reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzien dobry. U nas ciezka noc. Adas dostal katar i za chiny nie.mogl.zasnac. odciagalam katarkiem ale to nic nie dalo. W koncu zrobilam.mu flache zeby zasnal a ten caly obsikany. Jak on to zrobil jal siedzial to ja noe wiem. Plecy az po szyje mokre... zjadl, zalozylam mi plasterek aromactiv i jakos zasnął.

Pixi teraz sie nie szczepilam bi ta ciaza to klasyczna wpadka. Adas ma 8 mc wiec 5 mc po cc zaszlam.w ciążę. Dr P stwierdzil, ze to mawet lepiej bo jeszcze szczepienia sa obecne w organizmie. Wiec doszczepianie itp okazaly sie zbedne. Dr P nie łączy encortonu ze szczepieniami. A co do dawki clexanu. Uwazaj Kochana i moze sama sobie nie ustalaj dawki. Dziewczyna ktora chodzi do Maliny mowi że jej przepisal 0,6 ale wiecej powiedzial ze jej nie da, bo boi sie ze dostanie udaru. I dr P tez nie poleca ckexanu. Wg niego wlasnie po clexanie a nie po acardzie sa krwiaki.
U nas tez katary ale to przez ząbkowanie. Teraz idą wszystkie 4 i strasznie go męczą (nas też). Na szczęście on lubi spać na brzuszku więc wtedy lepiej katar spływa ale wieczór i tak zakończył sie pawiem a do tego po nastawieniu nocnego prania zepsóła pralka :/szczerze to nie wiem to tam teraz w domu zastanę bo niania przeciez prania robic mi nie będzie. Ja smaruje młodego vikiem lub olbasoil. A o siusianie to myśle, ze po prostu siusiaczek się ułozył nie tak jak grawitacja nakazuje :)

reklama
@magda1208 kochana dziękuję za wywołanie siedzę w krzakach jakoś mam gorsze dni nakręcam się bo w niedzielę miałam skurcze czekam na wizytę bedzie we środę bo boję się o szyjkę. Dziś cały dzień będę leżeć oczywiście poza obiadem itd. Kochana jak się czujesz?

@bea25ta masz już 30 tydzień :) . Miałam prasować ciuchy malej ale postawiłam na leżenie.
Sernik ja lubię z aromatem ale to zależy od ilości :p

@Kwiatuszekk23 ja tylko dopowiem , że mnie Malina też powiedział , że nie da większej dawki heparyny niz 0,6 ale gdy cytokiny mi zaczeły rosnąć to zwiekszył na 0,8 i mam brać taką dawkę do końca także to chyba zależy od indywidualnego przypadku i historii położniczej

@Maciejka78 trzymam bardzo mocno kciuki

@marshia kiedy usg?

@nafoczka ale ciasta takiego mam smaka a sama nie będę robić bo się teraz boję tyle stać a kupczy to nie to samo. Ten pierniczek oblałabym czekoladą i zjadła ze szklanką mleczka haha

@roxie123 piekny dom

@agatush Michalina do schrupania. Jak się czujesz?

@pixi.nova kochana ja myślę , że powinnaś zrobić jakieś badania a później myśleć o dawkach fraxi i sterydu. Mi malina powiedział , że dawka 0,4 jest w razie w a 0,6 to lecznicza. Dziewczyny bardzo szczuple u niego też dostają 0,6 a ja ważyłam 67 kg przed ciążą może dlatego dał mi 0,8 a tej która by ważyła np w 8 miesięcu 67 kg nie dostałaby tej dawki. Ja ze względu na duży czynnik odrzutu to w cytokinach jest dostałam steryd 15 mg to duża dawka jak na niego w większości daje 10 mg i brałam miesiąc na własną rękę dłużej on tego nie wiedział.

@Destino jak u Ciebie?

@bertha @czarna_mala kiedy będziecie co nieco wysiadywać nieustannie trzymam za Was kciuki

Ściskam Was wszystkie nie będę wymieniać z ników aby nikogo nie pominąć.

@magda1208 kochana dziękuję za wywołanie siedzę w krzakach jakoś mam gorsze dni nakręcam się bo w niedzielę miałam skurcze czekam na wizytę bedzie we środę bo boję się o szyjkę. Dziś cały dzień będę leżeć oczywiście poza obiadem itd. Kochana jak się czujesz?

@bea25ta masz już 30 tydzień :) . Miałam prasować ciuchy malej ale postawiłam na leżenie.
Sernik ja lubię z aromatem ale to zależy od ilości [emoji14]

@Kwiatuszekk23 ja tylko dopowiem , że mnie Malina też powiedział , że nie da większej dawki heparyny niz 0,6 ale gdy cytokiny mi zaczeły rosnąć to zwiekszył na 0,8 i mam brać taką dawkę do końca także to chyba zależy od indywidualnego przypadku i historii położniczej

@Maciejka78 trzymam bardzo mocno kciuki

@marshia kiedy usg?

@nafoczka ale ciasta takiego mam smaka a sama nie będę robić bo się teraz boję tyle stać a kupczy to nie to samo. Ten pierniczek oblałabym czekoladą i zjadła ze szklanką mleczka haha

@roxie123 piekny dom

@agatush Michalina do schrupania. Jak się czujesz?

@pixi.nova kochana ja myślę , że powinnaś zrobić jakieś badania a później myśleć o dawkach fraxi i sterydu. Mi malina powiedział , że dawka 0,4 jest w razie w a 0,6 to lecznicza. Dziewczyny bardzo szczuple u niego też dostają 0,6 a ja ważyłam 67 kg przed ciążą może dlatego dał mi 0,8 a tej która by ważyła np w 8 miesięcu 67 kg nie dostałaby tej dawki. Ja ze względu na duży czynnik odrzutu to w cytokinach jest dostałam steryd 15 mg to duża dawka jak na niego w większości daje 10 mg i brałam miesiąc na własną rękę dłużej on tego nie wiedział.

@Destino jak u Ciebie?

@bertha @czarna_mala kiedy będziecie co nieco wysiadywać nieustannie trzymam za Was kciuki

Ściskam Was wszystkie nie będę wymieniać z ników aby nikogo nie pominąć.
Dziękuję że pytasz :-* nieźle, chociaż wczoraj chyba przesadzilam z aktywnością i bolało szycie wieczorem. Ale ogólnie jest coraz lepiej. Michalinka jest kochana, ale ostatnie dwie nocki mieliśmy ciężkie, ale nie każda przecież może być udaną ;-)

Kochana nie stresuj się, teraz już mogą pojawiać się skurcze - macha trenuje. Na pewno wszystko jest ok, a szkła też już możliwe że zacznie się powoli skracać :-) w końcu zbliża się wasz wielki dzień :-)

@Maciejka78 piekny cien[emoji5]

@nafoczka ludzie maja nierowno poukladane w glowie,zamiast sie zabezpieczyc to lwpiej brac notorycznie tabletke po ...ehhh
Ooo smaczengo[emoji4]ciekawa jestem efektu po modyfikacji[emoji4]

@agatush super ,ze macie sie dobrze[emoji5]
Uwzaj jeszcze na siebie ,bo blizna potrzebuje jeszcze czasu.
Tak jak mowisz nawet zlote dziecko ma czasem gorsza noc[emoji4]

@Porzeczka1234 no wlansie a nie sa to jakies treningi macicy?na pewno na wizycie sie uspokoisz,kiedy masz?[emoji4]

Ja jakas wykamana jestem dzis.
Do Zamopanego mamy ledwie 180 km a droga trwala 4 h:/ to nad morze jak nie ma korokow zajedziemy w 5,5 h. A to prawie 600 km.
W ogole jakos nie pojadalam nic dobrego i wrocilam bardziej zmeczona niz jak wyjezdzalismy.

@roxie123 ciesze sie ,ze wredota odpuszcza[emoji4]

@pixi.nova dobrze ,ze wyszlas do ludzi.
Za niedlugo bedziesz miala konsultacje to moze czegos sie dowiesz [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 usg w środę po południu. Wiec wizytujemy "razem" ;) Ty tam księżniczki nie stresuj swoimi stresami :) Na pewno wszystko jest dobrze. Matkoboskoczestochosko...... mam nadzieję, ze u mnie tez. Napięcie już czuję.... jutro poczuję stres, w środę będę odliczać minuty dp 16:45.....
Tak mnie nakręciłyscie tymi ciastami przez weekend, ze teraz już odpuszczam, ale w piątek pieke sernik na jabłkach. Takie pomieszanie szarlotki z sernikiem (moje 2 ulubione ciacha). Zobaczymy co to wyjdzie, bo połączenia jeszze nue robiłam :)

@Porzeczka1234, to pewnie skurcze przygotowujące, braxtona czy coś takiego. Moja siostra miala od 33 tc takie skurcze czasem wieczorami,a potem rodzila po terminie :p
Tak to juz jest, najpierw się martwimy jak są skurcze, potem ze termin już a skurczy nie ma .
DObrze, że idziesz na wizytę dla swojego spokoju:* pogłaszcz maleńką od nas :)

@marshia, będziemu czekać na wyniki.
@dżoł, twoja wizyta to nie dzis?

Dziewczyny powodzenia na wizytach!
@Porzeczka1234 Malutka na pewno pozostanie jeszcze w brzuszku ale swoją droga to cudowne, że niedługo się zobaczycie!!!! Dziękuję za rady odnosnie dawek clexane. Te cytokiny to jak często się bada w ciąży? Nic o nich nie wiem...
@dżoł koniecznie daj znać jak było u Paśnika :) Trzymam mocno kciuki aby wszystkoo było pięknie i pozwolił robić badania!
@marshia Ty to się chyba nie stresujesz a raczej cieszysz, że w końcu doktorka zobaczysz:p;);)
@Funia90 Fajnie, że się wyrwaliście. Jesień w górach jest piękna!

reklama
@Ilis91 Te badania jeszcze przede mną. Jednak dziewczyny na pewno pomogą. Ja czytałam jednak, że poziom NK powinno się badać w drugiej fazie cyklu wtedy jest najbardziej wiarygodny wynik. Ponieważ komórki nk występują w macicy w czasie ciąży mogą doprowadzać do poronień nawykowych. W ogóle czytałam ( na angielskich stronach), że zagranicą nie badają tego z krwi tylko pobierają biopsję z macicy i ten wynik dopiero jest wiarygodny tak na 100 %. Ponieważ z obiegu krwi może wyjść bardzo różny wynik w zależnosci od cyklu itd.
Nie ma co się jednak załamywać, to się leczy sterydem i może do tego intralipid- wlewy wewnątrzmaciczne.
Ja myśle, że to dobrze, że znasz swojego wroga. A reszta wyników jak wyszła?

Do góry