzi. Mozesz brac dalej. Jesli jednak bezpieczniej sie poczujesz nie biorac go, to odstaw. Czasem jeszcze oszukuje i biore polowe czopka zamiast calego. Ale krew i tak wtedy leci, tylko nie tak mocno. Bierz sobie rownoczesnie trivagin. Jak dlugo zdecydujesz sie brac pimafucin to 2x1, a jak skonczysz to pociagnij jeszcze 1x1 tak z tydzien. Nie twierdze ze sa cudowne, ale znow zaczynala mi sie infekcja i wzielam tylko trivagin 2x1 i dziadostwo przeszlo. Musze przyznac ze wreszcie znalazlam niezly probiotyk na drogi rodne. Na mnie dziala

@Porzeczka1234 mniemasz ,ze przybedzie mnie 20 kg o losie[emoji14]
Narazie 4,5 przybralam hehe.
Dziekuje za odpowiedz[emoji5]wiesz badac bede co te trzy tygodnie te wskazniki bo nie chce nic przeoczyc.

@Marthi nie znaja sie i juz te nasze chlopy[emoji4]i wiecznie sholuj mnie nosz kurna biedne moje autko malutkie.
To jego drugie auto jest ogromne i wazy chyba tyle co 4 moje audii,wiec jak tamto sie kiedys zepsulo to dopiero mialam co holowac[emoji16]
Pojedziesz ze mna kupic auto oki hahah?

@kas90 ja nie jem tak duzo slodyczy[emoji4]
Na codzien to tez jedna-dwie kostki czekolady ,ew czasem cos wiecej ,w weekend teraz zjadlam wicej bo i w sb i w nd deser pavlova w gorach ale tak to tez nie przesadzam ,no moze oprocz wczoraj ,ale to na prawde rzadko sie zdarza.
A tak to odzywiam sie zdrowo raczej.
5-6 posilkow,duzo warzyw i owocow[emoji5]na plus 4,5 kg
U mnie tez wpada codziennie owsianka[emoji6]

@Destino dziekuje za odpowiedz[emoji5]mysle ,ze jak bede chciala to lekarz da mi wieksza dawke tylko on mowi ,ze te d-dimery rosna i fibrynogen tez kazdemu.
Dlatego bede sprawdzac i kontrolowac.
A jak poczuje sie zaniepokojona tk sama sobie ta recepte wypisze hihi
Z nim mozna sie dogadac[emoji4]
Kochana moja siostra na tym etapie miala 12 kg i zakonczyla 40 tydz z waga 23 plus takze nie martw sie az tak zle jak zakladasz nie bedzie[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Marthi odszukam ten wątek na bocianie. Miałam go zapisanego ale w przypływie nadziei kolejnej ciąży usunełam wszystko z kompa..

Dlaczego zmieniłam zdanie odnośnie sterydu?
Najprościej bo kolejny raz poroniłam, nie udało się.. Jednak to zupełnie inne poronienie, w tym samym czasie dało mi do myślenia. Co prawda nie udało mi się uratować ciąży ale organizm jej nie odrzucił. A zawsze były silne bóle i krwawienia i żyjący zarodek.
Teraz nie miałam krwawień ani bóli. Czyli jakby mój organizm faktycznie był uśpiony. Nie radził sobie z wydaleniem zarodka.

Po drugie Prof. z Novum przekonał mnie podchodząc do mnie jak do myślącej istoty i tłumacząc co daje steryd a co może zabrać ?? W ogromnych dawkach może spowodować roszczep podniebienia i tyle. Ale to w dawkach powyżej pewnie 25 mg A dać może żyjące, zdrowe dziecko.
Moja lokalna gin też powiedziała, że teraz wygląda jakby organizm nie odrzucał zarodka a wg. niej zarodek miał wady.

Prof. z Novum stawia jednak, że zarodek i tym razem był zdrowy.

Po trzecie teoria Jerzak, że steryd zoognia PCO a to powoduje poronienia u mnie się nie sprawdziła.
Jak widać gluckophage i dieta nie pomogą utrzymać ciąży. Nie u mnie.

A tak podsumowując podjełam decyzję, że bez clexane 0,6 minimum, sterydu nigdy nie podejdę już do ciąży. Obiecałam sobie, że nie będę już leżeć poraniając w szpitalu. Zrobię wszystko aby urodzić zdrowe, żywe dziecko.

Nie będę się bać leków bo bez nich nie mam szans. Wiem, że jestem chora i mój organizm nie reaguje prawidłowo.

Po wizycie u Paśnika więcej się dowiem.

@Porzeczka1234 W jakie dni dzwonić do Malinowskiego? Dzwonie już tydzień i nic...

reklama
@dzol jesli masz nystantyne czy natamycyne, a zakazenie drozdzakami bylo dosc rozlegle, to poprostu robia sie w srodku ranki i krwawisz. Tez tak mam. Obserwuj uwaznie i gdybys puchla albo cos to do lekarza. To moze byc reakcja alergiczna, ale nie musi. Ja bylam w ciazy i tak mi sie robilo. Jeszcze jest mocno ukrwiona sluzowka i podrazniona przez candide. Dlatego tak moze sie dziac. Albo zagryziesz zeby i skonczysz, albo dzwon od razu do gina niech ci powie czy masz odstawic i isc po inne, bo po tych leci ci krew.

@kas90 kochana co to jest 12 kg
emoji16.png
. Oczywiscie patrze ze swojego pkt widzenia, a raczej wagi. Tyle to juz mam na plusie a to dopiero 24 t. Nie jadam slodyczy, cwicze, ze wszystkim sie ograniczam a potrafie zrobic 1 kg w tydzien. Jednak z waga zasze mialam problem. U ciebie to jeszcze rozsadna waga.

Właśnie też to zauważyłam, że w ciąży ten wzrost wagi to zupełnie nie zależy od nas. Ktoś będzie jadł rozsądnie, a waga leci. A ktoś inny, nie musi się nad tym zastanawiać w ogóle :D
Dla mnie to szok, bo ja w życiu kilo nie mogłam przytyć, a sie nie raz starałam :D
@Funia90, malutko przytyłas na razie:* Nie masz sie co obawiać.
P.S. Uwielbiam Pavlove!

Do góry