reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pixi szczepilam.sie dawca bo moj M nie mogl byc. Bo ja jestem na.niego "uczulona". Zabijam w 100% jego geny i dlatego podjęliśmy decyzje o szczepieniach. Gluko bralam w dawce 750 na noc. Odstawilam w 5 tc bo tak mi kazal dr P. Tak, jestem teraz w ciazy. 15 tydzien.
Srerydu nigdy nie bralam.
Marshia ja kocham Wrocław. Mogla bym tam mieszkac :) jak dla mnie magiczne miasto. Moze za jakies 2-3 lata wybierzemy sie tam.na wakacje :) bo wczesniej to nie ma.szans :p

Ostatnia edycja:
reklama
@dżoł @czarna_mala ja ten film oglądałam zza palców i były momenty gdzie prawie leciały mi łzy :( wielu ludzi mówi że ten film jest prymitywny a ja się z tym nie zgadzam. Uważam, że ukazuje problemy z którymi borykają się współczesne kobiety. Oczywiście szokuje i jest przerysowany(oraz chaotyczny) ale nie zmienia to faktu , że jest prawdziwy.
Takie mam odczucia :)

O mamuś ale mam do nadrobienia w czytaniu ;) i pomyśleć, ze byłam na urlopie jeśli nawet czasu na czytanie Was nie było ;) mój M to już jak wpadnie w chodzenie po górach to mega zmęczeni wieczorkiem wracamy. No a od jutra znów praca. Super byłoby odpocząć na długimmm L4 no ale póki co to marzenia :) Dziewczyny dobrej nocki ja zmykam na Fraxiparinę bo sama się boję i mojego M angażuje.

@pixi.nova odpowiadajac na pytanie encorton bralam od testu chwilke 10mg potem zwiekszylam na 15na chwile i zeszlam do 10mg po oklolo 2tyg. Clexan bralam tez od testu i jak juz pisalam tez zwiekszylam zaraz na poczatku do 0,8 i po tez moze 2-3 tyg zeszlam na 0,6 bo lekarz mi 0,8 nie chcial przepisac wogole chcial mi dac 0,4 ale moja waga byla powyzej 70kg wiec dal po nacisku 0,6. Nie bralam wczesniej lekow bo ten cykl odpuscilam nibylam na monitoringu , nie bralam lekow procz metyli i acardu bo to bralam juz chyba przez rok. Niestety wszystko tak na oko dokladnie nie mam spisanego ,zaznaczalam wszystko na kalendarzu a te kartki polecialy juz w kosz. Pamietam tylko ze encorton stawilam calkowicie w 15tyg.

@pixi.nova twoja obecność na wątek zamkniety zgłosiłam. To jest głównie wątek ze zdjęciami zaś do naszych historii widzę ze dotarłas ;)
@Funia90 historia o której piszesz straszna. Jej decyzja. Ja zawsze mialam w głowie czy dobrze robie idąc ma łyżeczkowanie a nie mając żadnych boli plamien itp. Wierzylam tylko lekarzom ze ♡ nie bije a jeśli się wszyscy po kolei mylili (jak P u @bea25ta?) Dziewczyna podjęła decyzję i być może będzie ponosić konsekwencje do końca zycia, kto wie.
Ja miałam znajomych. Kolega spotykał się z mężatką i nie raz załatwiał jej tabletkę po, w końcu zerwalam z nimi kontakt.

A z weselszych spraw to ja na dzień chłopaka miałam imprezkę i zrobiłam @Funia90 liona oraz piernika.
Link do: Aniołkowe Mamusie szaleją w kuchni
;)
@Ovli to już wiesz skąd ten kac :D

@Kwiatuszekk23 Ciekawa teoria z tym podobienstwem genetycznym. Dziekuje za twoj opis. Rozumiem, ze doktor P nie laczy szczepien ze sterydami? Cudowna wiadomosc, ze jestes w kolejnej udanej ciazy!! Rozumiem, ze teraz tez mialas szczepienia czy juz nic nie trzeba oprocz clexane i acard, metyli?

@bea25ta Dziękuje ślicznie, za tak dokładny opis! Ja chyba tez postaram sie zaczac od dawki clexane 0,8 od staran a pozniej zejde na 0,6
U mnie ten poczatek jest najwazniejszy. Chyba sprobuje ze sterydem 15 mg albo nawet 20mg

Zobacze tez jak wyjda wyniki i co powie Paśnik.

@nafoczka Dziękuje kochana za zgłoszenie :) Rozumiem, że pozniej po ewentualnej weryfikacji dostane od Ciebie odpowiedz ? ;)

Dzien dobry. U nas ciezka noc. Adas dostal katar i za chiny nie.mogl.zasnac. odciagalam katarkiem ale to nic nie dalo. W koncu zrobilam.mu flache zeby zasnal a ten caly obsikany. Jak on to zrobil jal siedzial to ja noe wiem. Plecy az po szyje mokre... zjadl, zalozylam mi plasterek aromactiv i jakos zasnął.

Pixi teraz sie nie szczepilam bi ta ciaza to klasyczna wpadka. Adas ma 8 mc wiec 5 mc po cc zaszlam.w ciążę. Dr P stwierdzil, ze to mawet lepiej bo jeszcze szczepienia sa obecne w organizmie. Wiec doszczepianie itp okazaly sie zbedne. Dr P nie łączy encortonu ze szczepieniami. A co do dawki clexanu. Uwazaj Kochana i moze sama sobie nie ustalaj dawki. Dziewczyna ktora chodzi do Maliny mowi że jej przepisal 0,6 ale wiecej powiedzial ze jej nie da, bo boi sie ze dostanie udaru. I dr P tez nie poleca ckexanu. Wg niego wlasnie po clexanie a nie po acardzie sa krwiaki.

reklama
Mnie dzisiaj obudziła mucha ... [emoji34] od 3 dni jakoś mi niedobrze i żołądek boli ale to chyba takie jesienne przychody odpukac nie męczy mnie w inny sposob na razie. Dzisiaj mają mi skonczyć schody po południu gości mamy mieć więc dzień zleci . @ powoli dobiega końca ale dluzy się jak nie wiem

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry