U nas tez katary ale to przez ząbkowanie. Teraz idą wszystkie 4 i strasznie go męczą (nas też). Na szczęście on lubi spać na brzuszku więc wtedy lepiej katar spływa ale wieczór i tak zakończył sie pawiem a do tego po nastawieniu nocnego prania zepsóła pralka :/szczerze to nie wiem to tam teraz w domu zastanę bo niania przeciez prania robic mi nie będzie. Ja smaruje młodego vikiem lub olbasoil. A o siusianie to myśle, ze po prostu siusiaczek się ułozył nie tak jak grawitacja nakazujeDzien dobry. U nas ciezka noc. Adas dostal katar i za chiny nie.mogl.zasnac. odciagalam katarkiem ale to nic nie dalo. W koncu zrobilam.mu flache zeby zasnal a ten caly obsikany. Jak on to zrobil jal siedzial to ja noe wiem. Plecy az po szyje mokre... zjadl, zalozylam mi plasterek aromactiv i jakos zasnął.
Pixi teraz sie nie szczepilam bi ta ciaza to klasyczna wpadka. Adas ma 8 mc wiec 5 mc po cc zaszlam.w ciążę. Dr P stwierdzil, ze to mawet lepiej bo jeszcze szczepienia sa obecne w organizmie. Wiec doszczepianie itp okazaly sie zbedne. Dr P nie łączy encortonu ze szczepieniami. A co do dawki clexanu. Uwazaj Kochana i moze sama sobie nie ustalaj dawki. Dziewczyna ktora chodzi do Maliny mowi że jej przepisal 0,6 ale wiecej powiedzial ze jej nie da, bo boi sie ze dostanie udaru. I dr P tez nie poleca ckexanu. Wg niego wlasnie po clexanie a nie po acardzie sa krwiaki.
reklama
marshia
Fanka BB :)
@Maciejka78 sikalas? Czy zrobiłaś betę?
Porzeczka1234
@magda1208 kochana dziękuję za wywołanie siedzę w krzakach jakoś mam gorsze dni nakręcam się bo w niedzielę miałam skurcze czekam na wizytę bedzie we środę bo boję się o szyjkę. Dziś cały dzień będę leżeć oczywiście poza obiadem itd. Kochana jak się czujesz?
@bea25ta masz już 30 tydzień . Miałam prasować ciuchy malej ale postawiłam na leżenie.
Sernik ja lubię z aromatem ale to zależy od ilości
@Kwiatuszekk23 ja tylko dopowiem , że mnie Malina też powiedział , że nie da większej dawki heparyny niz 0,6 ale gdy cytokiny mi zaczeły rosnąć to zwiekszył na 0,8 i mam brać taką dawkę do końca także to chyba zależy od indywidualnego przypadku i historii położniczej
@Maciejka78 trzymam bardzo mocno kciuki
@marshia kiedy usg?
@nafoczka ale ciasta takiego mam smaka a sama nie będę robić bo się teraz boję tyle stać a kupczy to nie to samo. Ten pierniczek oblałabym czekoladą i zjadła ze szklanką mleczka haha
@roxie123 piekny dom
@agatush Michalina do schrupania. Jak się czujesz?
@pixi.nova kochana ja myślę , że powinnaś zrobić jakieś badania a później myśleć o dawkach fraxi i sterydu. Mi malina powiedział , że dawka 0,4 jest w razie w a 0,6 to lecznicza. Dziewczyny bardzo szczuple u niego też dostają 0,6 a ja ważyłam 67 kg przed ciążą może dlatego dał mi 0,8 a tej która by ważyła np w 8 miesięcu 67 kg nie dostałaby tej dawki. Ja ze względu na duży czynnik odrzutu to w cytokinach jest dostałam steryd 15 mg to duża dawka jak na niego w większości daje 10 mg i brałam miesiąc na własną rękę dłużej on tego nie wiedział.
@Destino jak u Ciebie?
@bertha @czarna_mala kiedy będziecie co nieco wysiadywać nieustannie trzymam za Was kciuki
Ściskam Was wszystkie nie będę wymieniać z ników aby nikogo nie pominąć.
@bea25ta masz już 30 tydzień . Miałam prasować ciuchy malej ale postawiłam na leżenie.
Sernik ja lubię z aromatem ale to zależy od ilości
@Kwiatuszekk23 ja tylko dopowiem , że mnie Malina też powiedział , że nie da większej dawki heparyny niz 0,6 ale gdy cytokiny mi zaczeły rosnąć to zwiekszył na 0,8 i mam brać taką dawkę do końca także to chyba zależy od indywidualnego przypadku i historii położniczej
@marshia kiedy usg?
@nafoczka ale ciasta takiego mam smaka a sama nie będę robić bo się teraz boję tyle stać a kupczy to nie to samo. Ten pierniczek oblałabym czekoladą i zjadła ze szklanką mleczka haha
@roxie123 piekny dom
@pixi.nova kochana ja myślę , że powinnaś zrobić jakieś badania a później myśleć o dawkach fraxi i sterydu. Mi malina powiedział , że dawka 0,4 jest w razie w a 0,6 to lecznicza. Dziewczyny bardzo szczuple u niego też dostają 0,6 a ja ważyłam 67 kg przed ciążą może dlatego dał mi 0,8 a tej która by ważyła np w 8 miesięcu 67 kg nie dostałaby tej dawki. Ja ze względu na duży czynnik odrzutu to w cytokinach jest dostałam steryd 15 mg to duża dawka jak na niego w większości daje 10 mg i brałam miesiąc na własną rękę dłużej on tego nie wiedział.
@Destino jak u Ciebie?
@bertha @czarna_mala kiedy będziecie co nieco wysiadywać nieustannie trzymam za Was kciuki
agatush
Moderatorka
Dziękuję że pytasz :-* nieźle, chociaż wczoraj chyba przesadzilam z aktywnością i bolało szycie wieczorem. Ale ogólnie jest coraz lepiej. Michalinka jest kochana, ale ostatnie dwie nocki mieliśmy ciężkie, ale nie każda przecież może być udaną ;-)@magda1208 kochana dziękuję za wywołanie siedzę w krzakach jakoś mam gorsze dni nakręcam się bo w niedzielę miałam skurcze czekam na wizytę bedzie we środę bo boję się o szyjkę. Dziś cały dzień będę leżeć oczywiście poza obiadem itd. Kochana jak się czujesz?
Sernik ja lubię z aromatem ale to zależy od ilości [emoji14]
@marshia kiedy usg?
@roxie123 piekny dom
@Destino jak u Ciebie?
Kochana nie stresuj się, teraz już mogą pojawiać się skurcze - macha trenuje. Na pewno wszystko jest ok, a szkła też już możliwe że zacznie się powoli skracać :-) w końcu zbliża się wasz wielki dzień :-)
Funia90
@Maciejka78 piekny cien[emoji5]
@nafoczka ludzie maja nierowno poukladane w glowie,zamiast sie zabezpieczyc to lwpiej brac notorycznie tabletke po ...ehhh
Ooo smaczengo[emoji4]ciekawa jestem efektu po modyfikacji[emoji4]
@agatush super ,ze macie sie dobrze[emoji5]
Uwzaj jeszcze na siebie ,bo blizna potrzebuje jeszcze czasu.
Tak jak mowisz nawet zlote dziecko ma czasem gorsza noc[emoji4]
@Porzeczka1234 no wlansie a nie sa to jakies treningi macicy?na pewno na wizycie sie uspokoisz,kiedy masz?[emoji4]
Ja jakas wykamana jestem dzis.
Do Zamopanego mamy ledwie 180 km a droga trwala 4 h:/ to nad morze jak nie ma korokow zajedziemy w 5,5 h. A to prawie 600 km.
W ogole jakos nie pojadalam nic dobrego i wrocilam bardziej zmeczona niz jak wyjezdzalismy.
@roxie123 ciesze sie ,ze wredota odpuszcza[emoji4]
@pixi.nova dobrze ,ze wyszlas do ludzi.
Za niedlugo bedziesz miala konsultacje to moze czegos sie dowiesz [emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@nafoczka ludzie maja nierowno poukladane w glowie,zamiast sie zabezpieczyc to lwpiej brac notorycznie tabletke po ...ehhh
Ooo smaczengo[emoji4]ciekawa jestem efektu po modyfikacji[emoji4]
@agatush super ,ze macie sie dobrze[emoji5]
Uwzaj jeszcze na siebie ,bo blizna potrzebuje jeszcze czasu.
Tak jak mowisz nawet zlote dziecko ma czasem gorsza noc[emoji4]
@Porzeczka1234 no wlansie a nie sa to jakies treningi macicy?na pewno na wizycie sie uspokoisz,kiedy masz?[emoji4]
Ja jakas wykamana jestem dzis.
Do Zamopanego mamy ledwie 180 km a droga trwala 4 h:/ to nad morze jak nie ma korokow zajedziemy w 5,5 h. A to prawie 600 km.
W ogole jakos nie pojadalam nic dobrego i wrocilam bardziej zmeczona niz jak wyjezdzalismy.
@roxie123 ciesze sie ,ze wredota odpuszcza[emoji4]
@pixi.nova dobrze ,ze wyszlas do ludzi.
Za niedlugo bedziesz miala konsultacje to moze czegos sie dowiesz [emoji4]
marshia
@Porzeczka1234 usg w środę po południu. Wiec wizytujemy "razem" Ty tam księżniczki nie stresuj swoimi stresami Na pewno wszystko jest dobrze. Matkoboskoczestochosko...... mam nadzieję, ze u mnie tez. Napięcie już czuję.... jutro poczuję stres, w środę będę odliczać minuty dp 16:45.....
Tak mnie nakręciłyscie tymi ciastami przez weekend, ze teraz już odpuszczam, ale w piątek pieke sernik na jabłkach. Takie pomieszanie szarlotki z sernikiem (moje 2 ulubione ciacha). Zobaczymy co to wyjdzie, bo połączenia jeszze nue robiłam
Tak mnie nakręciłyscie tymi ciastami przez weekend, ze teraz już odpuszczam, ale w piątek pieke sernik na jabłkach. Takie pomieszanie szarlotki z sernikiem (moje 2 ulubione ciacha). Zobaczymy co to wyjdzie, bo połączenia jeszze nue robiłam
@Porzeczka1234, to pewnie skurcze przygotowujące, braxtona czy coś takiego. Moja siostra miala od 33 tc takie skurcze czasem wieczorami,a potem rodzila po terminie
Tak to juz jest, najpierw się martwimy jak są skurcze, potem ze termin już a skurczy nie ma .
DObrze, że idziesz na wizytę dla swojego spokoju:* pogłaszcz maleńką od nas
@marshia, będziemu czekać na wyniki.
@dżoł, twoja wizyta to nie dzis?
Tak to juz jest, najpierw się martwimy jak są skurcze, potem ze termin już a skurczy nie ma .
DObrze, że idziesz na wizytę dla swojego spokoju:* pogłaszcz maleńką od nas
@marshia, będziemu czekać na wyniki.
@dżoł, twoja wizyta to nie dzis?
pixi.nova
Dziewczyny powodzenia na wizytach!
@Porzeczka1234 Malutka na pewno pozostanie jeszcze w brzuszku ale swoją droga to cudowne, że niedługo się zobaczycie!!!! Dziękuję za rady odnosnie dawek clexane. Te cytokiny to jak często się bada w ciąży? Nic o nich nie wiem...
@dżoł koniecznie daj znać jak było u Paśnika Trzymam mocno kciuki aby wszystkoo było pięknie i pozwolił robić badania!
@marshia Ty to się chyba nie stresujesz a raczej cieszysz, że w końcu doktorka zobaczysz
@Funia90 Fajnie, że się wyrwaliście. Jesień w górach jest piękna!
@Porzeczka1234 Malutka na pewno pozostanie jeszcze w brzuszku ale swoją droga to cudowne, że niedługo się zobaczycie!!!! Dziękuję za rady odnosnie dawek clexane. Te cytokiny to jak często się bada w ciąży? Nic o nich nie wiem...
@dżoł koniecznie daj znać jak było u Paśnika Trzymam mocno kciuki aby wszystkoo było pięknie i pozwolił robić badania!
@marshia Ty to się chyba nie stresujesz a raczej cieszysz, że w końcu doktorka zobaczysz
@Funia90 Fajnie, że się wyrwaliście. Jesień w górach jest piękna!
marshia
@pixi.nova [emoji12][emoji12][emoji12] No nie będę zaprzeczać jakoś mocno [emoji23][emoji23][emoji23]
reklama
pixi.nova
@Ilis91 Te badania jeszcze przede mną. Jednak dziewczyny na pewno pomogą. Ja czytałam jednak, że poziom NK powinno się badać w drugiej fazie cyklu wtedy jest najbardziej wiarygodny wynik. Ponieważ komórki nk występują w macicy w czasie ciąży mogą doprowadzać do poronień nawykowych. W ogóle czytałam ( na angielskich stronach), że zagranicą nie badają tego z krwi tylko pobierają biopsję z macicy i ten wynik dopiero jest wiarygodny tak na 100 %. Ponieważ z obiegu krwi może wyjść bardzo różny wynik w zależnosci od cyklu itd.
Nie ma co się jednak załamywać, to się leczy sterydem i może do tego intralipid- wlewy wewnątrzmaciczne.
Ja myśle, że to dobrze, że znasz swojego wroga. A reszta wyników jak wyszła?
Nie ma co się jednak załamywać, to się leczy sterydem i może do tego intralipid- wlewy wewnątrzmaciczne.
Ja myśle, że to dobrze, że znasz swojego wroga. A reszta wyników jak wyszła?
Podziel się: